Ciucu spune că Nicușor Dan nu-i mai răspunde la telefon. „Aștept ca primarul general să facă odată o întâlnire cu primarii de sector, că tot întârzie”

1
1029
Nicușor Dan - Ciprian Ciucu / Foto: Mediafax

Ciprian Ciucu, primarul liberal al Sectorului 6, a afirmat joi, într-un interviu acordat la RFI, că Nicușor Dan nu-i mai răspunde la telefon și că primarul general întârzie în mod nepermis discuții foarte importante pentru Capitală. Ciucu l-a susținut necondiționat pe Nicușor Dan în campania electorală, dar acum spune că nu mai primește niciun feed-back, deși s-a intrat în criză de timp și lucrurile trenează.

Primarul Sectorului 6 nu este primul care-l acuză pe Nicușor Dan că, după alegeri, întârzie să ia taurul de coarne și amână nejustificat rezolvarea problemelor. Până acum, însă, aceste acuze au venit de la membri USR-PLUS și puteau fi puse pe seama unei rivalități politice, după ce primarul general, care a candidat ca independent, a ajutat PNL la campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Vlad Voiculescu, desemnat în campania electorală viceprimar al Bucureștiului din partea USR-PLUS pe probleme de sănătate, educație și sport, s-a plâns de mai multe ori, după 27 septembrie, că Nicușor Dan nu-i mai răspunde la telefon. În cele din urmă, după două luni, Vlad Voiculescu a renunțat la postul de viceprimar și a intrat ca ministru al Sănătății în Guvernul Cîțu.

Clotilde Armand și Radu Mihaiu, primarii USR-PLUS ai Sectoarelor 1 și 2, au bătut și ei apropouri, în diverse comentarii, că nu li se răspunde la telefoane.

Sursele Ziaristii.com semnalează de cel puțin o lună că numeroși șefi de instituții și direcții din subordinea primarului general îl caută disperați, încă de la sfârșitul anului trecut, pentru discuții foarte importante care vizeaz[ creionarea strategiei și a bugetului din 2021.

„La un moment dar, o să primesc răspuns! Eu vreau să găsesc soluții și să obțin finanțări, dar vreau să știu, se ocupă de ele sau mă ocup eu. Atâta am cerut, o întâlnire, pe mai multe canale, ca să discutăm despre bugetul de investiții“

Ciprian Ciucu spune că situația gunoiului din București este stringentă, dar Nicușor Dan a ignorat toate mesajele până acum.

Marea, marea, marea problemă a depozitării gunoiului în București, nu o să mai avem în curând unde să îl punem. Aștept ca primarul general să facă odată o întâlnire cu primarii de Sector, că tot întârzie să o facă și i-am trimis multe semnale că e mare nevoie de o astfel de discuție, inclusiv ieri l-am rugat să facă această întâlnire, ca să decidem dacă ne organizăm sub forma unei organizații de dezvoltare intercomunitară, așa cum specifică o condiționalitate, pentru a putea primi fonduri europene sau suntem fiecare pe cont propriu. Eu mă pot organiza, dar nu vreau ca să scap ocazia să lucrăm integrat și aici doar primarul general poate să ne aducă pe toți la masă. Sau ne vedem fără el, dacă nu ne aduce pe toți la masă. Și i-am cerut încă o dată, este a treia oară când îi cer acest lucru și probabil că o va face, mă aștept să o facă, să decidem ce facem cu această asociație de dezvoltare intercomunitară, pentru că din ea trebuie să facem parte noi și trebuie să facă parte și Ilfovul, care are nu știu câte localități. (…)“.

Ciucu a încercat să salveze aparențele în interviul pentru RFI, arătându-se încrezător că Nicușor Dan va face o treabă foarte bună și că va fi un primar destoinic, dar a subliniat că nici proiectele de infrastructură nu pot fi amânate la nesfărșit.

La un moment dat, o să primesc răspuns, pentru că și eu trebuie să îmi fac bugetul de investiții pentru la anul și oamenii nu știu că de fapt bulevardele principale aparțin de Primăria Capitalei și îmi cer mie soluții. Eu vreau să găsesc soluții și să obțin finanțări, dar vreau să știu, se ocupă de ele sau mă ocup eu. Atâta am cerut, o întâlnire, pe mai multe canale, ca să discutăm despre bugetul de investiții. Faci tu Lacul Morii sau îl fac eu, termini tu Prelungirea Ghencea sau mi-o dai mie, adică lucrări de genul acesta, pentru că nu putem să începem anul fără să avem o astfel de discuție“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Guvernul blochează schema ticăloasă a PSD-istului Chiriță de la ANRE, eliminând haosul din piața de gaze. Clienții vor fi trecuți din oficiu la cea mai bună ofertă a furnizorului actual

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here