vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvăluiriTudor Gheorghe, ia-o și pe asta! Păunescu către Ceaușescu: "Dacă în România...

Tudor Gheorghe, ia-o și pe asta! Păunescu către Ceaușescu: „Dacă în România ar fi 200 de partide, eu tot în partidul condus de dvs. m-aș înscrie”

-

În cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, moderată de lustragiul Mihai Gâdea, menestrelul PSD-ist Tudor Gheorghe a încercat să-i spele păcatele nașului său, Adrian Păunescu. Îi mai livrăm câteva mostre de slugărnicie absolută, ca să-i treacă amnezia!

La Antena 3, Tudor Gheorghe a spus aproape vehement că fostul poet de casă al Ceaușeștilor, decedat în noiembrie 2010, nu are nicio poezie omagială scrisă în mod special pentru dictatori. „Căutați în cărțile lui Păunescu. Nu veți găsi nicio poezie dedicată lui Ceaușescu sau ei. Nu există asta! Asta… numai din presă sunt”.

În realitate, bardul comunist nu numai că a dedicat o grămadă de versuri cuplului Ceaușescu, dar i s-a adresat secretarului general al PCR și printr-o scrisoare, pe 8 februarie 1986, fără să primească vreun răspuns. Păunescu i-a făcut „masaj” lui Ceaușescu pe toate părțile, gândindu-se că poate, după ce o va lectura, îi va permite să-și reia activitatea cu Cenaclul Flacăra.

În 1985, Ceaușescu a interzis acest cenaclu, în urma tragediei care a avut loc pe stadionul Petrolul din Ploiești, când 5 tineri au murit călcați în picioare.

- Advertisement -

„Boceam cu capu-n pernă”, dar „am avut marea fericire de-a citi cuvântarea dvs. de la ședinţa CPEx al CC al PCR”

„Trist şi singur şi umilit, cum sunt, dat la o parte de forţe obscure din prima linie a luptei pentru afirmarea «Spiritului Ceauşescu» în viaţa publică românească, pierzându-mi aproape orice speranţă că acolo, sus, unde sunteţi, glasul meu se va auzi, datorită norului greu penetrabil de calomnii în care am fost învăluit, uitând probabil în tristeţea mea sinucigaşă chiar şi ştiinţa de-a mă mai eventual bucura, am avut, totuşi, marea fericire de-a citi cuvântarea dumneavoastră de la Şedinţa Comitetului Politic Executiv al Comitetului Central al Partidului Comunist Român de joi, 6 februarie 1986. Începusem să cred că adevărul va ajunge greu la dumneavoastră şi boceam cu capu-n pernă, câteodată, pierderea acestei şanse, pe care mi-o explicam prin sistemul triumfalist şi viciat, de dezinformare criminală, care e aproape fatal să apară într-o lume care nu-şi mai conservă dialectica şi opoziţia. Vreau să vă spun, tovarăşe Nicolae Ceauşescu, clar şi din tot sufletul meu, că, şi dacă în România ar fi 200 de partide, eu tot în partidul condus de dumneavoastră aş face cerere de înscriere sau reînscriere, chiar dacă aş şti că alte partide m-ar plăti, iar partidul acesta mi-ar mai da o dată vot de blam cu avertisment”.

„Aveți o scânteie divină și vă călăuzește un geniu lăuntric” / „Nu m-am îndoit niciodată de marea dvs. iubire pentru adevăr”

„Nu sunt un apucat, nu sunt un nebun, dar sunt un patriot adevărat care nu poate să nu observe că în problemele fundamentale ale României aveţi o scânteie divină şi vă călăuzeşte un geniu lăuntric. Vineri, 7 februarie, am căutat un ziar cu cuvântarea dumneavoastră în toată Capitala, îmi spusese tata de cu noapte că v-a auzit la televizor şi că aţi vorbit extraordinar. Tata are 70 de ani şi mă roagă să vă transmit că, dacă e nevoie de dânsul pentru apărarea României şi a fiinţei dumneavoastră, la care ţine ca la adevăratul eliberator al ţării, vă stă la dispoziţie cu viaţa lui, pe care n-au ocolit-o dramele, puşcăriile, nedreptăţile, dar în care nu şi-a permis niciodată să-şi trădeze credinţa în ceea ce a iubit şi iubeşte. Şi-ntr-un târziu am găsit un ziar, şi parcă nu-mi venea să-mi cred ochilor. Nu m-am îndoit niciodată de marea dumneavoastră iubire pentru adevăr, dar am ştiut că mulţi şi-au construit carierele minţindu-vă. Dar când am văzut că sunteţi încă atât de tânăr, atât de curajos, atât de lucid, atât de realist şi de necruţător cu adevăraţii responsabili ai diverselor necazuri, pe care le trăieşte minunatul popor, zbuciumatul popor, din al cărui geniu sunteţi nutrit, am înţeles nici pentru mine, nici pentru ceilalţi oameni, care au fost îndepărtaţi sistematic şi programatic de dumneavoastră, nimic esenţial nu e pierdut”.

„Iubite tovarășe Nicolae Ceaușescu, profetice cuvinte ați rostit!”

„Că am pierdut funcţii, că am fost terfelit, că mi s-au oprit cărţile şi mi s-a confiscat abuziv ceea ce am construit corect la Breaza, că nu mi se mai îngăduie să public şi că sunt practic interzis în ţara mea nu înseamnă nimic: un fleac în raport cu marea fericire, cu extraordinara fericire că Tovarăşul nostru, că Omul nostru, în care ne-am investit speranţele şi tinereţea, ştie adevărul despre ţară şi nu-i lasă pe mincinoşi, pe duri, pe incompetenţi să triumfe. La multe rele v-au îndemnat ei şi unele, din păcate, s-au şi comis, dar există o compensaţie istorică, există o revanşă a adevărului şi sunteţi autorul unui gest pe care mă văd obligat să-l numesc istoric, deşi cuvântul «istoric» e cam obosit de prea multă întrebuinţare, şi când trebuie, şi când nu trebuie.

- Advertisement -

Iubite tovarăşe Nicolae Ceauşescu, profetice cuvinte aţi rostit, şi bine aţi făcut că le-aţi lăsat să apară, să fie cunoscute de acest popor care vă iubeşte, în ciuda faptului că îl fugăresc şi-l chinuie diverşi oameni cu putere, care au neruşinarea să se prevaleze de numele dumneavoastră în acţiunea lor de subminare a economiei naţionale, a agriculturii româneşti, a spiritualităţii româneşti, pentru ca, după toate acestea, cred ei, ajungându-se la faliment, România să fie uşor remorcată de falsele idei înnoitoare de la răsărit”.

„Sufletul dvs. întreg, mintea dvs. pătrunzătoare, caracterul dvs. neînfricat…”

„Şi ce-or mai vrea ei? În loc de Hora Unirii, pe care dumneavoastră aţi restituit-o ţării, să ieşim în piaţa mare şi să jucăm, în frunte cu incompetenţii, pe care i-aţi demascat, la începutul acestui februarie 1986, şi care nu vă vor iubi niciodată, să ieşim şi să jucăm o Gorbaciovskaia pe furate, până într-un punct, şi-un ceardaş, o Kadarească de la acel punct încolo. Eu, tovarăşe Secretar General, fie că mă vor omorî azi, fie că mă vor ierta până mâine, înjurat şi de Europa Liberă şi de Moscova, şi de Budapesta şi vai, şi de Bucureşti, cred în ceea ce am apucat să cred în August 1968, când mi-aţi făcut onoarea să mă primiţi în singurul partid comunist care s-a opus deschis violenţei, invaziei, coaliţiei împotriva libertăţii, Partidul Comunist Român. Mi s-a putut părea, şi-mi dau seama că am greşit, că adevărul nu va mai ajunge niciodată întreg la dumneavoastră. Dar sufletul dumneavoastră întreg, mintea dumneavoastră pătrunzătoare, caracterul dumneavoastră neînfricat v-au condus spre o analiză de o unică acuitate şi care trebuie să rămână în istoria economică şi socială a României moderne un document definitiv”.

„Acesta este Adevăratul Nicolae Ceauşescu al Istoriei Românilor, marele patriot revoluţionar, capabil de gesturi epocale”

„Vedeţi dumneavoastră, cuvintele sunt iarăşi prea obosite, prea le-au ponosit vopsitorii de ocazie, linguşitorii de toată mâna şi detractorii de toate felurile. Dar cu ce să vă comunic emoţia mea? Acesta este Adevăratul Nicolae Ceauşescu al Istoriei Românilor, marele patriot revoluţionar, necopleşit de rutină şi capabil de gesturi epocale, pe care noi toţi ceilalţi s-ar cuveni să-l transformăm în realitate. În valori, competenţe, beneficiu social. Acum, poporul român aşteaptă măsurile organizatorice pe care le anunţă cuvântarea şi care să aşeze lângă dumneavoastră oameni competenţi şi credincioşi. Dar acelaşi popor care vă iubeşte aşteaptă şi acele acte revoluţionare prin care sistemul osificat şi nefertil pentru înnoiri să fie radicalizat, spre a purta nu amprenta leninistă, ci amprenta lui Nicolae Ceauşescu, cel mai de seamă gânditor politic al situaţiei României sale. Ştiţi, desigur, mai bine decât noi toţi, dar vă reamintesc şi eu, că oricâte schimbări de persoane aţi face, dacă nu va funcţiona corespunzător sistemul, cu o reală competiţie a valorilor şi cu o vie înfruntare a opiniilor într-o corectă luptă de idei (cum aţi cerut cândva într-o analiză a dezvoltării ştiinţelor sociale), situaţia nu se va putea modifica esenţial. Va trebui ca democraţia pe care aţi promovat-o principal şi neabătut să funcţioneze ca o nouă pârghie a progresului economic: şi în industrie, şi în agricultură, şi în ştiinţă, şi în cultură. Dar, vai, Tovarăşe Nicolae Ceauşescu, ca să vă dau un exemplu: ajunge un singur Dulea la un car de cărţi şi întreaga producţie editorială stă, iar fierberea în cultură nu e bună şi nu face bine renumelui culturii române”.

