„Troțkilă de la ALDE”, încolțit de DNA. Are dosar penal pentru că a acoperit șmenurile lui Drăghici-PSD, cu banii din subvenție

1
1289
Daniel Barbu, zis și "Troțkilă de la ALDE", pentru asemănarea sa cu bolșevicul Troțki
Fostul ministru Daniel Barbu, candidat ALDE pentru Parlamentul European, a fost pus sub urmărire penală pentru modul defectuos în care și-a exercitat atribuțiile de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP).
Barbu este urmărit penal în dosarul privind subvențiile acordate de stat PSD, în care este cercetat și trezorierul partidului-stat, Mircea Drăghici.
Daniel Barbu este acuzat de procurori că în perioada în care a condus AEP nu a urmărit cum sunt cheltuiți banii primiți ca subvenție de către partidele politice. În plus, el a stopat controlul la PSD.

Acuzațiile aduse de DNA lui Daniel Barbu

  • În perioada 27 mai 2017 – 27 februarie 2019, în calitate de președinte al Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu nu ar fi urmărit, conform legii, destinația subvențiilor acordate formațiunilor politice.
  • Nu ar fi dispus, potrivit Legii finanțării activității partidelor politice (art. 44 din Legea nr. 334/2006 republicată), verificări anuale pentru fiecare partid, privind respectarea prevederilor legale referitoare la venituri (inclusiv cele provenite din fonduri publice, subvenții) și cheltuieli.
  • Ar fi stopat unele controale aflate în curs.
Daniel Barbu este acuzat că, printr-o adresă din 22 ianuarie, ca urmare a unei scrisori adresate Autorității Electorale Permanente de către trezorierul unui partid (Mircea Drăghici, PSD – n. red.), în calitate de președinte al AEP, ar fi dispus în mod discreționar oprirea controalelor inițiate prin ordine de serviciu de către directorul structurii competente, controale ce vizau respectiva formațiune politică (PSD – n.red.).
DNA arată că în Legea 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale nu există nicio prevedere legală care să permită oprirea unui control dispus de directorul structurii competente din cadrul AEP.
În 22 ianuarie, Daniel Barbu, numit de ALDE la conducerea AEP, a dispus suspendarea controlului AEP la PSD privind cheltuirea banilor din subvenții.
Deși a luat cunoștință prin angajații AEP de ”unele nereguli cu referire la utilizarea subvențiilor ”, Daniel Barbu nu a fost de acord cu solicitarea unuia dintre angajați săi de a se relua controalele suspendate din dispoziția sa, preferând să-și dea demisia în 27 februarie din funcția de președinte al AEP, arată procurorii DNA.

Daniel Barbu a fost audiat miercuri la DNA.

CITIȚI ȘI:

Iohannis torpilează Guvernul Dăncilă şi aruncă la coş remanierea. Nicolicea și ceilalți doi „nu au ţinută”. „Remanierea e un fel de farsă”

Ion Cristoiu, diversionist: „Ion Iliescu e acuzat de crime împotriva umanității pentru că l-a răsturnat pe Ceaușescu!”

Masacrul din Sri Lanka. Tragicul destin al miliardarului danez cu terenuri în Carpaţi. Anunţase că le va lăsa copiilor proprietăţile din Scoţia. Ieri, însă, i-au murit 3 din cei 4 copii

VIDEO. Ilie Năstase, surprins când a aruncat cafea pe faţa lui Băsescu. „A ales să ajungă un mare GOLAN”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here