Turcia construiește un „Zid Trump“ de 295 km la granița cu Iran, pentru a opri valurile de refugiați afgani în marș spre Europa

4
632
Zidul Turciei la granița cu Iran

În așteptarea valului de refugiați afgani fugiți de regimul taliban înspre Europa, Turcia anunță construirea unui zid uriaș, lung de 295 kilometri, la granița sa cu Iranul, scrie AFP. Zidul, întărit cu sârmă ghimpată, asemenea celui înălțat de Trump la granița SUA cu Mexicul, ar trebui să oprească invazia migranților.

Anunțul a fost făcut de Hulusi Akar, ministrul turc al Apărării, care a fost citat de Hurriyet Daily: “Vom intensifica lucrările și vom întări astfel mesajul că granițele noastre sunt de netrecut”.

O mare parte din zid, pe care guvernul turc, prevăzător, s-a apucat să-l construiască din timp, e deja gata – aproape 150 de kilometri de șanțuri au fost, de asemenea, săpați. Patrulele și posturile de la frontieră au fost întârite.

Cucerirea Kabulului de către talibani a generat o panică grozavă într-o mare parte a populației afgane. Conform mărturiilor, chiar și mulți dintre locuitorii care-i susțineau până acum pe fundamentaliști se tem de ce ar putea urma.

Talibanii au anunțat luni amnistie generală pentru toți funcționarii și dau semnale că vor respecta angajamentele internaționale, acordând unele drepturi femeilor. Din teritoriu vin însă alte vești: unități de învățământ unde femeile nu mai sunt lăsate să intre și pedepse, inclusiv cu moartea, pentru încălcarea învățăturilor Profetului.

Europa și Turcia se tem acum de un nou exod precum al sirienilor din 2015. Există îngrijorarea că sistemul social al Europei n-ar face față unui alt val de milioane de oameni. În plus, extrema dreaptă abia așteaptă să capitalizeze criza, proclamând teoriile conspirației obișnuite.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Patroana firmei pirotehnice de la Colectiv a fost găsită moartă în casă. Era condamnată la 12 ani și 8 luni de închisoare și avea de plătit 480.000 de euro

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand!

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Maia Sandu reformează Moldova cu viteza fulgerului: Parlamentul a adoptat deja și legea controlului averilor pentru părinții, socrii și copiii demnitarilor

* După ce a umblat prin oraș cu icoane și cruci „să alunge duhurile necurate”, Gigi Becali a fost învins de Rapid printr-un autogol. Și era și operat la mână…

A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie: Gerd Müller. Suferea de Alzheimer și demență senilă

* „Președintele Afganistanului a fugit cu patru mașini și un elicopter pline cu bani. Nu au încăput toți, o parte din bani au rămas pe asfalt”

4 COMENTARII

 1. @Redactia,
  De ce numiti zidul construit de americani ”zidul Trump”? Nu a pornit el constructia si a construit doar o bucatica din toata lungimea desi ii place sa se laude ca a construit mai mult. Bush si Clinton au construit mai mult ca el.
  Sper ca nu preluati fara analiza idei din stinga americana.

 2. Așadar…, DIN-NENOROCIREEEE…, UN NOU (!!!)… VAL DE REFUGIAȚI (!!!) spre EUROPA (deee… America-de-Nord – S.U.A., în special! – nici nu mai vorbim!!!), daaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

  • DIN-PĂCATE, au cammm… „FĂCUT-RAHATU’-PRAF” (!!!) americanii,… IAAAAARĂȘI (!!!): EXAAAAACT ca-n… VIETNAM (de fapt… în toată fosta Indichină-FRANCEZĂ: ȘI-N… Laos și Cambodgia!!!), în anii ’60-’70, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

   La ceee… (bun/FOLOS!!!) atâțiaaa… MORȚI-și-RĂNIȚI/MUTILAȚI (inclusiv… ROMÂNI!!!), dacă Afganistanul seee… REÎNTOARCE în situația deee… ACUM DOUĂ DECENII???!

   Să NU uităm: DONALD TRUMP (!!!) este cel care… a gândit/plănuit/HOTĂRÂT-și-DECLANȘAT RETRAGEREA (trupelor americane și ale aliaților din N.A.T.O.), Joe Biden doar aaaa… CONTINUAT (!!!) punerea-în-aplicare, daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here