marți, mai 28, 2024
AcasăNewsO pacientă de la Spitalul “Victor Babeș” a murit după ce a...

O pacientă de la Spitalul “Victor Babeș” a murit după ce a fost deconectată de la aparate de un brancardier! A fost confundată cu o altă pacientă care decedase deja

-

Caz extrem de grav la Spitalul “Victor Babeș” din București, unde o pacientă internată la terapie intensivă a murit joi după ce a fost deconectată de la aparate, din greșeală, de un brancardier, scrie HotNews! Conducerea spitalului a anunțat tragedia și a cerut o anchetă a poliției.

Managerul Emilian Imri a declarat pentru HotNews, publicație care a relatat cazul, că decesul pacientei s-a produs în împrejurări neclare și, de aceea, a sesizat poliția. La spital au ajuns și inspectorii de la DSP București, pentru a evalua procedurile și atribuțiile personalului, conform cu fișa postului.

Potrivit surselor publicației citate mai sus, femeia deconectată de la aparate a fost confundată de brancardier cu o altă pacientă care decedase deja! Cazul relevă o superficialitate gravă în tratarea situației, pentru că, în mod evident, nu brancardierii trebuie să execute aceste operațiuni de deconectare de la aparate, mai ales în terapie intensivă și în special fără nicio supraveghere din partea personalului medical de pe secție.

Reprezentanți ai ministerului Sănătății au declarat că “este o primă evaluare și, în funcție de cele constatate, vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentanților ministerului Sănătății“.

- Advertisement -

Medicul Emilian Imri, managerul spitalului, spune că acum se desfășoară deja în paralel două anchete, una a poliției și una internă, administrativă, pentru a lămuri exact împrejurările în care a avut loc acest incident extrem de grav.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -