Un asistent care abuzează sexual mămicile la Spitalul de Copii Timișoara nu poate fi dat afară pentru că Poliția și Justiția au clasat cazul! Acum, agresorul e păzit de colegi

1
1207

Un caz de necrezut este consemnat la Timișoara, unde un asistent de la Spitalul de Copii care abuzează fizic și verbal mămicile internate cu copiii lor nu poate fi dat afară, în ciuda nenumăratelor reclamații și sesizări! Poliția a propus clasarea cazului, iar după ce conducerea spitalului i-a suspendat individului contractul de muncă, acesta a obținut în instanță anularea deciziei.

Legați de mâini și de picioare de aceste instituții ale statului care ar fi trebuit să facă dreptate, conducătorii spitalului au recurs la o soluție improvizată: asistentul este permanent însoțit de colegii săi, pentru a eviat noi agresiuni ale acestuia asupra femeilor!

Atât Poliția, cât și Justiția i-au ținut partea agresorului. Cazul a fost clasat, asistentul s-a întors în spital și și-a reluat atacurile asupra mămicilor internate cu copiii lor

Digi 24 relatează că bărbatul de 54 de ani lucrează la Spitalul de Copii Timișoara de 15 ani, iar faptele sale sunt arhicunoscute de toată lumea, de la pacienți și aparținători, până la conducerea unității. În 2014-2015, în urma a nenumărate plângeri venite din partea mamelor internate cu copiii lor, spitalul i-a suspendat individului contractul de muncă. Dar atât poliția, cât și judecătorii s-au situat de partea agresorului. Dosarul a fost clasat de anchetatori, iar instanța a stabilit că trebuie suspendată decizia de scoatere a sa din sistemul medical.

Bărbatul s-a întors triumfător în spital și și-a reluat hărțuirea femeilor, pe care a continuat să le abuzeze pe unde le prindea, sub ochii neputincioși ai colegilor și ai superiorilor.

Numai în 2020, scrie Digi 24, la conducerea spitalului au ajuns 3 noi plângeri din partea unor mame care l-au reclamat pe asistent.

Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al spitalului, spune că s-au încercat măsuri administrative interne: “A fost retrogradat în funcție și trecut din postura de asistent medical, în cea de infirmier și apoi om de serviciu“.

Măsura a fost valabilă 60 de zile, apoi personajul a revenit pe funcția sa. Acum i s-a interzis să mai lucreze pe secțiile unde sunt internate mămici cu copiii lor, iar asistentul este însoțit permanent de unul dintre colegi. Reprezentanții spitalului au renunțat să se mai adreseze Poliției care l-a făcut scăpat pe nemernic.

După ce scandalul a izbucnit în presă, Poliția a anunțat că s-a sesizat în oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală în cazul asistentului

Reprezentantul spitalului a comentat pentru Digi 24: “În afara justiției și a desfacerii contractului de muncă pe care spitalul a practicat-o, dar justiția a oprit-o, spitalul a maximizat ceea ce a putut să facă și a sancționat acest angajat urmare a celor trei plângeri pe care le numiți recente, sunt cele de anul acesta“.

Abia după ce situația de la Spitalul de Copii a ajuns în presă s-au trezit și polițiștii. Aurora Voicilă, purtătoare de cuvânt a IPJ Timiș, a anunțat că a demarat o nouă anchetă: “Polițiștii Secției 3 Timișoara s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală și efectuează verificări pentru stabilirea situației de fapt și pentru luarea măsurilor legale”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Acestor nemernici de politisti, procurori si judecatori le platesc mamicile agresate salarii nesimtite de bugetari de lux si pensii speciale la fel de nesimtite! Politia Timisoara=grup infractional organizat. Presa locala scrie constant despre cum politia Timisoara nu a inregistrat, a facut disparute plangerile victimelor si de multe ori a agresat in interiorul sediilor victime care deranjasera fratia interlopa dindtre stabii politiei si interlopii locali. Justitia din Timisoara o adunatura de infractori, sefa lor ocupandu-se cu scrisul de pamflete pe facebook decat cu justitia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here