miercuri, mai 29, 2024
AcasăNewsAvertisment apocaliptic: "România intră în incapacitate de plată în perioada următoare dacă...

Avertisment apocaliptic: „România intră în incapacitate de plată în perioada următoare dacă Ministerul Finanțelor, condus de PSD, va face împrumuturi cu 10% dobândă! Luni ne-am împrumutat la 9,7%!”

-

România va intra în incapacitate de plată în scurt timp dacă Ministerul Finanțelor, condus de PSD-istul Adrian Câciu, va ajunge să facă împrumuturi de pe piața externă cu uriașa dobândă de 10%, avertizează fostul premier liberal Florin Cîțu. De formație finanțist, acesta scrie de multă vreme despre pericolul dobânzilor care cresc uriaș pentru România, în condițiile în care Guvernul PSD-PNL duce o politică nesăbuită, preferând împrumuturile în loc să se preocupe de absorbirea banilor din PNRR cu dobândă 0.

Subiectul împrumuturilor gigantice făcute de Guvernul PSD-PNL la dobânzi incredibile este trecut sub tăcere de principalele televiziuni de știri. România se împrumută în 2022 o sumă năucitoare, 150 de miliarde de lei (30 de miliarde de euro), adică aproximativ 11% din PIB. Asta, în condițiile în care Guvernul are încasări-record prin stimularea inflației.

Creșterea prețurilor cu aproape 20% (în varianta oficială, pentru că neoficial acest procentaj e depășit de multă vreme) înseamnă, de fapt, venituri cu 20% mai mari la buget, pentru că BNR a menținut cursul de schimb euro-leu la un nivel stabil.

Practic, inflația de 20% a însemnat transferul de bani din buzunarele populației în cele ale coaliției PSD-PNL, care are butoanele guvernării.

- Advertisement -

Acestor sume suplimentare colosale (echivalente cu zeci de miliarde de euro în plus la buget) li se adaugă împrumuturile făcute de inconsistentul Adrian Câciu, ministrul Finanțelor inventat de propaganda lui Dan Voiculescu anul trecut și prezentat publicului drept „mare specialist” înainte să fie „uns” în funcție, în noiembrie.

În urmă cu doar un an, deși eram încă în plină pandemie, România se împrumuta la o dobândă de aproape 3 ori mai mică decât cea de acum! Creșterea explozivă a dobânzilor este legată, spune Florin Cîțu, de disperarea pe care Guvernul actual o arată pe plan extern, dând impresia că e dispus să plătească oricât pentru a obține noi împrumuturi.
Sumele plătite ca dobândă la împrumuturi de România în 2022 sunt mai mari decât tot bugetul Ministerului Transporturilor, mai afirmă fostul premier PNL.

Luni seara, fostul prim-ministru Florin Cîțu (PNL) a publicat un mesaj de avertisment, pe contul său de Facebook.

- Advertisement -

 

Mesajul lui Florin Cîțu

„Marcel Ciolacu trebuie să-l retragă pe ministrul Finanțelor.

Astăzi a plătit o dobânda de 9,7% pentru 500 de milioane de lei (cea mai mare dobândă din 2010 și până acum). România, prin MF-PSD, arată că este disperată după bani și plătește oricât.

Următorea licitație este peste 3 zile. Dacă MF-PSD plătește 10% dobândă, România intră în incapacitate de plată în perioada următoare.

Este momentul ca Marcel Ciolacu să se gândească la români și să nu se mai gândească doar la voturi.

P.S. Guvernările liberale din 2020 si 2021 au platit o dobândă medie de 3.4%”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Catastrofa PSD: România se împrumută 150 de miliarde de lei la dobânzi colosale, duble față de anul trecut, dar lasă nefolosiți banii din PNRR, care au dobândă 0, acuză fostul premier Cîțu!

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

Propagandă rusească extremă la Fugar TV: „România ar fi de 10 ori mai bogată în afara Uniunii Europene! RoExit! RoExit! RoExit!”

De ce geme Armata română, membră NATO, de ofițeri rusofili care-l aplaudă pe Putin. „Toți sunt antiamericani convinși, din motive ideologice. Pentru ei, America e Imperiul Răului”

Țări mici cu nostalgii mari: România Mare, Ungaria Mare, Bulgaria Mare, Serbia Mare. De ce nu e bine să ne jucăm de-a revizionismul, așa cum ne șoptește Rusia

Codruța Kovesi confirmă jocul murdar al președintelui Iohannis: „Mi-a cerut demisia din fruntea DNA în vara lui 2018!”. Pe vremea lui Dragnea, Iohannis poza în mare apărător al luptei anticorupție

- Advertisement -

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -