sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsCum a dejucat Maia Sandu planul Rusiei de a destabiliza Moldova, coordonat...

Cum a dejucat Maia Sandu planul Rusiei de a destabiliza Moldova, coordonat de „un agent al serviciilor secrete ruse”. Rețeaua: „10 grupe a câte 5-10 persoane”, plus „un posibil mercenar Wagner”, blocat pe aeroportul din Chișinău

-

Duminică a fost agitație mare la Chișinău. Forțele anarhiste asmuțite de Vladimir Putin, prin intermediul pardidului pro-rus al fugarului Ilan Șor, au încercat să destabilizeze capitala Republicii Moldova și, prin aceasta, întreaga țară, dar președinta Maia Sandu și echipa sa au dejucat planul Moscovei. Pe moment, situația e stabilizată, iar la asta a contribuit mult și solidaritatea puterilor occidentale (SUA, Marea Britanie, Germania, Franța etc.) cu Republica Moldova.

Autoritățile de la Chișinău au anunțat duminică dejucarea unui plan organizat de Rusia pentru destabilizarea Republicii Moldova.

Coordonator: „un agent al serviciilor secrete ruse”

Șeful Inspectoratului General al Poliției moldovene, Viorel Cernăuțeanu, a comunicat, într-o conferință de presă, că s-a reușit destructurarea unei rețele alcătuite din „10 grupe a câte 5-10 persoane”, racolate „din rândul celor cu antecedente penale și al sportivilor”. Rețeaua a fost coordonată de „un agent al serviciilor secrete ruse”.

Viorel Cernăuțeanu

Scopul rețelei era „organizarea unor acțiuni de destabilizare pe teritoriul Republicii Moldova, în timpul protestelor care urmează să aibă loc, inclusiv pentru ziua de azi (duminică – n. red.)”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

- Advertisement -

În cadrul protestelor urmau să fie folosite inclusiv „persoane fără discernământ”, iar agitatorii ar fi urmat să încaseze câte 10.000 de dolari.

Membrii rețelei se aflau în legătură directă cu „forțe și partide de opoziție din Republica Moldova” care i-ar fi ajutat inclusiv cu avocați, în caz de nevoie, a mai spus șeful Poliției din Republica Moldova.

Acțiunea de destructurare a rețelei teroriste a început cu o zi în urmă. „Ieri (sâmbătă – n. red.) au fost ridicate 25 de persoane, majoritatea au început să dea declarații. Șapte sunt reținuți ca lideri ai grupărilor. Aceste grupuri au fost destructurate”, a spus Cernăuțeanu.

- Advertisement -

Concomitent, Poliția de Frontieră a anunțat că „au primit refuz de intrare în Republica Moldova 182 de cetățeni străini”, inclusiv „un posibil mercenar Wagner”.

Șeful Poliției Republicii Moldova a avertizat: „Pericolul destabilizator este continuu. Când ne uităm la cifre, nu este vorba doar de 25 de persoane, este vorba de un număr mult mai mare”.

„… inclusiv prin schimbul de informații cu partenerii internaționali”

Succesul operațiunii derulate de forțele speciale ale Republicii Moldova a fost posibil și prin informațiile primite de la „partenerii internaționali”, adică de la serviciile secrete occidentale, inclusiv românești.

Această precizare se regăsește într-un comunicat al Poliției de Frontieră a Republicii Moldova: „Atragem atenția că măsurile întreprinse, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute în comun cu autoritățile naționale, inclusiv prin schimbul de informații cu partenerii internaționali, a permis depistarea în fluxul de pasageri, în punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul Internațional Chișinău, a unui cetățean care a fost identificat ca și un posibil reprezentant al unei companii private militare din Federația Rusă (Grupul Wagner). Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire (Federația Rusă – n. red.)”.

Și Poliția Republicii Moldova a emis un comunicat preventiv, sâmbătă, cu o zi înaintea protestului anarhist organizat de pro-rușii din partidul fugarului Ilan Șor.

Comunicatul Poliției din Republica Moldova

„Poliția Națională deține informația că pentru ziua de mâine, în timpul protestului se intenționează organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă.

În acest context, solicităm organizatorilor și participanților să se subordoneze cerințelor legale și să nu admită acțiuni care ar pune în pericol viața și sănătatea oamenilor, precum și securitatea statului.

Cerem, în mod special, asociației obștești cu insigne și însemne ilegale, care se deplasează în fața coloanei de participanți, să fie cu fețele descoperite.

Informăm chișinăuienii că începând cu ora 13.00, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, precum și Str. Mihai Viteazul, traficul va fi parțial blocat. Îndemnăm șoferii să-și păstreze calmul și să evite această zonă.

