Ion Cristoiu îi laudă pe talibani, admirându-le „civilizația” și „disciplina”. Zice că spaima de talibani e nejustificată

8
6764
Ion Cristoiu și un idol al său

Ion Cristoiu – admiratorul haosului, al regimurilor iliberale și chiar al dictaturilor – a scris pe blogul său un text rupt de realitate, în care-i prezintă pe talibani ca fiind niște oameni de treabă, civilizați și îngăduitori.

Pentru a-și susține teoria, publicistul strecoară și minciuni, de genul: „de la intrarea în Kabul nu s-a înregistrat niciun act de violență împotriva civililor”. Presa a relatat despre zeci de „acte de violență”, pe fundalul – e adevărat – al unui comportament general neașteptat de civilizat, rodul unei tactici de seducere a populației afgane, dar mai ales a lumii.

Ion Cristoiu face o comparație stupidă între revenirea la putere a talibanilor în 2021 și Revoluția română din 1989.

De asemenea, el apelează la arma ticăloasă a propagandei anti-americane, sugerând că justiția afgană, la ordinul „ocupantului” american, a comis abuzuri împotriva talibanilor, deci aceștia ar avea tot dreptul să se răzbune pe judecători și procurori. Iar pentru ca ticăloșia să fie totală, Cristoiu ventilează din nou teoria că așa s-a întâmplat și în România.

Propaganda pro-talibani a lui Ion Cristoiu

„(…) Talibanii au intrat în Kabul duminică 15 august 2021. Imaginea lor în Vest, dar mai ales la noi, e de sălbatici ieșiți din văgăuni, alcătuind o hoardă și nu o armată, și prin asta incapabili să fie ținuți în frîu. Au trecut deja două zile de cînd talibanii au ocupat Kabulul. Teoretic, orașul Diavolului, orașul în care au stat cei vânduți străinilor. Orașul în care stau infidelii, cei care au încălcat și încalcă legea lui Allah.

Dacă luăm în calcul și imaginea lor de inși care au fost pînă acum departe de civilizație, te-ai aștepta să fie mai răi decât rușii din România lui august 1944. Toate mărturiile arată că în cazul României nu era vorba, ca în cazul Germaniei, de ură, ci de fascinația exercitată asupra unor inși veniți din stepa kalmâcă de bunurile capitalismului, de la ceasuri până la rochii de lux. Repet, raportez așteptările despre comportamentul de hoardă luând în serios ce se scrie în Occident și la noi despre talibani.

Iată însă ce relatează BBC News din Kabul a doua zi după ocuparea Kabulului, sub titlul «Viața în Kabul după preluarea puterii de către talibani»:

«Talibanii sunt peste tot, la punctele de control care erau cândva baricade oficiale ale poliției sau ale armatei. Nu există panică în oraș astăzi. Talibanii controlau traficul, verificau mașinile și, în mod special, pe cele care au aparținut poliției și armatei. Au preluat toate acele vehicule și le folosesc.

În centrul orașului, viața este normală. Traficul este mult mai redus. Majoritatea magazinelor sînt închise. Dar oamenii arată mult mai calmi decît ieri, cînd toată lumea era furioasă.

Am văzut câteva femei pe stradă. Purtau măști de protecție [Covid], iar pe cap – baticuri. Mergeau pe străzi, făceau ce voiau să facă, iar talibanii le lăsau în pace.

Nu se mai aude deloc muzică pe străzi. Sunt cazat într-un hotel unde obișnuiau să cânte muzică în fundal. Și pe aceasta au oprit-o. Oamenii sunt speriați. Dar viața în oraș continuă.

Însă… scena de la aeroport a fost catastrofală. Familii, copii, tineri, bătrâni – mergeau cu toții spre aeroport, luptându-se să fugă din această țară.

De îndată ce te apropiai de porțile principale de intrare ale aeroportului, acolo se aflau talibani înarmați cu muniție grea, încercând să disperseze oamenii, trăgând în aer. Oamenii care voiau să intre în aeroport se cățărau pe pereți, chiar și pe sârma ghimpată și pe porți. Fiecare persoană împingea ca să intre în aeroport.»

Riscând să-mi atrag supărarea cititorilor, țin să precizez că nebunia de la aeroport nu e rezultatul prestației talibanilor în Kabul. E rezultatul imaginii talibanilor într-o parte (destul de mică) a populației afgane, dar și al temerii multora dintre cei care vor să plece de faptul că au colaborat la vânarea talibanilor în cei 20 de ani de prezență străină.

Cine a văzut ultimul sezon din Homeland, care se petrece în Afganistanul din ultimii 20 de ani, își dă seama că, alături de procurori și judecători corecți, au fost și magistrați care au ascultat ordinele poliției secrete a regimului (dacă s-a întâmplat asta la noi, cum să nu se întâmple în Afganistan?!), că alături de afgani care și-au văzut de treabă au fost și turnători, colaboratori ai torționarilor. Nici americanii și nici oamenii regimului n-au avut insomnii pentru că nu respectă drepturile omului în tratarea dușmanilor numiți talibani.

Prin urmare, de la intrarea în Kabul nu s-a înregistrat niciun act de violență împotriva civililor, n-a fost devastat niciun magazin al vreunui infidel, n-a fost devastată nici măcar clădirea Ambasadei americane goale. Când au intrat în sediul CC, în 22 decembrie 1989, unii români s-au apucat de devastat, de furat capacele de la WC-uri, de bumbăcit cei considerați colaboratori ai foștilor. Nicu Ceaușescu e înjunghiat nu de un taliban, ci de un român, presupus a nu fi ieșit atunci din peșteri.

Nu mă pricep la personalitatea talibanilor. Îmi permit să semnalez că timp de 20 de ani nu numai afganii, dar și talibanii au profitat de atmosfera de civilizație impusă de americani. Un taliban care avea 10 ani la venirea americanilor are acum 30 de ani. Ani trăiți totuși într-un Afganistan care s-a apropiat măcar de normele civilizație occidentale în materie de comportament. Nu risc decât sub forma unei ipoteze aserțiunea că talibanii din 2021, după 20 de ani de modernizare a țării lor, nu sunt sălbaticii de după plecarea rușilor și că prin urmare nu cred într-o aplicare a Shariei în forma ei exagerată.

Țin în schimb să semnalez ca pe un adevăr incredibila disciplină a celor prezentați de Occident ca alcătuind o hoardă. Nu e vorba numai de comportarea civilizată, oarecum neașteptată la niște oameni pentru care Kabul e orașul Diavolului, ci de realitatea unei armate care ascultă cu strictețe ordinele. Pentru a instala puncte de verificare a traficului pe străzi, pe post de agenți de circulație, dar și de polițiști însărcinați cu menținerea ordinii, e nevoie de o structură de comandă bine conturată, de ordine care se dau de sus în jos, ordine care sunt respectate cu o strictețe strașnică.

Potrivit Istoriei, în Germania a intrat o Armată, Armata Roșie. În realitate a intrat o Hoardă.

Potrivit imaginii din Occident, în Kabul a intrat o Hoardă. În realitate a intrat o Armată. O armată care întrece în disciplină multe armate profesioniste din Istorie, inclusiv cea a Germaniei lui Hitler.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Joe Biden: „De ce să lupte și să moară soldații americani într-un război pe care afganii au refuzat să-l poarte?” / „Am făcut planuri, împreună cu liderii afgani, dar ei au renunțat la luptă și au fugit din țară” / „Guvernul afgan a descurajat SUA din a organiza un exod în masă”

* Patroana firmei pirotehnice de la Colectiv a fost găsită moartă în casă. Era condamnată la 12 ani și 8 luni de închisoare și avea de plătit 480.000 de euro

* Sondaj Politico luna iulie: PSD 34%, PNL 18%, AUR 16%, USR-PLUS 12%. Războiul intern din partid costă scump PNL. Guvernarea fără reforme, dar cu certuri și cu inflație mare e decontată și de PNL, și de USR-PLUS

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand!

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Maia Sandu reformează Moldova cu viteza fulgerului: Parlamentul a adoptat deja și legea controlului averilor pentru părinții, socrii și copiii demnitarilor

* După ce a umblat prin oraș cu icoane și cruci „să alunge duhurile necurate”, Gigi Becali a fost învins de Rapid printr-un autogol. Și era și operat la mână…

8 COMENTARII

 1. Ia să vedem cam ce legatura au urmatoarele două știri cu Rusia și Ion Cristoiu:
  1. „CNN relateaza despre cazul terifiant al unei femei din Afganistan care a fost ucisa in bataie de talibani pentru ca le-a spus ca este prea saraca pentru a le gati de mancare. Femeia a fost ucisa in fata celor patru copii ai ei.”
  2. „Doar trei ambasade au ramas cu personal la Kabul, anunta BBC. Cele trei ambasade apartin Rusiei, Chinei si Pakistanului. UPDATE Si Iranul a anuntat ca isi pastreaza deschisa ambasada de la Kabul.
  NPR (National Public Radio) a anuntat ca Ambasada Rusiei este sub „protectia” talibanilor.

  Talibanii, care ucid mame, protejează delicata Ambasadă a Rusiei. Cam asta face și Ion Cristoiu.

 2. „Piticul-Utecilă”, Sursa-„Coroiu”, „Ardei-Umplut”… a rămas cu mintea la nivelu’… „găinillor-cu trei-picioare-,-care-nasc-pui-vii” (!!!) și cuuu… portofelu’-la-umplut laaa… casieria-„CIUMEI-ROȘII”!!!

  • Parcă s-aaa… „DILIT” DE-A BINELEA, la căpățână, „Oracolu’-din-Găgești „…: o fi vârstaaa…, senilitateaaa…, „Coana-Roza-/-Sclerozaaa”…!!!

 3. TALIBANII sunt susținuți… NU NUMAI PROAGANDISTIC-și-POLTIC, ci ;iii… MILITAR (LOGISTIC-și-ARMAMENT!!!) de RUSIA-PUTINISTĂ: CRIMINALII seee… SPRIJINĂ-RECIPROC!!!

  Ion Cristoiu este, nu-de-azi-,-de-ieri…, un… STIPENDAT-PUTINIST!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here