Ziua cea mai cruntă: 89 de morți. Virusul chinez a ucis deja mai mulți oameni decât SARS: 813

1
4300

Coronavirusul din Wuhan a omorât deja 813 oameni, depășind ravagiile epidemiei de SARS (Sindrom Acut Respirator Sever), din 2002-2003, care a ucis 774 de persoane. Ziua de sâmbătă a bătut recordul de decese din actuata criză epidemică: 89 în 24 de ore.

Oficialii din provincia Hubei au anunțat că sâmbătă au murit 81 de oameni, relatează CNN. Acestora li se adaugă încă 8 morți înregistrați în celelalte provincii din China. Astfel, numărul deceselor înregistrate până acum în epidemia cauzată de noul virus l-a depășit pe cel al epidemiei de SARS din 2002-2003.

Printre cele 89 de persoane care au decedat sâmbătă în China se numără, în premieră, și doi cetățeni străini – un american și un japonez. Ambii au murit la Wuhan.

Bilanțul total, de la începutul epidemiei (declanșate în decembrie 2019):

  • 811 morți în China
  • 1 în Hong Kong (regiune cu statut special a Chinei)
  • 1 în Filipine
  • Total: 813 morți.

În cazul sindromului respirator sever acut (SARS), au fost infectați peste 8.000 de oameni, dintre care au murit 774. Acum, în epidemia de coronavirus, sunt infectați peste 37.000 de oameni din întreaga lume, dintre care au murit 805. Iar nenorocirea actuală e departe de final.

Ca și SARS, epidemia de acum este cauzată de un coronavirus care a suferit o mutație în momentul în care a trecut la om. Coronavirusul este o familie de virusuri specifică animalelor și care provoacă răcelile obișnuite, dar și boli mai grave, așa cum a fost și sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS).

Atât epidemia de SARS, cât și cea de acum, provocată de coronavirusul din Wuhan, au început în China, ambele având ca origine probabilă piețele de animale sălbatice.

În provincia Hubei, cea care este epicentrul epidemiei cu noul virus, s-au îmbolnăvit 27.100 de oameni, dintre care 780 au murit. Acestea sunt cazuri confirmate. Numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 2.147 de diagnostice. Dintre cei peste 20.000 de pacienți spitalizați în Hubei, 1.154 se află în stare critică.

Numărul total al bolnavilor de pe întreg teritoriul Chinei este de cel puțin 37.198, cu 2.656 mai mulți decât în ziua precedentă, au anunțat duminică autoritățile medicale chineze.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va trimite săptămâna viitoare o echipă internațională în China, cu misiunea de a investiga epidemia provocată de coronavirus.

OMS a anunțat însă că noul virus a provocat îmbolnăviri în 28 de țări, majoritatea din Asia, dar oameni bolnavi au ajuns până în SUA, Europa și Australia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Regimul comunist din China a intrat în panică. Deși a murit, doctorul-erou e ținut conectat la aparate ca să pară că e viu!

1 COMENTARIU

  1. Singura soluție …o nucleară… ce-o mai dăm după cireș… eradicare prin exterminare dacă nu va fi prea târziu…și cu asta să înțeleagă toți că nu te joci cu o planetă întreaga de-a doctorul….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.