„Lunea neagră” a Marelui Hoț. La un an de la întemnițare, Dragnea pierde și ultima șansă de „evadare”

3
6910
Cătușe pentru infractor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins luni, definitiv, contestația lui Liviu Dragnea la executarea pedepsei cu închisoarea. În acest proces, fostul preşedinte al PSD a solicitat să fi eliberat din penitenciar, pe motiv că este deţinut nelegal în închisoare.

Liviu Dragnea a depus la începutul anului o contestaţie la executare, respinsă de un complet de 3 judecători pe 30 ianuarie. Decizia a fost atacată de fostul „ayatollah al PSD” la completul de 5 judecători de la instanţa supremă.

În cererea depusă la ICCJ, avocaţii susţin că Liviu Dragnea este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat în urmă cu un an nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă toate cererile sale au fost respinse.

„Lunea neagră” a lui Dragnea

Decizia de azi a instanție supreme vine la exact un an de la sentința care l-a trimis după gratii și i-a îngropat cariera politică. S-a întâmplat tot într-o zi de luni: ultima zi de luni a lunii mai. După ce Dragnea ne-a terorizat, ani de zile, cu repetitiva „marțe neagră”, acum se poate spune că el este lovit de „lunea neagră”.

Bornele dezastrului său biografic:

 • luni, 27 mai 2019: Dragnea este condamnat definitiv, de către un complet de 5 judecători de la ÎCCJ, la 3 ani și 6 luni, în dosarul angajărilor fictive din Teleorman;
 • luni, 25 mai 2020: cererea lui Dragnea de eliberare din închisoare este respinsă definitiv de un complet de 5 judecători de la ÎCCJ.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

3 COMENTARII

 1. Grigore, eu nu ca nu am chef sau timp. pur si simplu sunt un om batran si obosit care nu mai am chef decat de viata mea. Cata o mai fi.
  Fa o ancheta jurnalistica, sa stie toti care comenteaza pe aici ce inseamna luciul de apa.
  Ca nu poate fi instrainat, Codul Comercial Roman de pe la 1869,Legea Apelor si altele.
  Fiecare trebuie sa inteleaga faptul ca aici nu e vorba ca ai luat 3 hectare de teren agricol.
  Stii tu ce vreau sa spun.
  daca fiecare pulifrici ar veni sa ia o bucata de fluviu am dispare ca natiune.
  Sau vorbeste cu Paul la Constanta.
  Numai bine .Urmaresc cu interes de cand ai aparut Realitatea Plus.

  • Scuze dar eram cu mintea la nebunia aia cu Belina.
   Ce se intampla cu maimutoiul asta nu prea ma intereseaza. mai deloc.
   Ma intereseaza lucrurile grave care se intampla.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here