marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaUn ofițer rus din GRU s-a înrolat în armata ucraineană. "Dușmanii patriei...

Un ofițer rus din GRU s-a înrolat în armata ucraineană. „Dușmanii patriei mele sunt cei care susțin puterea putinistă. Sunt gata să merg pe teritoriul Rusiei ca să distrug inamicii”

-

Vladislav Ammosov, fost ofițer al Direcției Principale de Informații a Armatei Ruse (GRU), a trecut de multă vreme în tabăra ucraineană. El luptă împotriva compatrioților săi, considerându-i „inamici”, „dușmani”, fiindcă susțin în continuare „puterea putinistă”.

Militarul provine din Iakutsk, oraș din Iakuția sau Republica Saha. Intervievat de postul de radio „Svoboda” („Europa Liberă” în varianta rusă), acesta a declarat că și-a petrecut până acum mai bine de 15 ani în armată și în cadrul serviciilor speciale ruse.

Ammosov spune că nu mai poate asista la măcelul comis de ocupanți asupra populației civile din Ucraina. Declarațiile lui au fost preluate de site-ul Obozrevatel.com.

Vladislav Ammosov: „Sunt gata, cel puțin acum, într-un grup subversiv și de informații, să merg pe teritoriul Rusiei ca să distrug inamicii. Dușmanii patriei mele sunt cei care susțin acum puterea putinistă. Tot timpul am fost învățat că ofițerii sunt cei mai buni oameni ai țării, dar aici văd cum, în ultimele 24 de ore, ne retragem din luptă”.

- Advertisement -

VIDEO: Explicațiile lui Vladislav Ammosov

La un moment dat, reporterul Taras Levcenko îi pune o întrebare de baraj: „Există garanții că nu sunteți agent acoperit aflat în misiune pentru Rusia?”. Răspunsul ofițerului lasă loc de interpretări, nefiind unul ferm de renegare: „Asemenea garanții nu există niciodată!”.

Ammosov a mai spus că, în trecut, a participat activ în al doilea război cecen, de partea Rusiei. Ca să fie prezent pe front, el a abandonat studiile Școlii militare de comandă superioară din Moscova în anul 4. Iar în timpul primului conflict cecen se înrolase voluntar în armata rusă.

- Advertisement -

„Acești băieți nu au înțeles pentru ce mor. Eram pregătit de multă vreme să-mi împușc compatrioții. Încă din perioada în care eram în Rusia, mi-a fost greu să văd cum omoară oameni fără niciun temei. Când Ucraina este denumită un stat fascist, mă apucă râsul, fiindcă un stat mai fascist ca Rusia nu există”, a mai spus ofițerul rus.

El se află în prezent în Ucraina pentru a sprijini armata lui Zelenski. El a activat ca ofițer rus în GRU înainte ca regimul Putin să anexeze peninsula Crimeea.

Vladislav Ammosov își prezintă actul de identitate

După declanșarea „operațiunii militare speciale” în februarie 2022, Ammosov a intrat în Ucraina cu ajutorul unui Consiliu Civic din Polonia ca să lupte împotriva Rusiei. Conform spuselor sale, în Federația Rusă s-au format cel puțin trei „valuri” de luptători emigranți care nu sunt de acord cu politicile Kremlinului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adrian Năstase spune că Putin e vânat de „statul paralel european”, cu contribuția unei românce care l-a „abuzat” și pe el! Coruptul Năstase e furios că judecătoarea Iulia Motoc ar putea ajunge la Curtea Penală Internațională, după ce a fost și la CEDO

* Cum a deturnat PSD protestul fermierilor și l-a transformat într-o diversiune anti-UE. „Așa se clocește o nenorocire făcută să acopere o tâmpenie”

* România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

* AUR, atacuri violente la adresa Ucrainei după dezvăluirea că George Simion s-a întâlnit cu ofițeri din FSB (KGB). Din comunicat lipsește dezmințirea întâlnirii cu agenții ruși

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -