137 de români din două autocare, reținuți în Franța. Toți aveau teste Covid false!

2
4601
În luna martie, alt autocar cu 37 de români fusese reținut în Spania pentru exact același gen de infracțiune, falsificarea testelor Covid

Nu mai puțin de 137 de români care veneau din Spania, îmbarcați în două autocare, au fost reținuți în Franța după ce autoritățile au descoperit că aveau teste Covid falsificate, relatează stiridiaspora.ro.

Francezii și spaniolii au reușit destructurarea unei rețele care falsifica testele PCR pentru românii care circulă cu autocarul pe ruta România – Spania și retur. Așa s-a ajuns la ocupanții celor două autocare: 4 șoferi și 133 de călători. Dintre cei dați jos în Franța, Poliția Națională i-a arestat pe cei 4 șoferi și pe unul dintre pasageri, după ce s-a intrat în țară prin vama Jonquera.

Nici măcar unul singur dintre călători nu era vaccinat sau cu test Covid făcut cinstit

Nici măcar unul singur dintre cei 137 de români nu era vaccinat sau în posesia unui test PCR valabil. Poliția franceză a găsit 137 de certificate false care fuseseră descărcate pe telefoanele mobile ale șoferilor de autocar și care arătau că testele s-ar fi făcut la un laborator din Barcelona.

În afara celor 5 persoane arestate, ceilalți români au fost returnați de autoritățile franceze în Spania, de unde veniseră.

Pasagerii au povestit că în prețul plătit companiei pentru călătorie era inclus și testul PCR, care costa 40 de euro. Transportatorul le-a comunicat că se vor opri pe drum, în Barcelona, pentru a face testul. Numai că oprirea n-a mai avut loc, iar autocarele au mers mai departe către țară, până când au fost întoarse în țară.

Șoferii și liderul grupului au fost arestați pentru falsificare de documente.

În mod evident, călătorii erau avizați că sunt complici la un fals, din moment ce știau că n-au făcut niciun test PCR. Lipsa lor de reacție arată că aceasta este, probabil, o practică obișnuită la unele companii de transport din România, care le promit pasagerilor că, dacă plătesc în plus, “se va rezolva“ cu testul Covid.

Aceste nu este nici măcar primul caz de acest fel. În martie, 37 de români au fost reținuți în Spania cu exact același gen de matrapazlâc: prezentaseră teste Covid false. Dacă atunci se mai putea invoca faptul că n-avuseseră timp să se vaccineze și că, poate, plătiseră mai puțin pentru testele false decât dacă le-ar fi făcut de-adevărat, acum aceste așa-zise circumstanțe nu mai există. Mai ales că vaccinarea e la liber și gratuită de aproape o lună.

România este a doua țară din coada Uniunii Europene (înaintea Bulgariei) în clasamentul persoanelor vaccinate raportat la totalul populației. Un studiu făcut în luna martie arăta că doar 46% din locuitori sunt favorabili ideii de a se vaccina anti-Covid, ceilalți fiind temători sau de-a dreptul împotrivă, convinși că la mijloc e o conspirație.

În Europa, media populației dornice de vaccinare este de circa 70%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Terorism de stat în Belarus: Lukașenko a deturnat un avion de pasageri pentru a aresta un ziarist de opoziție, de 26 de ani!

* Cei 6 pasageri rămași la Minsk, după deturnarea avionului: ziaristul + prietena sa + 4 agenți KGB care au provocat diversiunea cu „bomba la bord”

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

* Caracatița Firea: funcționari ai Primăriei Capitalei și notari au “prăduit” 45 de apartamente ale statului în centrul orașului. DNA i-a săltat pe toți

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* Chirieac își apără finanțatorul: „E un dosar aberant. PSD a plătit cinstit 250.000 $ pentru vizita lui Dragnea în SUA”

* Gigi Becali și-a pus antrenor după un singur criteriu: telefonul de la FCSB l-a găsit pe Todoran la mănăstire, „la duhovnic”! Dacă s-ar fi aflat la stadion, nu era bun

2 COMENTARII

  1. Uite…, DE-AIA… li se face SCÂRBĂ europenilor (ADEVĂRAȚI!!!) numai când aud de români: din cauza acestor NENOROCIȚI, care, din-păcate, NE FAC (PE TOȚI!!!) DE OCARĂ!

    • De trei decenii, din cauza unora precum TEMBELII ăștia, despre care este vorba în articol, avem noi TOȚI, românii, de suferit, când mergem în Occident!

      CE-I DE FĂCUT????????!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here