„Să trăiţi, Măria Voastră! Vă vrea ţara, aşa vă iubim noi, aşa ne faceţi să ne ridicăm şi din morţi” / „Să fiţi sănătos, omule bun şi drept, pentru a ne conduce cu geniul dvs. izbăvitor”

„Mă-nchin dumneavoastră pentru fantastica, surprinzătoarea capacitate de a redescoperi adevărul, îmi pare rău că rănile pe care le port nu-mi îngăduie să susţin o campanie publică de analiză şi subliniere a ideilor pe care le-aţi esenţializat în cuvântarea din 6 februarie 1986. Pot doar să vă mulţumesc şi să sper că mă va găsi viu momentul în care eventual ar mai fi nevoie de mine. Vă vrea ţara, aşa vă iubim noi, aşa ne faceţi să ne ridicăm şi din morţi, pentru a dovedi că, într-adevăr, cum spuneţi, o ţară nu se face cu justificări, ci cu fapte. Să trăiţi, Măria Voastră! Şi să nu lăsaţi pe cei ce se ascund sub justificări demagogice să compromită în vreun fel această Adresare Către Naţiune care, în ciuda conciziunii ei, are valoarea unui adevărat Raport de Epocă. Să fiţi sănătos, omule bun şi drept, pentru a putea scoate de guler din scena politică fariseii şi pentru a ne conduce cu geniul dumneavoastră izbăvitor. Iată de ce am considerat că nu e deplasat să vă trimit aceste rânduri. Ar fi, după opinia mea, normal ca lipsurile constatate de dumneavoastră şi arătate naţiunii să fie analizate atent, pentru ca valoarea documentului pe care ni l-aţi oferit să nu rămână izolată, vremelnică şi să nu pară o terapie momentană, când e vorba de fapt de nişte vicii de fond, care ţin în loc mersul înainte al acestei patrii care vă e atât de scumpă. Aş vrea să cred că noi toţi vom înţelege în spirit critic şi autocritic marele dumneavoastră exemplu de înţelepciune şi curaj. Să trăiţi, Măria Voastră!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Păunescu Adrian, atât personal cât și prin cenaclul Flacăra, W-C Tudor, Gheorghe Tudor (un spălat pe ‘țeastă’ al nașului P.A.) … și mulți, mulți alții erau recunoscuți ca pupinkuriști de frunte ai regimului dictatorului malefic criminal Ceaușescu, personal ai cuplului malefic analfabet. Îi albeau în toate zonele, mai ales în dos și între ‘picere’, pe cei doi analfabeți criminali grețoși (parcă tuta Veorika Drăcilă era ceva mai proastă decât ei !), atâta îi lustruiau, lingeau, periau pe toate părțile, le dedicau ode de preaslăvire de nici marii domnitori ai țării, precum regii Burebista și Decebal, Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, Mihai Viteazu … Alexandru-Ioan Cuza, regii Carol I și Ferdinand nu stăteau în fața acestor două scursuri analfabete borfașe (ea o curvă notorie !) !
    Ne mai mirăm că RO și poporul român au fost aduși în pragul colapsului, când astfel de subspecii malefice (inclusiv kriminalul Voikulesku, mizeria Vlad Iulian, bețivul Dorneanu, rusofilii trădători Bârlădeanu, Militaru Niciolae … ), scursuri pestilențiale au supraviețuit și au inflorit în timp acelor vremuri ?! Mai mult, au apărut trepăduși noi, lustruitori de bastoane mai incisivi decât cele ale regimului dictatorial, gen ‘fetița’ răspopită Gâdea, dezaxatul Badea, alcoolistul Ciuvikă, golanul de cartier provincial Ciutaku, muista Vasileaska, țața Firea lu’ Pandele, tziganii Ilici (pupinkurist de frunte al klanului dictatorial ceaușist), Năstase (poponar și muist fruntaș) … , lista fiind extrem de lungă, din păcate pentru România și poporul român !
    În mod normal, aceste subspecii spurkate, aceste bacterii malefice ar trebui deratizate în totalitate pentru ca RO să poată ieși din zona gri / neagra în care a fost adusă și se scaldă și în prezent !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -