miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsTupeu incredibil al primarului Robert Negoiță: și-a reautorizat groapa de gunoi ilegală...

Tupeu incredibil al primarului Robert Negoiță: și-a reautorizat groapa de gunoi ilegală de la Cățelu la 3 zile după ce Agenția de Mediu i-o suspendase!

-

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, dă în continuare dovadă de un tupeu fantastic: miercuri, la 3 zile după ce Agenția pentru Protecția Mediului suspendase autorizația de funcționare a gropii de gunoi de la Cățelu, edilul și-a reautorizat-o singur! Locuitorii din preajma gropii de gunoi au ieșit în stradă pe viscol, pentru a doua oară în trei zile.

Cazul este halucinant, dar caracteristic stilului de lucru al lui Negoiță: acesta a cheltuit 11 milioane de euro pentru a face o rampă de gunoi în comuna Cățelu, dar care era de la început ilegală pentru că se afla prea aproape de locuințele oamenilor.

Oamenii au ieșit pentru a doua oară în stradă ca se se apere de primar și oamenii săi

Agenția pentru Protecția Mediului a amendat de 6 ori Primăria Sectorului 3. În final, a suspendat autorizația de funcționare.

Oamenii lui Negoiță au sfidat decizia Agenția pentru Protecția Mediului și au continuat să aducă deșeurile acolo. Populația s-a revoltat și a ieșit în stradă, blocând accesul camioanelor cu gunoi. Negoiță și ciracii săi au venit la fața locului și au încercat să-i mintă pe locuitorii ieșiți în stradă. A venit poliția națională, a venit și poliția locală a lui Negoiță, dar până la urmă camioanele au făcut cale-ntoarsă.

- Advertisement -

Miercuri, însă, scrie Libertatea, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 3, condus de însuși primarul Negoiță, a reautorizat stația de gunoi ilegală! Oamenii din împrejurimi au ieșit miercuri seara, pe viscol, din nou în stradă, dar funcționarii lui Negoiță nu i-au mai băgat în seamă și au continuat să aducă acolo gunoaiele.

Cele câteva zeci de oameni strânse miercuri seara la poarta gropii de gunoi ilegale au încercat să discute cu funcționarii de la Garda de Mediu și de la Agenția pentru Protecția Mediului. Dar era seară și la stat nu se lucrează peste program, așa că au fost invitați să revină cu telefoanele joi dimineață.

La fața locului au venit iar polițiștii, poliția locală și jandarmii.

- Advertisement -

Primarul și-a justificat ilegalitatea prin preocuparea pentru sănătatea oamenilor. Despre locuitorii unde a făcut groapa de gunoi ilegală n-a spus nimic

Robert Negoiță și-a întemeiat această bătaie de joc prin “utilitatea publică”. El pretinde că locuitorii Sectorului 3 ar fi supuși unui pericol dacă nu mai funcționează groapa de gunoi. Nu spune însă nimic despre sănătatea locuitorilor din cartierele învecinate cu rampa ridicată ilegal, în proximitatea caselor, deși legea interzice construirea gropilor de gunoi la mai puțin de un kilometru distanță de zonele rezidențiale.

Mihaela Aldea, directoarea Agenției pentru Protecția Mediului București, spune că “din punctul nostru de vedere, autorizația de mediu este suspendată, așadar acolo nu trebuie să se mai desfășoare nicio activitate”.

Doi sunt primarii care, în ultimii ani, au părut să fie intangibili, indiferent ce au făcut: Pandele din Voluntari și Negoiță din Sectorul 3 al Bucureștiului. Nicio instituție a statului nu pare suficient de puternică pentru a-i deranja, iar aceștia au construit, în unitățile administrative pe care le controlează ca pe feudele personale, un fel de stat în stat.

Tot Negoiță a ciuntit grav Parcul Pantelimon, începând să construiască, acum doi ani, un așa-zis parc de distracții care a presupus tăierea a zeci de arbori, construirea unei clădiri uriașe și scoaterea din circuit a aproximativ o treime din totalul parcului. Autorizația de construire s-a emis abia anul trecut, multă vreme după ce basculantele invadaseră parcul. Iar acum, deși noul Consiliu Local a blocat contractul-cadru pentru “parcul tematic”, lucrările continuă în ritm susținut.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Tara infractorilor psd-isti, pe Negoita si ai lui n-o sa-i puna nicio lege la punct, ori la…racoare, acolo unde le este locul, mafia e libera sa-si faca de cap in Romania, pe fata!!!!!!!
    Alooooo, justitiarii lui peste, cei pt care au iesit oamenii in strada, sa va apere, aveti foloase nemeritate dar inchideti ochii la toate porcariile mafiotilor pt ca sunteti mana in mana cu ei, cad ei, cadeti si voi!! Halal justitie, politie si respectarea legilor!!!! Vreti bani cu lopata, nemeritati, dar nu faceti nimic sa opriti mafiile infiltrate peste tot!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -