Băsescu speră să “rupă” 8-10% din voturile lui Nicușor Dan. De ce o ajută pe Firea: “Vreau să dau o lecție USR-ului!”

3
13795

Traian Băsescu a afirmat duminică seara, la Digi 24, că va candida la Primăria Bucureștiului ca să lovească în USR, după ce acest partid s-a opus cooptării PMP în alianța Opoziției la alegerile locale din Capitală.

USR n-a fost de acord ca PMP să se alăture coaliției cu PNL pentru că partidul fostului președinte Traian Băsescu a fost duplicitar, sprijinind PSD și primarii social-democraților în operațiunea de jefuire a banului public în ultimii 4 ani.
Traian Băsescu a luat această scoatere în decor a PMP – care rămâne astfel irelevant pe scena politică – drept un afront major, anunțând că va intra în lupta pentru Primăria Generală. Băsescu știe că astfel o va favoriza pe Gabriela Firea și speră că va “rupe” de la Nicușor Dan, candidatul Opoziției, măcar 8-10% din voturi.

Fostul președinte, furios și nedumerit: “Oferta USR-PNL care este?”

Băsescu a povestit, la Digi 24, cum a așteptat ca PMP să primească loc la masa negocierilor și cum a primit refuzul: „Noi am așteptat să intrăm în alianță cu PNL și USR. Am aflat că nu se poate. Deci declanșăm procedurile interne de desemnare a candidaților. Eu am un singur raționament, având în vedere că PMP este un partid care obține constant între 8% și 10% la București, de când s-a înființat, foarte probabil cineva își dorește ca Nicușor Dan să fie văduvit de aceste 10 procente în competiția cu Firea. Este o analiză a noastră, nu găsim explicație de ce nu vrei 10 procente. Eu nu prea știu să pierd, n-am învățat treaba asta în politică și dacă intru în competiție o să fac tot ce se poate să câștig. Pe de altă parte, obiectivul meu major este să dau o mână de ajutor PMP-ului, dar poate că vreau să dau și o lecție USR-ului“.

Nu e clar, în acest moment, ce priză la public mai are Traian Băsescu în București. El a câștigat două mandate de primar în acest oraș, dar asta se întâmpla în 2000 și 2004. Din cel de-al doilea mandat nu a efecutat decât câteva luni, pentru că în toamna anului în care a fost ales din nou a devenit președintele României.

Băsescu a fost foarte explicit la Digi 24: prioritatea sa este accesul PMP la funcții, și nu înfrângerea PSD. El s-a plâns că n-a primit nicio propunere de la celelalte partide de Opoziție: „Oferta USR-PNL care este? Desființați-vă voi, PMP, că noi suntem niște băieți deștepți! Ăștia au început să procedeze ca băieții deștepți din energie. Ar vrea ca PMP să le dea voturile dar să nu aibă candidați. Democrația este despre participarea la alegeri, iar PMP nu are decât varianta de a participa singur la alegeri“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Un fost arbitru român de elită a murit la numai 49 de ani

FOTBAL. Perspectiva Euro 2020: după Islanda și Bulgaria/Ungaria, am înfrunta Olanda, Austria și Ucraina. La București!

3 COMENTARII

  1. Na, acum Basescu apare ca un agent pro-rus care vrea divizarea aliantei pro-occidentale !!! Urata treaba!!! Dar si USRPLUS fac pe pedantii cand stiu ca PSD e o mafie puternica si nu au sanse sa castige posturi de primari. Va fi o lupta picanta, dar ma tem ca PSD-ul are sanse si pentru ca ei organizeaza detaliile alegerilor! Galceava degeaba!

  2. Basescu greseste! Cine are doi neuroni stie clar ca avem de a face cu o rafuiala in care „binomul” ofticat , fie pensionat, fie emigrat la UE, „binom” care l-a scapat pe Barna de dosarele cu fondurile europene se rafuieste cu Basescu folosind USR-Barna. Lectia dura pe care Basescu o poate da lui Barna-USR este ca PMP sa faca tot posibilul ca Nicusor Dan sa obtina primaria Bucurestiului „en fanfare”, USR sa fie umilit la sectoarele unde are candidati, iar apoi Nicusor Dan sa isi ia inapoi partidul acaparat de „binom”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here