vineri, mai 31, 2024
AcasăNewsUn mercenar rus a fost blocat în aeroportul din Chișinău exact ca...

Un mercenar rus a fost blocat în aeroportul din Chișinău exact ca George Simion cu 9 luni în urmă! Ambii aveau misiunea de a destabiliza Moldova

-

Rusia teroristă încearcă pe diferite căi să destabilizeze situația din Republica Moldova. Fie prin mitinguri cu caracter anarhist organizate de forțele pro-ruse de la Chișinău, fie prin „pacificatori” deghizați în cetățeni de rând. Unul dintre ei a fost reținut duminică, 12 martie, de polițiștii de frontieră în aeroportul din capitala Moldovei. Individul era un reprezentant al grupării paramilitare private PMC Wagner, condusă de „bucătarul lui Putin”, Evgheni Prigojin.

Mercenarul lui Prigojin a fost expediat înapoi în Rusia, la fel cum a pățit și deputatul român George Simion, președintele AUR, pe 17 iunie 2022, care a fost blocat în aeroportul din Chișinău și trimis înapoi la București!

Mercenarul lui Prigojin a ajuns în Republica Moldova cu avionul, fiind rapid identificat ca membru al organizației criminale implicate activ în războiul împotriva Ucrainei. Site-ul News Maker detaliază: „Pe 12 martie, un reprezentant al companiei militare private ruse Wagner a fost reținut în Republica Moldova. Polițiștii de frontieră l-au identificat la timp pe bărbat și nu l-au lăsat să intre în țară”.

Forțele de ordine din Republica Moldova au anunțat că, doar în ultima săptămână, cel puțin 182 de cetățeni străini au fost opriți la vamă. De asemenea, 46 de vehicule suspecte n-au primit permisiunea să treacă frontiera.

În comunicatul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova se precizează că 165 dintre cetățenii străini blocați la graniță au încălcat legislația moldovenească privind frontiera și migrația.

- Advertisement -

Detaliu important: în numai 24 de ore, în weekendul trecut, aproape 24.000 de persoane au pătruns pe teritoriul Republicii Moldova, majoritatea fiind cetățeni străini. Printre ei se numără și aproximativ 5.000 de ucraineni.

„… inclusiv prin schimbul de informații cu partenerii internaționali”

Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a precizat că identificarea și blocarea mercenarului Wagner pe aeroportul din Chișinău au fost posibile în urma „schimbului de informații cu partenerii internaționali”. Așadar, serviciile secrete ale unor țări occidentale au ajutat Republica Moldova să acționeze eficient împotriva provocărilor Federației Ruse!

Comunicatul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova: „Măsurile întreprinse, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute în comun cu autoritățile naționale, inclusiv prin schimbul de informații cu partenerii internaționali, a permis depistarea în fluxul de pasageri, în punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul Internațional Chișinău, a unui cetățean care a fost identificat ca și un posibil reprezentant al unei companii private militare din Federația Rusă (Wagner). Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire”.

- Advertisement -

Așadar, individul a fost blocat în aeroportul din Chișinău și trimis înapoi în țara din care venea, adică în Federația Rusă. Exact cum i s-a întâmplat unui alt provocator pro-rus pe 17 iunie 2022: George Simion!

Simion – „mercenarul” lui Putin în noaptea de 17 spre 18 iunie 2022

Anul trecut, președintele AUR, deputatul George Simion, a încercat o nouă diversiune pe rețetă rusească, la Chișinău, în noaptea de 17/18 iunie (vineri spre sâmbătă), pentru a o pune în dificultate pe Maia Sandu și a crea un incident în care să fie atrasă Republica Moldova. Reacția promptă și profesionistă a Poliției de Frontieră de pe aeroportul din Chișinău l-a trimis în ridicol pe politicianul extremist, care a fost expediat la București cu primul avion, în zorii zilei de sâmbătă.

Deși știa că are interdicție de intrare în Republica Moldova până la 1 octombrie 2023, George Simion a forțat din nou frontiera acestei țări, de acea dată pe calea aerului. El a profitat de faptul că se număra pe lista celor 100 de parlamentari români invitați să participe la şedinţa comună a Parlamentelor român şi moldovean, desfăşurată sâmbătă, 18 iunie, la Chişinău.

Doar că autorii invitației nu aveau obligația să verifice interdicțiile de intrare în țară, aceasta era problema individuală a fiecărui membru al delegației: ca să intre în Republica Moldova, orice cetățean român – fie el și parlamentar – trebuie să nu aibă interdicții în acest sens. Or, George Simion are interdicție din 2018 până la 1 octombrie 2023, iar Justiția de la Chișinău a dat o decizie definitivă în acest sens.

Interdicția i-a fost aplicată tocmai ca urmare a diversiunilor destabilizatoare pe care George Simion le-a încercat pe relația cu Republica Moldova, în folosul Federației Ruse și pentru a deteriora relațile Chișinăului cu România și cu Uniunea Europeană.

Diversiunea, pas cu pas

Noua provocare a lui George Simion a fost premeditată încă de joi, 16 iunie, când a lansat o serie de postări, pe Facebook, încercând să creeze un incident de proporții.

Joi, ora 13.36: „Fac parte din delegația Parlamentului României pentru ședința comună cu Parlamentul R. Moldova. Voi fi lăsat să intru la Chișinău?”.

Vineri, ora 13.09: „Diseară plec cu alți 100 de parlamentari și alți consilieri la Chișinău. Operațiunea Diurna”.

Este atașat un clip video de un populism grețos, în care înfierează diurnele parlamentarilor (după ce el însuși a ridicat diurna de la casierie, deși știa că nu poate participa la ședința de la Chișinău).

Vineri, după ora 23.00: „La Chișinău, la frații de peste Prut, în aeroport”. Un nou video provocator.

Vineri, aproape de miezul nopții: „Toți parlamentarii au fost lăsați să treacă, doar eu încă NU”.

Sâmbătă, în jurul orei 0.30: „Separatiștii mă trimit înapoi la București cu primul avion! Există doar un singur popor, ROMÂNESC. Moldovenismul e o invenție rusească”.

Partea a doua a mesajului e o diversiune ieftină, folosită după manual de agenții de influență ai Moscovei: ca să nu se vadă că sunt oamenii rușilor, se fac că atacă Rusia. Atenție, însă, la termenul introdus de liderul extremist: „separatiștii” de la Chișinău. Așadar, separatiști nu sunt rusofonii din Transnistria, ci conducătorii legitimi ai Republicii Moldova, în frunte cu președinta Maia Sandu! Nicio diferență de retorică între putiniștii de la Kremlin și „săgeata rusească” George Simion.

Sâmbătă, în jurul orei 4.00: „E 4 dimineaţa şi sunt încă în aeroportul din Chișinău, aşteptând să fiu exilat cu primul avion spre Bucureşti: 5.25 la Chișinău. Urmaşii lui Stalin care conduc republica mică de la Chişinău să nu fie prea bucuroşi: Prutul nu va fi mult o graniţă a neamului românesc. Naţiunea moldovenească NU există!”.

Aceeași retorică patriotardă de doi bani, țesută de serviciile rusești. Aceleași atacuri la adresa conducerii pro-europene a Republicii Moldova. Și o tâmpenie colosală: Maia Sandu și guvernarea sa sunt numiți „urmașii lui Stalin”!

George Simion a mai avut probleme cu accesul pe teritoriul Republicii Moldova şi în 2021, când a fost blocat la vama Leuşeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicţie în Republica Moldova până în 2023. Evident că știa și el de interdicție, dar a încercat o provocare care s-o pună în dificultate pe Maia Sandu, înaintea alegerilor care aveau să instaleze o guvernare pro-europeană la Chișinău.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rețeaua minciunilor pro-ruse: Gușă – Cristoiu – Roșca Stănescu – Severin. Lista celor 16 site-uri „pro-Kremlin, conspiraționiste sau de extremă dreapta”

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) – 7

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

* Loteria Română nu are sistem de joc online, dar e condusă de un director PSD-ist cu 4 salarii, 4 terenuri, 4 apartamente și o casă în București. Venituri lunare de 6.500 de euro!

Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

Mafia TVR Sport își pierde al doilea cap, în două luni: Marian Olaianos a fost dat afară în prima zi de lucru, după aproape trei luni de concedii!

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -