Troc ca la târg între PSD și PNL cu ministerele. Propus la Apărare, Tudose vrea Energia. Ciolacu insistă pentru rocada portofoliilor

1
1431
Marcel Ciolacu și-ar propulsa acolitul, pe plagiatorul Mihai Tudose, în Guvern

După demisia lui Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării, produsă luni, PSD caută acum să facă un troc cu PNL și să le cedeze liberalilor acest portofoliu pentru a primi la schimb Ministerul Energiei. Motivele sunt multiple, dar cel mai important rămâne nerostit: sectorul energiei este mai ușor de „jumulit”, PSD-iștii manifestând constant o predilecție pentru el.

PSD a solicitat o ședință a coaliției în regim de urgență, pentru a discuta despre situația de la Ministerul Apărării. În locul lui Dîncu e propus unul din acoliții lui Marcel Ciolacu, fostul premier Mihai Tudose – plagiator și el. Însă brăileanul absolvent de facultate particulară spune că „se pricepe mai bine” la sectorul energetic decât la Armată, așa că acum Ciolacu propune un „schimb în natură” cu PNL-ul.

Motivele din spatele acestei cerințe a PSD sunt multiple:

– președintele Klaus Iohannis este, conform Constituției, comandantul suprem al Armatei. Ministrul i se subordonează și ar trebui să aibă relații bune cu șeful statului. Pentru Tudose, care a fost premier în regimul Dragnea și a militat la un moment dat pentru suspendarea lui Iohannis, ar fi o umilință mare să încerce să intre pe sub pielea locatarului de la Cotroceni.

– în perioada următoare, Ministerul Apărării trebuie să elaboreze și să-și asume proiecte majore, inclusiv pentru achiziții de armament. PSD fuge de această răspundere care l-ar vulnerabiliza în fața propriului electorat compus în parte din nostalgici comuniști, anti-americani și conspiraționiști cu simpatii rusofile. Achizițiile de armament modern din Occident sub semnătura PSD ar putea îndepărta de partid această categorie însemnată a electoratului său.

– Ministerul Energiei este unul foarte promițător pentru PSD și nenumărații atârnători din clientela sa, precum și pentru grupuri de interese care roiesc în jurul afacerilor de pe piața energiei. În același timp, acest minister e mai puțin expus decât cel al Apărării. Cu ajutorul televiziunilor, PSD are capacitatea să pună capac peste orice scandal, oricât de mare ar fi el, din piața de energie.

Problema e că PNL nu vrea să renunțe la niciun minister, cei mai mulți dintre liderii liberalilor refuzând în ruptul capului să audă de așa ceva.

În această împrejurare, dacă eforturile lui Ciolacu de a-l convinge pe Ciucă vor eșua, PSD va organiza o ședință a Consiliului Politic Național pentru a nominaliza un înlocuitor pentru Dîncu la MApN. Favorit rămâne Mihai Tudose, dar cum acesta nu prea s-ar băga la un minister atât de complicat, în cărți ar mai fi varianta de rezervă Angel Tîlvăr, senator aflat la al doilea mandat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Catastrofa PSD: România se împrumută 150 de miliarde de lei la dobânzi colosale, duble față de anul trecut, dar lasă nefolosiți banii din PNRR, care au dobândă 0, acuză fostul premier Cîțu!

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

De ce geme Armata română, membră NATO, de ofițeri rusofili care-l aplaudă pe Putin. „Toți sunt antiamericani convinși, din motive ideologice. Pentru ei, America e Imperiul Răului”

Țări mici cu nostalgii mari: România Mare, Ungaria Mare, Bulgaria Mare, Serbia Mare. De ce nu e bine să ne jucăm de-a revizionismul, așa cum ne șoptește Rusia

Codruța Kovesi confirmă jocul murdar al președintelui Iohannis: „Mi-a cerut demisia din fruntea DNA în vara lui 2018!”. Pe vremea lui Dragnea, Iohannis poza în mare apărător al luptei anticorupție

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.