“Un client cu buget imens“ le-a oferit sume mari influencerilor din Franța pentru a discredita vaccinul Pfizer. Firele duc spre Rusia

2
997
Leo Grasset, youtuberul francez care a primit oferta de a denigra contracost vaccinul Pfizer, spune că a apucat să sesizeze că profilurile celor care-l angajaseră erau ciudate și duceau către Rusia, înainte ca acestea să fie șterse de pe LinkedIn

Un mare scandal a izbucnit în Occident după ce în presă a ajuns o ofertă pe care o firmă aparent britanică le-a făcut-o mai multor influenceri francezi pe rețelele sociale cărora li s-au promis sume foarte mari ca să discrediteze vaccinul Pfizer. Adresa companiei și profilul de LinkedIn al angajaților erau însă false și sunt suspiciuni că în spatele afacerii stă Rusia.

France 24 scrie că oferta a ajuns la persoane cu mare notorietate, influenceri cunoscuți în domeniul medical și al științelor. O companie care vorbea în numele unui client cu “un buget imens“ le propunea vloggerilor să sădească neîncrederea în produsul Pfizer avertizând că imunizarea cu acest ser aduce moartea celor vaccinați.

Firma care a trimis propunerile a precizat că înțelegerea trebuie să rămână secretă, iar clientul care furnizează banii dorește să rămână anonim.

„Am primit o propunere de parteneriat care consta în denigrarea vaccinului Pfizer într-un clip video. Buget imens, clientul vrea să rămână incognito, iar eu să nu dezvălui că sunt plătit“

Leo Grasset, youtuber al cărui cont cu profil științific are 1,2 milioane de abonați, a relatat: “Ciudat. Am primit o propunere de parteneriat care consta în denigrarea vaccinului Pfizer într-un clip video. Buget imens, clientul vrea să rămână incognito, iar eu să nu dezvălui că sunt plătit. Adresa agenției din Londra care m-a contactat este falsă. Nu am fost niciodată acolo, este adresa unui centru de chirurgie laser. Tot stafful are profiluri ciudate pe LinkedIn“.

Leo Grasset a menționat că, între timp, profilurile angajaților companiei care l-a contactat au dispărut. El a apucat însă să le salveze pe computer și a remarcat că “toți munceau în Rusia“.

Și Sami Ouladitto, un comic care are 400.000 de abonați pe YouTube, relatează că a primit o ofertă similară. Un medic debutant cunoscut sub pseudonimul “Et Ca Se Dit Medecin“ (Ce Mai Spune Doctorul), 84.000 de urmăritori pe Instagram, a primit o propunere asemănătoare.

Olivier Veran, ministrul Sănătății din Franța, a reacționat marți: “N-o să le meargă! E jalnic, e periculos și iresponsabil. Nu cred că tentativele de a le schimba francezilor opinia favorabilă despre vaccinare va funcționa“.

Le Monde a descoperit că agenția care i-a contactat pe francezi operează, de fapt, de la periferia Moscovei, deși își crease o adresă falsă la Londra

Publicația Le Monde a reușit să investigheze compania care a trimis ofertele. Se cheamă “Fazze“ și n-a fost înregistrată niciodată în Marea Britanie. În schimb, potrivit profilului LinkedIn al șefului acestei firme, agenția ar opera dintr-o localitate aflată la periferia Moscovei.

Suma care le-ar fi fost promisă influencerilor ar fi fost de 2.000 de euro de om. Ei urmau să avertizeze publicul că vaccinul Pfizer a provocat mai multe decese decât orice alt vaccin.

În Franța, campania de imunizare anti-Covid a prins viteză, în sfârșit, și s-a ajuns la circa 35% din totalul populației vaccinată cu cel puțin o doză. Acest lucru înseamnă peste 20 de milioane de persoane.

România era luni, 24 mai, la 21,5% din populație imunizată cu cel puțin o doză – cu aproape 15 procente sub media Uniunii Europene (35,17%) și cu aproape 8 procente sub media întregii Europe (29,35%).

Studiile arată că propaganda conspiraționistă și antivaccinistă a prins cel mai bine la bulgari și români, care se tem cel mai tare că ar putea fi microcipați sau uciși de vaccinuri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Teroriștii lui Lukașenko și-au scos prizonierul la „vorbitor”. Deși bătut, acesta își laudă torționarii!

* UE, Marea Britanie și Ucraina izolează aerian Belarusul. Nicio aeronavă a lui Lukașenko nu mai poate zbura în spațiul aerian al celor 29 de țări

* Drulă scoate firmele de pază de la metrou și le înlocuiește cu Jandarmeria. Baronul sindical Rădoi, nemulțumit

* Emilia Șercan i-a distrus pe șantajiștii care conduceau Academia de Poliție: 3 ani de închisoare + 80.000 de lei daune morale + muncă în folosul comunității + funcții pierdute

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* 137 de români din două autocare, reținuți în Franța. Toți aveau teste Covid false!

* Cele mai frumoase povești din fotbalul european. Recordul lui Lewandowski, revanșa lui Suarez, șansa lui Ronaldo, eșecul lui Neymar, norocul lui Chelsea, renașterea lui Liverpool

2 COMENTARII

  1. Pai la romani si la bulgari a mers propaganda antivaccinista cel mai mult pentru ca oligarhii cu televiziuni ventileaza cu cea mai mare forta minciunile anti-occidentale catre o populatie cu educatie precara in procent ingrijorator de mare. Degradarea educationala a produs efecte dezastroase impreuna cu plecarea in vest a milioane de oameni cu IQ-ul ridicat. Astia-s oamenii, cu astia facem campanie de vaccinare….adica un fiasco!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here