Vă informăm că Poliția nu va tolera nicio formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi.

Persoanele care nu respectă conduita impusă de Legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, dezordini sau destabilizări vor purta răspundere conform legislației.

Oamenii legii, ca de fiecare dată, vor asigura ordinea și securitatea publică, siguranța cetățenilor și a circulației rutiere.

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și exercitării corespunzătoare a misiunii ce revine Poliției, îndemnăm toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

Amintim organizatorilor să desfășoare întrunirea doar în forma, locul și termenul indicate în declarația prealabilă și să nu admită abateri de la acestea; să desemneze un coordonator al întrunirii și să comunice în timp util cu Poliția.

Tot organizatorii sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine, aceștia fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță.

Totodată, solicităm să nu admită participarea la protest a persoanelor minore, fără însoțitor.

Amintim participanților la întrunire că sunt obligați:

– să respecte legislația, ordinea publică și cererile legitime ale Poliției;

– să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea pașnică a întrunirii și de la incitarea la astfel de acțiuni;

– să evite purtarea măștilor sau altor obiecte de acoperire a feței;

– să părăsească întrunirea la cererea organizatorului și/sau a reprezentantului autorității administrației publice locale ori a organului de poliție; în timpul întrunirii să nu dețină arme, obiecte explozive, substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

Atenționăm transportatorii auto, care intenționează să aducă persoane din diferite localități spre Capitală, să asigure transportarea acestora cu respectarea normelor stabilite în vederea garantării siguranței persoanelor (prezența actelor necesare, respectarea vitezei de deplasare, a numărului de locuri etc.).

În timpul deplasării, să respecte prevederile Regulamentului circulației rutiere, să nu pună în pericol pasagerii sau alți participanți la trafic. Solicităm ca imediat după debarcarea persoanelor, să nu perturbeze traficul în Chișinău, iar unitățile de transport să fie parcate în locurile special amenajate și să nu blocheze căile de acces.

Vă asigurăm că forțele de ordine vor interveni și vor descuraja orice acțiune care va pune în pericol siguranța cetățenilor sau a participanților la eveniment.

Solicităm informarea imediată a Poliției dacă cineva observă obiecte dubioase, persoane suspecte, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică. Dacă sunteți martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice, formați imediat numărul unic 112 sau anunțați cel mai apropiat polițist!”

Chișinău: protestul „șoriștilor”

Comunicatul Poliției de Frontieră a Republicii Moldova

„În ultimele șapte zile, la frontiera «verde» și în punctele de trecere a frontierei de stat au fost notificate 156 de evenimente, cu documentarea a 165 de persoane care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova.

În punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 229.635 de traversări, iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 63.332 de traversări.

În perioada vizată, au fost declanșate 208 consemne, dintre care 11 consemne pe Interpol (persoane, mașini, documente) și 197 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 182 de cetățeni străini, dar și 46 de mijloace de transport.

Atragem atenția că măsurile întreprinse, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute în comun cu autoritățile naționale, inclusiv prin schimbul de informații cu partenerii internaționali, a permis depistarea în fluxul de pasageri, în punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul Internațional Chișinău, a unui cetățean care a fost identificat ca și un posibil reprezentant al unei companii private militare din Federația Rusă (Wagner). Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire.

Amintim că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul stării de urgență în Republica Moldova, dar și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

În continuare, Poliția de Frontieră va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rețeaua minciunilor pro-ruse: Gușă – Cristoiu – Roșca Stănescu – Severin. Lista celor 16 site-uri „pro-Kremlin, conspiraționiste sau de extremă dreapta”

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

* Loteria Română nu are sistem de joc online, dar e condusă de un director PSD-ist cu 4 salarii, 4 terenuri, 4 apartamente și o casă în București. Venituri lunare de 6.500 de euro!

Restaurația statului mafiot: dosare compromise, achitări scandaloase. Deviza lui Dan Voiculescu, transformată în realitate de regimul Iohannis-PSD

Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

Mafia TVR Sport își pierde al doilea cap, în două luni: Marian Olaianos a fost dat afară în prima zi de lucru, după aproape trei luni de concedii!

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

- Advertisement -

10 COMENTARII

  1. „Partenerii internationali” nu includ si Romania?Cum e cu” prietenii nostri romani”? Noi suntem buni doar pentru primirea cetateniei,sa circule liberi prin Europa,iar rusii din Moldova sa-si faca pe aici firme,localizate in zone strategice-au primit cetatenie romana desi nu sunt romani,de la regimul dragnea, iar acum regimul ciuca- ciolacu, cu binecuvantarea impostorului iohaniss ii lasa sa-si vada bine-mersi de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -