marți, martie 5, 2024
AcasăMain"Monstrul din Fundeni" a avut mulți complici în uciderea educatoarei: polițiști de...

„Monstrul din Fundeni” a avut mulți complici în uciderea educatoarei: polițiști de la Secția 7, procurori, judecători. Individul a devenit o fiară după ce și-a călcat cu mașina copilul de 2 ani

-

Joi, 12 august, într-o casă cu etaj situată vizavi de Spitalul Fundeni din București, a avut loc o crimă înfiorătoare. Valentin Nicuşor Faur, un jurist eșuat devenit taximetrist la fel eșuat, și-a bătut și înjunghiat soția, Liliana, lăsând-o moartă într-o baltă de sânge.

Femeia de 48 de ani, care lucra ca educatoare la o grădiniță cu predare în limba engleză,  era terorizată de două decenii, de când soțul ei a devenit o brută, o fiară.

Tot o nenorocire pare să-l fi destabilizat mental pe Faur: în anul 2000, individul a dat mașina cu spatele și, din greșeală, l-a omorât pe unicul lor copil din acel moment, un băiețel de 2 ani.

Ulterior s-au născut două fete, care în prezent au 17 și 14 ani. Acestea au trăit într-o teroare totală, suferind alături de mama lor. Cea mare a obținut chiar un ordin de protecție împotriva tatălui ei.

În ultimele 7 luni, Liliana Faur a sesizat de 10 ori poliția, prin apel la 112. Ulterior, educatoarea – terorizată de amenințările bărbatului – își retrăgea plângerile. Au existat totuși și trei ordine de protecție, dar acestea au expirat și n-au fost reînnoite.

Anul trecut, Valentin Faur a fost internat la Spitalul de Psihiatrie  „Al. Obregia”. A spart obiecte și a agresat medicii de acolo.

El a înnebunit de tot când femeia, după 20 de ani de teroare, l-a anunțat că divorțează. Joia trecută l-a anunțat că trece să facă un duș și pleacă. Liliana l-a crezut și i-a deschis ușa. A urmat o ceartă, în urma căreia el a bătut-o crunt și a înjunghiat-o în inimă.

Individul a fost prins luni, la un service auto, după 4 zile de căutări. Încerca să-și repare mașina și să fugă. În aceeași zi, nefericita educatoare a fost înmormântată în satul ardelean din care se trăgea.

Complici instituționali la moartea Lilianei Faur a fost polițiștii de la Secția 7, procurorii care s-au ocupat de caz și judecătorii (de la două instanțe) care au decis că cei doi pot conviețui în aceeași casă, chiar dacă educatoarea le-a spus că e bătută permanent și amenințată cu moartea.

Un „trântor” care nu-și ajuta familia, doar o teroriza

Vecinii educatoarei spun că Valentin Faur era gelos și extrem de violent. Acesta obişnuia să-şi agreseze atât soţia, cât şi pe cele două fiice.

Vecinii au mărturisit că soții Faur formau un cuplu problematic încă din anul 2000. Se auzeau des țipete și urlete din apartamentul femeii, iar uneori chiar și în stradă.

Valentin și Liliana Faur ar fi lucrat împreună în Kuweit, iar cu banii strânși au ridicat casa cu etaj din Sectorul 2, de vizavi de Spitalul Fundeni.

- Advertisement -

Apropiații lor spun că Valentin Faur avea pregătire de jurist, absolvise Facultatea de Drept, dar de circa 4 ani nu mai lucra. Făcea pe taximetristul, dar nu prea lucra. Se obișnuise să nu mai facă nimic util, să nu-și ajute familia în niciun fel, în schimb se ținea de scandaluri.

Cea care se ocupa de cheltuielile casei și de educația celor două fete era Liliana. Aceasta era educatoare la o grădiniță din Sectorul 2, cu predare în limba engleză.

Valentin Faur, criminalul

Fiica de 17 ani obținuse ordin de protecție pentru a-și ține tatăl la distanță. Dar în ziua crimei, fata era plecată în tabără!

În ultimele 7 luni, femeia a sesizat de 10 ori poliția, prin apel la 112. Ulterior, educatoarea își retrăgea plângerile, iar bărbatul era lăsat liber. Au existat totuși și câteva ordine de protecție împotriva agresorului, dar nimeni n-a urmărit dacă acestea sunt respectate.

- Advertisement -

În momentul producerii crimei, Liliana Faur nu mai beneficia un ordin de protecție. Ea se baza pe faptul că avea unul similar fiica sa cea mare, cea de 17 ani, dar degeaba: „monstrul din Fundeni” n-a ținut cont de el.

El a speculat în mod diabolic faptul că ambele fete – deci și cea de 17 ani, care beneficia de ordinul de protecție – se aflau în tabără în ziua crimei.

În urmă cu 20 de ani, soții Faur aveau un băiețel de 2 ani. Valentin Faur l-a omorât din greșeală: a dat mașina cu spatele și l-a strivit pe copil. Bărbatul a avut un șoc, care l-a zdruncinat pe termen lung. Anul trecut, el a fost internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Al. Obregia” din București. A fost violent și acolo: a spart obiecte și a agresat personalul medical.

Liliana Faur, educatoarea cu un destin atât de crunt

Arestat la un service auto

Luni, când a fost prins, Valentin Faur se afla în fața unui service auto din Capitală, nu departe de casa în care a fost comisă crima.

Ucigașul se afla pe o stradă din Sectorul 2 când a fost recunoscut de o patrulă de la Secția 7 de Poliție – aceeași Secție 7 care multă vreme îi tolerase agresiunile. Agenții l-au reținut și condus la secție, apoi a fost dus la Serviciul Omoruri pentru audieri.

Valentin Faur a fost reținut luni pentru 24 de ore, iar marți a fost dus în fața instanței, pentru un mandat de arestare pe 30 de zile.

„La astfel de întâlniri, trebuie să fie de față cel puțin încă o persoană, pentru a-l descuraja pe cel care vine hotărât să facă rău”

Dan Antonescu, expert criminolog:

  • „Astfel de indivizi devin extrem de violenţi atunci când se găsesc față în față cu ținta lor.”
  • „Dacă tot accepți o astfel de întâlnire pentru rezolvarea unor chestii de amănunt, trebuie să fie de față cel puțin încă o persoană, pentru că acea prezență este descurajantă pentru cel care vine hotărât să facă ceva rău.”
  • „Când constați că a fost încălcat acel ordin de protecție, este obligatoriu să anunți Poliția, să-i anunți pe cei care au emis acel ordin, ca persoana care a încălcat ordinul respectiv să fie reținută și ulterior condamnată.”
  • „Legea pentru protecția și combaterea violenței în cuplu prevede acum sancțiuni mai mari.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Patroana firmei pirotehnice de la Colectiv a fost găsită moartă în casă. Era condamnată la 12 ani și 8 luni de închisoare și avea de plătit 480.000 de euro

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand!

* Sondaj Politico luna iulie: PSD 34%, PNL 18%, AUR 16%, USR-PLUS 12%. Războiul intern din partid costă scump PNL. Guvernarea fără reforme, dar cu certuri și cu inflație mare e decontată și de PNL, și de USR-PLUS

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Maia Sandu reformează Moldova cu viteza fulgerului: Parlamentul a adoptat deja și legea controlului averilor pentru părinții, socrii și copiii demnitarilor

* După ce a umblat prin oraș cu icoane și cruci „să alunge duhurile necurate”, Gigi Becali a fost învins de Rapid printr-un autogol. Și era și operat la mână…

* VIDEO. Joe Biden: „De ce să lupte și să moară soldații americani într-un război pe care afganii au refuzat să-l poarte?” / „Am făcut planuri, împreună cu liderii afgani, dar ei au renunțat la luptă și au fugit din țară” / „Guvernul afgan a descurajat SUA din a organiza un exod în masă”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -