Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

1
2618
Aleksandr Dughin și Iurie Roșca la București, pe 5 aprilie 2017 (în plin "regim Dragnea"), la lansarea unei cărți a ideologului de la Kremlin

Statul român a luat o excelentă măsură de salubritate: i-a interzis intrarea în țara noastră, timp de 3 ani, lui Iurie Roșca (59 de ani) – agent KGB, fost lider al Partidului Popular Creștin Democrat (PPCD) din Republica Moldova și vector al propagandei ruse în limba română.

Anunțul a fost făcut sâmbătă chiar de către Iurie Roșca, într-o postare video pe Facebook, după ce a fost întors azi de la frontiera cu România, la Vama Albița. Tocmai voia să ne mai facă o vizită… sau avea de executat o misiune!

Smiorcăiala cu dezacorduri a lui Iurie Roșca pe Facebook, după ce i-a fost refuzată intrarea în România: „Fraților, calitatea closetului și calitatea fluidizării transportului și a călătorilor spre România la vama Albița este floare la ureche pe lângă noutatea pe care am primit-o acum câteva minute. Am interdicție de a intrare în România pentru 3 ani de zile, începând cu luna septembrie 2020. Motivele – băieții nu sunt obligați să mi le raporteze, așa că revin acasă. Doamne-ajută! Trăiască neamul românesc!”

La începutul anilor ’90, Iurie Roșca poza în mare unionist, fiind liderul curentului pro-România și pro-Europa din Republica Moldova, după ieșirea acesteia din destrămata Uniune Sovietică (URSS). Până când, într-o zi, a fost deconspirat: agent KGB (între timp, redenumit FSB)!

Din acel moment, Iurie Roșca a jucat pe față de partea rușilor, împotriva intereselor Republicii Moldova și ale României.

În ultimii ani, urmând ordinele venite de la Moscova, s-a apropiat de Aleksandr Dughin, ideologul cu vederi radical-fasciste al președintelui Vladimir Putin. Dughin are relații apropiate cu decidenți de la Kremlin și cu serviciul special al Armatei Ruse (GRU), fiind fruntaș al Partidului Național Bolșevic, al Frontul Național Bolșevic și al Partidului Eurasiatic.

Iurie Roșca l-a însoțit pe Dughin în câteva vizite în România (unde a fost și translatorul lui), dar și în alte țări.

Dughin a folosit mai multe ocazii publice pentru declara că Iurie Roșca este „prietenul Rusiei”.

VIDEO: Smiorcăiala KGB-istului Iurie Roșca

„Prezența lui Iurie Roșca la vama Albița este o provocare rusească”

Jurnalistul Răzvan Gheorghe de la Timpul.md a comentat acid smiorcăiala agentului KGB care pozează în „patriot moldovean”. El îi face și un portret lui Iurie Roșca.

„Agentul KGB Iurie Roșca – cel care a compromis și a distrus mișcarea unionistă de dincolo de Prut, actualmente fiind una dintre căpeteniile Sputnik.md și șef al unei agenturi înșurubată în holdinguri media– se văicărește caraghios, într-un video postat pe contul său de Facebook, că i s-a fixat o interdicție de 3 ani pentru a intra în România.

Agentul KGB a încercat, sâmbătă, să intre în România pe la vama Albița, moment în care a fost informat de existența acestei interdicții. Obișnuit să raporteze și să i se raporteze (fiindcă așa se întâmplă în cadrul serviciilor secrete rusești), Roșca se plânge că autoritățile românești nu s-au deranjat să-i «raporteze» motivele pentru care a primit interdicția.

Cum a compromis și a distrus Roșca mișcarea unionistă?

Prin intermediul agentului Iurie Roșca (travestit în «unionist»), serviciile secrete rusești au reușit să căpușeze și apoi să conducă Frontul Popular din R. Moldova, Roșca devenind cel de-al treilea președinte al acestei formațiuni.

Când Rusia a început sângerosul război de pe Nistru, al cărui obiectiv a fost înghețarea regiunii și distrugerea climatului ce ar fi dus la o Unire legitimă și necesară cu România, Iurie Roșca declara că Frontul Popular trebuie să fie «neutru», fiindcă e o formațiune «creștină», iar creștinii dezavuează războiul.

Tot Iurie Roșca e personajul care a inițiat în spațiul basarabean tematica de acum celebră a «luptei anticorupție», narațiune inventată la Kremlin cu următorul mesaj: nu contează trecutul, nu contează de unde venim și nu contează aspectele identitare – tot ce contează este să trăim bine, să avem un nivel de trai ridicat, de aceea trebuie să-i arestăm și să-i condamnăm pe corupți. Nu doar că aproape nimeni nu a fost arestat (infractorii politici și nu numai zburdă veseli prin R. Moldova, cot la cot cu agenții și mafioții Rusiei), dar așa-zisa țărișoară (a se citi gubernie) e, de mai bine de 30 de ani, una dintre cele mai sărace țări ale Europei.

Tot agentul Iurie Roșca și brigada lui de KGB-iști (care finalmente au controlat Frontul Popular) l-au adus la putere pe Voronin, cu liota lui de comuniști, făcând astfel imposibilă orice apropiere de România.

Extrem de dureros e că autoritățile și pârghiile de informații din România s-au lăsat păcălite într-un mare fel de agentul KGB Iurie Roșca (legendat în unionist) și l-au plătit cu sume ce astăzi ar echivala cu milioane de euro, bani pompați în neștire într-o mișcare așa-zisă unionistă care era condusă de agenți ai poliției politice rusești. Urmarea rapidă: compromiterea și distrugerea unionismului, problemă cu care ne confruntăm din plin și în prezent.

Apoi, Iurie Roșca și-a dat arama pe față și s-a înregimentat oficial acolo unde activa în realitate de ani de zile: platforma Sputnik.

În prezent, agentura lui Iurie Roșca este încă adânc înșurubată în holdingurile media controlate de ruși sau travestite în posturi TV «românești», fiindcă tancurile rusești ale zilelor noastre sunt televiziunile rusești, să fie clar lucrul ăsta.

Presupunând că un agent al serviciilor românești ar fi cauzat o daună de proporțiile astea Rusiei, e clar că viața unui astfel de om (și a familiei sale) ar fi fost într-un permanent pericol. La polul opus (pentru a se remarca diferența de viziune), călău al unionismului îmbogățit cu banii României, agentul Iurie Roșca vrea să intre în România oricând i se năzare, ba mai face și circ pe la graniță, văicărindu-se că ar fi abuzat de România și, colac peste pupăză, nici nu i s-au «raportat» motivele. Așa-s KGB-iștii, dau și primesc rapoarte.

De notat și că, cel mai probabil, Iurie Roșca știe foarte bine cum au fost lichidați o serie de unioniști autentici, de-a lungul tenebroșilor ani ꞌ90, când unii dintre exponenții luptei pentru reîntregirea României erau vânați de găști înarmate. În acea perioadă, după ce primise câteva bătăi animalice, regretatul Nicolae Dabija circula, din vigilență, cu taxiul, dar într-o seară a fost așteptat de bătăuși chiar în curtea casei, fiind din nou călcat în picioare. Nicolae Dabija va fi fost însă un caz fericit, a supraviețuit, alții n-au mai avut șansa asta. Și toate aceste nenorociri se întâmplau în timpul domniei «unionistului» Iurie Roșca, subvenționat cu banii României. Dar despre aspectele mai sus amintite vom trata, pe larg, într-un viitor articol, care va pune în lumină adevăratul profil al agentului Roșca, dar și unele episoade necunoscute din istoria Frontului Popular. Fiindcă agentura lui Roșca încă lucrează pentru gloria Kremlinului.

Dincolo de aceste problematici, prezența lui Iurie Roșca la vama Albița este o provocare rusească, pe fundalul dubioasei vizite a lui Dmitri Kozak la Chișinău (vizită care e cea mai mare provocare a Kremlinului din ultima perioadă).”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOSARUL LUI CÎȚU. Faptele. Procesul. Sentința. „Șoferul era băut, avea ochii injectați și umezi”

* VIDEO. A vorbit Florin Cîțu! A „uitat” câteva detalii greu de uitat. „V-au pus cătușele la mâini?” / „Nu mai știu” / „Cât ați stat în custodia poliției?” / „Cât a fost nevoie”

* Jocul pervers al lui Dan Voiculescu față de Florin Cîțu, asemănat cu „ceea ce făcea acum două decenii S. O. Vîntu cu PNȚCD”

* CTP: „Mi se pare absurd ca Florin Cîțu să-și dea demisia. El e reabilitat, Dragnea nu era reabilitat!”

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* A murit generalul Kemenici, comandantul unității militare în care au fost împușcați soții Ceaușescu. Kemenici era „pe mână” cu spionul sovietic Militaru. A făcut diversiuni mortale și a încercat să șteargă urmele lor cu bidineaua

* Un fost ministru s-a înecat cu un un cățel de usturoi, pe litoral, la ora 2.00 noaptea. L-a salvat un medic adus de acasă

* Fiica lui Anghel Iordănescu l-a rugat pe Gigi Becali să-i fie naș. „O cunun, dar nu merg la petrecere. Eu nu mai ascult muzică!”

* Polonia a intrat în „era Iliescu”: nu mai restituie proprietățile confiscate de naziști sau comuniști! Furie în Israel: „O decizie ruşinoasă, dispreţ pentru memoria Holocaustului”

1 COMENTARIU

  1. CE PĂCĂLEALĂĂĂ (!!!): la începutul anilor ’90, Iurie Roșca era… IDOLUL (!!!) nostru, al ANTICOMUNIȘTILOR și, deci, PROOCIDENTALILOR de pe ambele maluri ale Prutului!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here