Untold și Neversea împrumută gratis logistica lor de concert spitalului modular din Constanța. Donează 100.000 de euro pentru materiale sanitare necesare cadrelor medicale din Cluj

3
2184

Organizatorii Untold și Neversea, foarte popularele festivaluri românești de muzică electronică, cu participare internațională, au trimis la Constanța 6 TIR-uri cu echipamente, din patrimonial logistic propriu, pentru a ajuta la construcția spitalului mobil modular amplasat pe gazonul stadionului de fotbal Portul.

Transportul venit de la Cluj a conținut 4.000 de metri pătrați de „portafloor” (linoleum modular de scenă), 4.000 de metri pătrați de „geotextile” (prelată pentru corturi) și 6 tunuri de lumină.

Toate acestea fac parte din patrimonial logistic al festivalurilor anuale estivale, care se desfășoară la Cluj-Napoca (pe Cluj Arena și în Parcul Central) și la Constanța (pe plajele Modern și Faleză-Nord).

De asemenea, Untold a donat 100.000 de euro, pentru sprijinirea cu materiale și echipamente (sanitare și de logistică de transport) a cadrelor medicale din Constanța și Cluj.

Nu se știe dacă în acest an cele două festivaluri de vară, deja devenite tradiționale și care la fiecare dintre edițiile precedente au strâns un public de multe sute de mii de tineri, vor mai putea avea loc. Ele sunt programate în perioadele 2-5 iulie (Neversea, la Constanța) și 30 iulie – 2 august (Untold, la Cluj-Napoca).

Edy Chereji, directorul de marketing şi comunicare al Untold și Neversea, a oferit informații despre contribuția pe care grupul de management al festivalurilor a avut-o, până în prezent, la lupta împotriva efectelor pandemiei de coronavirus.

 • „Suntem mândri să știm că ringul nostru de dans din festival și-a găsit, în acest moment o nouă destinație. Parteneri în acest demers sunt Industrial Access și Vos Logistics. De asemenea, zona de triaj din Spitalul Județean Constanța beneficiază de corturile festivalului și de linoleum.”
 • „Pentru spitalele din Cluj, reprezentanții festivalurilor au donat peste 12.000 de teste pentru virusul Covid-19 și consumabilele aferente, achiziționate cu sprijinul financiar al Cognizat SoftVision și BT – Banca Transilvania.”
 • „Pe lângă acestea, am răspuns la diverse nevoi punctuale, precum măști chirurgicale, mănuși, dezinfectanți, pneuri/cauciucuri de rezervă pentru mașinile SMURD etc. De asemenea, am contribuit cu dotarea tehnologică a centrului de comandă ISU.”

O inițiativă de „unire a binelui”, pentru coordonarea și eficientizarea acțiunilor voluntare din această perioadă

Reprezentanții festivalurilor Untold și Neversea au lansat proiectul UNITED #BineImpreuna, în scopul „unirii binelui”.

Este o inițiativă care-și propune, așa cum o arată și numele, să reunească proiectele de acțiuni voluntare din această perioadă, în vederea coordonării și, implicit, efiecientizării acestor contribuții la contracararea efectelor pandemiei în România.

Comunicatul inițiatorilor acestui proiect

„Binele nu ține cont de timp, de spațiu, el este prezent în fiecare dintre noi. Iar binele multiplicat… face minuni!

Sănătatea și siguranța oamenilor sunt întotdeauna cele mai importante. Cu acest gând în minte, pregătirile pentru cele două festivaluri, Untold și Neversea, continuă, cu speranța că scenariul privind Covid-19 va fi unul optimist, restricțiile atât de necesare și impuse de autorități vor fi retrase și ne vom putea bucura de vară, împreună!

Dar pentru că suntem convinși că, deși fizic suntem separați, mințile, inimile și sufletele noastre sunt unite, iar cea mai mare forță vindecătoare se naște când ne unim toți pentru bine, lansăm inițiativa UNITED #BineImpreuna http://unitedromania.org, o inițiativă care unește binele din România.

Interconectăm nevoile eroilor acestor zile cu posibilitățile și resursele oamenilor de bine, ale celor care vor să dea o mână de ajutor. Aducem speranță și punem sub lumina reflectoarelor toate inițiativele care fac bine, cu încrederea că împreună vom fi bine.

Inițiativa UNITED #BineImpreuna a început să se construiască odată cu apariția primelor confirmări Covid-19 în România, moment din care echipa Untold a fost în contact direct cu toate autoritățile naționale și locale. Chiar din acel moment am anticipat că va fi nevoie de o coordonare națională a eforturilor, care să unească nevoile oamenilor din prima linie cu posibilitățile mediului privat din România.

Pentru a înțelege cum putem ajuta cel mai eficient, am lucrat la un plan alături de partenerii noștri din fiecare an, alături de noi parteneri care s-au alăturat și, bineînțeles, alături de instituțiile statului, atât la nivel național, cât și la nivel local (Cluj și Constanța). Situația a evoluat de la o zi la alta într-un mod galopant și, pentru că nevoile celor din prima linie nu puteau aștepta, Untold a instituit un fond propriu de 100.000 euro, din care s-au făcut diverse achiziții urgente, solicitate de autorități, urmând ca acest fond să crească odată cu alăturarea partenerilor comerciali ai inițiativei.

Pe lângă ajutorul material și logistic pe care îl oferă, platforma UNITED #BineImpreuna își propune să adune la un loc mesaje optimiste, inițiativele de bine și solidaritatea tuturor românilor.

Nu lipsesc nici datele la zi despre situația cazurilor de coronavirus în România, informațiile corecte, de exemple concrete și surse credibile.

Un alt demers lăudabil la care am aderat este platforma «Un Singur Cluj». Untold, împreună cu toți inițiatorii platformei din Cluj-Napoca, pot accelera și ajuta demersurile locale, punând la dispoziție toate resursele logistice de care dispune fiecare companie implicată.

UNITED #BineImpreuna îi invită pe toți cei care doresc să se alăture inițiativei să facă parte din comunitate. Oricine crede că poate ajuta, sau oricine are nevoie de ajutor în această perioadă, se poate înscrie pe http://unitedromania.org.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Adevăr și mituri despre virusul care produce Covid-19. Analiza a doi reputați virologi români din SUA

DOSAR. Virusul mortal al comunismului: Organizația Mondială a Sănătății, controlată ocult de China, e acuzată că a mințit întreaga lume și a amânat criminal declararea pandemiei

Imaginile care au șocat America: morții de coronavirus sunt puși în gropi comune, pe o insulă de la marginea New York-ului

3 COMENTARII

  • FIECARE trebuie sa „puna-umarul”, in aceste zile, sa ajute CUM si CU CE poate !

   NU-i o „lozinca”…, este, daca vreti, chiar… LOGICA-PURA: cu cat vom trece MAI REPEDE peste nenorocirea asta, cu atat vom reveni mai curand la VIATA NOASTRA NORMALA !

   ASTA este si mesajul tinerilor manageri ai UNTOLD-&-NEVERSEA (îi gasiti pe „site”-urile repective — separate, pentru Untold si Neversea ! — si, bineinteles, pe „Facebook” !): daca mai vrem, de exemplu, festivaluri, pe Cluj Arena sau pe plaja de la Constanta, sa facem tot ceea ce putem, FIECARE, ca sa INVINGEM aceasta pandemie, care, pur si simplu, ne-aaa… „SCOS-DINTR-ALE-NOASTRE”, cu totuuuuul… !

   • In plus, si chestia asta cu… ORGANIZAREA, adică o COORDONARE (!) si, implicit, o EFICIENTIZARE (!) a actiunilor voluntare este EXCELENTA: nu e normal ca, de exemplu, unele spitale sa primeasca chiar prea multe echipamente de protectie, dezinfectanti sau aparate medicale, iar altele… deloc !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here