TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

3
17008
Ramona Săseanu - Ionuț Cristache

Noua conducere a Televiziunii Române (TVR) a explicat, pentru Paginademedia.ro, ce are de gând cu emisiunea „România 9” și cu moderatorul acesteia, Ionuț Cristache, „ambasadorul lui Dan Voiculescu la televiziunea publică”.

Ionuț Cristache comentează infantil, pe Facebook, planurile conducerii TVR (instituție care, prin demiterea Doinei Gradea, tocmai a fost scoasă din stăpânirea PSD). El emite onomatopee și promite o răfuială strașnică, probabil în justiție, cu echipa noii directoare a TVR, Ramona Săseanu.

Cristache e furios că, pentru grila de vară, emisiunea sa a fost mutată de la ora 21.00 la 19.00. De asemenea, simte că se apropie încheierea colaborării sale – extrem de profitabilă (peste 6.000 de euro pe lună) cu TVR -, pentru că noua conducere a televiziunii publice nu-i va prelungi contractul.

Cristache va fi îndepărtat pentru că a ignorat și batjocorit valori fundamentale pe care trebuie să le promoveze televiziunea publică: adevăr, democrație, stat de drept, justiție, dreptate, echitate, onestitate, responsabilitate. Cel supranumit „Sărmăluță” a transferat „valorile” Antenei 3 la TVR, manifestându-se – personal și prin invitații selectați – ca un mare apărător al corupților și un mare inamic al justiției sociale.

Ion Cristoiu, invitat permanent la emisiunea lui Cristache, îl plasează pe acesta în Top 3 al moderatorilor TV, după Mihai Gâdea (Antena 3) și Victor Ciutacu (România TV).

Reacțiile lui Ionuț Cristache la explicațiile TVR

  • „Hahahahahahahahaha! Cât tupeu! Cât tupeu!”
  • „E bine că aflu și eu, la aproape o săptămână de la schimbatea grilei, ce dorește TVR 1 de la mine, de pe PAGINA DE MEDIA, căci cu mine nu comunică NIMENI! Fa-bu-los! Vă promit că o să ne distrăm!”

Răspunsurile TVR la întrebările Paginademedia.ro

– Care au fost motivele pentru care emisiunea „România 9” a fost mutată la ora 17.00?

TVR: Politica de programe este atributul factorilor de decizie ai canalului TVR 1, dar şi ai întregii corporaţii. În acest sens, hotărârea a fost luată şi asumată de Comitetul Director al SRTv. Asemenea decizii sunt complexe şi ţin de analiza şi evaluarea unui întreg ansamblu de factori şi circumstanţe.

Grilele de programe ale canalelor SRTv sunt propuse spre aprobare Comitetului Director, ţinând cont de mai multe aspecte, precum:

  • Concurenţa dintre canalele SRTv.
  • Performanţele programelor respective raportate la slotul orar – cifrele de audienţă înregistrate de emisiunea „România 9” raportate la tronsoanele de prime time ale canalului TVR 1, ale celorlalte canale proprii şi ale canalelor competitoare.
  • Capacitatea unui anumit program de televiziune de a genera o creştere susţinută şi consecventă a audienţei pentru tronsonul de prime time al staţiei.

– Înainte de luarea acestei decizii, a existat o discuţie cu realizatorul Ionuţ Cristache în legătură cu performanţele emisiunii?

TVR: Ionuţ Cristache nu este realizatorul emisiunii „România 9”. El are statut de  prezentator/moderator, fiind colaborator extern cu contract de cesiune a drepturilor patrimoniale conexe. Emisiunea are un producator angajat al SRTv, acesta purtând constant discuţii legate de conţinutul sau performanţele emisiunii cu reprezentanţi ai managementului din TVR.

– Aveţi în vedere o modificare a formatului/se doreşte o modificare a formatului, având în vedere că era un program conceput pentru seară?

TVR: Conducerea TVR nu are în vedere modificarea formatului. Formatul programului „România 9” este unul de tip talk show. Acest gen de program nu este conceput doar pentru un anumit segment orar. De-a lungul timpului, TVR a avut emisiuni de acest gen pe toate tronsoanele orare. De altfel, asemenea programe sunt difuzate pe diferite tronsoane orare de-a lungul zilei şi la celelalte staţii de televiziune.

– Potrivit declaraţiilor lui Ionuţ Cristache, lui i s-a comunicat de către directorul staţiei că mutarea emisiunii a fost pentru că, citez, „aşa a vrut doamna” (Săseanu), „asta a fost voinţa”. Dacă a pornit de la directorul interimar Ramona Săseanu, care a fost motivul acesteia?

TVR: Aşa cum am precizat, decizia aparţine Comitetului Director, nicidecum exclusiv unei persoane. Orice astfel de decizie este argumentată printr-o expunere de motive şi o notă de fundamentare, care se transmit Comitetului Director al SRTv. Conform prevederilor Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, Comitetul Director este compus din 7 (şapte) membri, actualmente din 5 (cinci) doamne şi 2 (doi) domni.

– Odată cu mutarea, condiţiile financiare ale contractului rămân neschimbate? Cu alte cuvinte, Ionuţ Cristache va avea acelaşi salariu?

TVR: Domnul Ionuţ Cristache nu este angajatul SRTv. Domnia sa a încheiat cu SRTv un contract de cesiune a drepturilor patrimoniale conexe, cuantumul acestuia fiind confidenţial.

– Care este targetul de audienţă? Ce se întâmplă dacă acest target nu se atinge?

TVR: Targetul de audienţă se raportează la potenţialul slotului access prime time, pentru care managementul SRTv şi-a propus o creştere considerabilă a audienţei. Totodată, pe parcursul verii, odată cu debutul vacanţei parlamentare, accentul va fi mutat de pe politica internă către alte teme de interes pentru publicul larg. Mai mult, pe durata Jocurilor Olimpice de la Tokyo, spaţiul din prime time va fi alocat, în mare parte, transmisiunilor sportive.

– Până la ce dată are contract Ionuţ Cristache cu TVR? Există vreo prevedere legată de întreruperea contractului înainte de termen? În ce condiţii?

TVR: Contractul de tipul celui încheiat cu dl. Ionuţ Cristache (contract de cesiune a drepturilor patrimoniale conexe) se încheie pe un an calendaristic, maxim până la 31 decembrie 2021. Contractul poate fi întrerupt înainte de termen în cazul în care una dintre părtile semnatare încalcă clauzele contractuale.

– Contractul lui se prelungeşte automat după expirare? În ce condiţii?

TVR: Contractul dl. Ionut Cristache nu se prelungeşte automat, pentru că este condiţionat atât de indicatorii de performanţă, cât şi de clauze referitoare la respectarea normelor de etică, confidenţialitate şi ale celor referitoare la legislaţia din domeniul audiovizualului.

– Care sunt colaboratorii/invitaţii permanenţi care au contract cu TVR pentru emisiunea „România 9” şi ce se întamplă în cazul lor? Se diminuează contractul? Se întrerupe? Se modifică?

TVR: Emisiunea are un format şi un buget alocat. În acest sens, nu este obligatoriu ca resursele alocate să fie cheltuite în totalitate, prin urmare lista colaboratorilor/invitaţilor permanenţi nu este limitativă. Bugetul alocat emisiunii poate fi majorat sau diminuat în orice moment. Nu vă putem oferi informaţii suplimentare, deoarece TVR nu doreşte să încalce clauzele de confidenţialitate prevăzute în contracte, în aşa fel încât să provoace prejudicii părţilor implicate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Clotilde Armand, atacată în trafic! „Un bărbat agresiv a lovit cu pumnii în geam și a încercat să-mi deschidă ușa de mai multe ori”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* Dezvăluiri despre averea lui Gigi Becali: „Are pământuri de două miliarde de euro. 5.000 de ani nu rămâne fără bani”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

* Naționala de fotbal a României, cele mai proaste rezultate din ultimii 60 de ani! Mirel Rădoi continuă să-și roadă unghiile…

3 COMENTARII

  1. Tareee-bineee ar fi dacă s-ar găsi o soluție pentru a SCĂPA (!) de acest ANTIPATIC de „Sărmăluță”chiar… ÎNAINTE (!!!) de a-i expira contractul cu Televiziunea-Publică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.