Silvian Ionescu: Adrian Năstase a fost spion al Securității! „Referent, apoi colaborator în serviciul ce îl conduceam în DIE”

5
31771
Doi securiști: Silvian Ionescu și Adrian Năstase

Silvian Ionescu, fost ofițer de Securitate și fost lider al FSN/PD, face dezvăluiri explozive. Joi, într-o postare pe Facebook, acesta a scris că Adrian Năstase „a fost referent și mai apoi doar colaborator în serviciul ce îl conduceam în DIE”.

Până în decembrie 1989, Silvian Ionescu a fost șeful Serviciului 1 din Direcția I a Direcției de Informații Externe (DIE), din cadrul Departamentului Securității Statului (DSS).

DIE era centrala de spionaj a României comuniste.

„Serviciul 1 se ocupa cu partea vestică a Europei. Și în calitatea asta, într-adevar, aveam în subordine munca informativă, munca de spionaj din Belgia. Tot în calitatea asta știam că acolo exista un cetățean, Traian Băsescu, la Biroul Navrom din Anvers”, a explicat Silvian Ionescu în februarie 2004, în cadrul audierii de la CNSAS.

Așadar, conform lui Silvian Ionescu, serviciul condus de acesta până în 1989 l-a avut pe Adrian Năstase mai întâi „referent”, apoi „doar colaborator”. Iar Năstase a spionat Occidentul.

Același fost ofițer de Securitate, șef de serviciu în cadrul DIE, explică, în post scriptum,„referentul e angajat al Ministerului de Interne”. Asta înseamnă că, înainte de a fi „doar colaborator”, Adrian Năstase a fost angajat al Securității (DSS), instituție care făcea parte din Ministerul de Interne.

Silvian Ionescu mai susține că „în Serviciul 1 din Direcția I din DIE am avut surse de toate felurile, membre în guvernele României până în 2011. Ei s-au infiltrat in guvernele succesive”.

Fostul ofițer de Securitate face și o afirmație cu tâlc: „Așa s-a furat revoluția noastră”.

Ce-o fi în înțelegând Silvian Ionescu prin „revoluția noastră”? „A noastră” – a românilor sau a securiștilor?!

Textul lui Silvian Ionescu

„Un domn, Dan Dumitru Zamfirescu, pe care îl am prieten pe Facebook și cu care empatizez, ne explică că președintele Klaus Werner Iohannis ar trebui suspendat, conform sfaturilor lui Adrian Năstase.

I-am promis d-lui Zamfirescu un răspuns public, că prea am răbdat atâta amar de ani:

Care Adrian Năstase, d-le Zamfirescu??? Cel care a fost prim-ministru sau cel care a fost referent sș mai apoi doar colaborator în serviciul ce îl conduceam în DIE???

Ați crezut că Baselu era o excepție? Nu, DOMNILOR! În Serviciul 1 din Direcția I din DIE am avut surse de toate felurile, membre în guvernele României până în 2011.

Eu am plecat în 26.12.1989. Dar ei s-au infiltrat în guvernele succesive. Așa s-a furat revoluția noastră.

P. S. Referentul e angajat al Ministerului de Interne.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ședință-maraton la Guvern: 25 de ordonanțe de ugență. Recordul îl deține Ponta, cu 26 de OUG-uri ascunse în Mega-Ordonanța de Urgență din 2015

5 COMENTARII

 1. Foarte multi sau chiar toti au fost si sunt securisti de la 1989 si pana in prezent sunt instalati peste tot si ii platim gros din bani nostri si fara rezultate pentru tara dar nici pentru romani . Sau unit cu politicieni hoti sa se imbogateasca si a mers . ne vor distruge de tot .

 2. Toate odraslele de securisti după revoluție su ocupat funcții mari în stat.
  Dar nu uitati ca au fost votați în procent foarte mare de cea mai mare parte a electoratului.
  De ce ? Le-a plăcut comunismul ca si acum. Nu uitati ca primul președinte al Senatului din România a fost Alexandru Bârlădeanu, cel care a venit pe tancurile rusești si a facut parte din CC.El împreună cu ceilalți din CC , Gheorghe Gheorghiu Dej , Chivu Stoica , Gheorghe Apostol SI altii îi aveam in clasa la scoala in tablouri care acopereau tot peretele.
  Oare cei care i-au votat dupa revoluție nu au știut asta ?
  Ba da , dar le-au plăcut comunistii ca si acum.
  A cum mai nou îi votează pe toți hotii mergând pe principiul ca si ce daca fura nu-i nimic ne lasă si pe noi sa furăm
  Oare?
  Asta-i poporul.
  Am avut ghinionul să ne naștem aici.

 3. Cine știe, cunoaște! Când știi că știi, nu e la fel, ca atunci când știi că nu știi!
  Colegul nostru le încurcă. Nu existau surse de toate felurile, ci surse deschise și surse secrete.
  Sursele deschise sunt la îndemâna oricui, trebuie să ai minte să le înțelegi și să le folosești.
  Domnul prof. univ. doctor putea fi o sursă deschisă, dacă, să zicem, la școala MAI se utilizau materiale elaborate de Institutul de studii juridice. De ex. Tactica negocierilor cu străini de religie islamică. Sau componența și atribuțiile SEAN. Acestea erau teme unde dl Năstase era rege.
  Alta e situația lui Băsescu, un om fără carte, care era o sursă secretă, știută doar de dl Colonel Silvian Ionescu și care, înainte de a-l prelua, a turnat grosier colegi, cunoscuți și avea sarcini să-i „spioneze pe occidentali” – dușmanii orânduirii socialiste.
  Ai pune în balanță, că ar fi fost amândoi surse, ar fi o blasfemie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here