De ce geme Armata română, membră NATO, de ofițeri rusofili care-l aplaudă pe Putin. „Toți sunt antiamericani convinși, din motive ideologice. Pentru ei, America e Imperiul Răului”

13
8624
Ofițerimea română în rezervă e profund antioccidentală, antiamericană, simpatizează cu Rusia și Putin și respinge înverșunat valorile și cultura europene

România trăiește paradoxul de a fi membră a Uniunii Europene și a NATO de aproape două decenii, dar de a avea în continuare instituții de forță – atât Armată, cât și Interne și servicii secrete – înțesate de ofițeri rusofili. O simplă incursiune pe grupurile de Facebook sau de WhatsApp ale acestora îl poate face pe orice om întreg la minte să se îngrozească: foarte mulți dintre acești oameni sunt conspiraționiști convinși, antiamericani și antioccidentali înverșunați, admiratori ai lui Putin și fani ai regimurilor dictatoriale. Subiectul a fost atins cu atenție, dar competent, de expertul în probleme de apărare Hari Bucur-Marcu, el însuși fost ofițer de aviație și membru al Statului Major General.

Pare, într-adevăr, o situație cu adevărat paradoxală, după cum subliniază și Hari Bucur-Marcu, acesta limitând cu diplomație sfera rusofililor din Armată la categoria ofițerilor în retragere și aflați în jurul vârstei de 65 de ani (în realitate, fenomenul e unul de masă și atinge inclusiv cadrele active, după cum relevă și cazul profesorilor conspiraționiști pro-ruși de la Universitatea Națională de Apărare Carol I).

Expertul remarcă faptul că atitudinea acestor militari este aparent cu atât mai de neînțeles cu cât în Armata română se practică un cult neoficial al lui Ion Antonescu. Și totuși, explicația ar fi de natură ideologică, spune Hari Bucur-Marcu. Ofițerii români sunt profund antioccidentali și antiamericani, iar în acest caz se aplică dictonul „dușmanul dușmanului meu este prietenul meu”. Faptul că Putin înfruntă Occidentul îl transformă, în ochii lor, într-un aliat și un personaj de admirat.

Instituțiile de forță din România sunt infestate de admiratori ai dictaturii din Rusia. Jandarmeria a difuzat după 10 august 2018 un colaj cu intervențiile brutale ale forțelor OMON, în timp ce de curând profesori de la Universitatea Armatei au propagat teorii conspiraționiste pro-Putin

Expertul își rezumă analiza la militarii ieșiți la pensie, dar discuția se poate lărgi cu ușurință la ofițerii din Poliție, din serviciile secrete și din Jandarmerie. G4Media a scris la un moment dat despre acest subiect. E greu de uitat că, în preajma represiunii organizate de Dragnea împreună cu conducerea Jandarmeriei pe 10 august 2018 împotriva demonstranților anticorupție, jandarmii umpluseră Facebook-ul cu înregistrări ale intervențiilor brutale ale forțelor OMON rusești. A existat chiar un colaj difuzat oficial de jandarmerie cu secvențe de la acțiuni violente ale poliției rusești, prin care conducerea instituției încerca să arate că modul în care au fost bătuți demonstranții de la București nu e neobișnuit, fiind practicat și în alte părți ale lumii.

Pentru ofițerimea română care azi îi găsește circumstanțe atenuante lui Putin, susține invazia Rusiei în Ucraina și trece cu vederea atrocitățile de acolo, America este Imperiul Răului, observă Hari Bucur-Marcu. Acești militari se supără dacă le spui că sunt putiniști și neagă acest lucru, dar în același timp preiau și propagă toate narativele campaniilor de dezinformare ale propagandei ruse, tema lor favorită fiind faptul că America a transformat în colonie restul planetei.

Ideea în jurul căreia se învârt ofițerii români în retragere este că România e ținută în stadiul de colonie de către o conducere care e aservită Statelor Unite și că însăși Uniunea Europeană e, de fapt, o colonie ținută sub control de SUA cu ajutorul trupelor de ocupație. Analistul Hari Bucur-Marcu spune pe ocolite că acest roi de teorii ale conspirației este și rodul unei anumite „modestii intelectuale”.

De fapt, ofițerii români au o problemă cu valorile fundamentale ale societății occidentale și ale democrației. Nu le plac deloc și, prin respingerea Occidentului și a SUA, ei resping de fapt sistemul cultural european, care stă la baza civilizației noastre – acesta fiind încă un element care-i apropie de Rusia. „(…) valorile civilizației occidentale stau la baza edificiului democratic în fiecare stat occidental (și nu numai), deci și în România. Ceea ce face ca oricine îmbrățișează ideologia antiamericană să refuze să mai asimileze valorile americane. De unde și disprețul anti-americanilor față de democrație, în general. Față de drepturile și libertățile individuale. Față de responsabilitatea colectivă a publicului național din orice țară democratică de a-și exercita rolul de suveran în statul său. Așa că, simultan cu ideologia aceasta, anti-americanii promovează incultura democratică, cu toate aspectele sale de impostură și de degradare spirituală“, scrie Hari Bucur-Marcu spre finalul analizei sale.

Mai jos, textul complet scris de acesta.

Hari Bucur-Marcu: „Simultan cu ideologia aceasta, anti-americanii promovează incultura democratică, cu toate aspectele sale de impostură și de degradare spirituală“

„Mulți dintre ofițerii în retragere, din Armata României, au atitudini favorabile, conciliante sau chiar aprobatoare, la adresa Rusiei care a invadat agresiv, criminal și ilegal Ucraina, și care continuă să distrugă elemente de civilizație de pe teritoriul acestei țări agresate violent, într-o etalare de neputință și neștiință militară crasă, care l-ar face să se rușineze pe orice militar onest, de oriunde din lume, inclusiv de pe la noi.

Dar, cum spuneam, mulți ofițeri români în retragere (adică cu vârsta în jur de 65 de ani și peste) adoptă atitudini publice de la conciliante la aprobatoare, față de Rusia.

De ce o fac? Dacă îi întrebi, îți răspund că ei nu ar fi putiniști ca atare. Că nu s-au lăsat cuceriți de imaginea măreției Rusiei și a formidabilei sale armate, nici înainte de 24 februarie și nici acum, când nu a mai rămas mare lucru din această imagine și chiar nimic din măreția penibilei armate rusești.

Mai mult decât atât, toți dintre ei au fost crescuți, educați și formați ca ofițeri ai Armatei României în cultul neoficial lui Antonescu Ion. Cel «care nu s-a dus cu dușii, care s-a bătut cu rușii», cum ne spune poetul, pe muzica Cenaclului Flacăra.

Și atunci? Explicația de ce o fac e simplă. Aplică și ei dictonul că dușmanul dușmanului lor este prietenul lor.

Pentru că toți acești ofițeri români în retragere, cu atitudini favorabile Rusiei, din Armata României, sunt anti-americani convinși și ireconciliabili. Și, cum și rușii lui Putin sunt și ei anti-americani…

Să ne înțelegem bine. Ofițerii ăștia, ca și unii civili de pe la noi, sunt anti-americani pe motive ideologice.

America este pentru ei Imperiul Răului (eu știu că sintagma a fost folosită de Ronald Reagan ca să numească Uniunea Sovietică, dar ei nu știu asta, că sunt mai modești intelectual).

America este metropola dominantă, care face ca oricare altă națiune, cum este și România, să devină o simplă colonie, plină de sclavi și de slugoi ai americanilor, care sclavi și slugi nu fac altceva, toată ziua, decât să ia din averea poporului român și să le-o dea americanilor, pe gratis. Și dacă nu le-o dau direct, atunci le-o dau americanilor prin colonia lor mai mare, care este Uniunea Europeană. Uniune Europeană care nici nu ar exista, dacă nu ar fi trupele de ocupație americane staționate în Europa, ca să își poată impune voința de metropolă asupra coloniilor sale de aici.

Vorbim despre o ideologie ipocrită, în acest caz. Adică, toți anti-americanii din România se îmbracă exact la fel ca orice american văd ei în filmele americane, când se duc în cinematografe sau se uită la televizor (adică îi plătesc pe americani ca să le vadă filmele), ascultă muzica americană, visează să călătorească în America, ori măcar sunt invidioși pe cei care au făcut-o, fac tot posibilul ca să își trimită copiii și nepoții să studieze în America, cu speranța că doar-doar or găsi ceva de lucru pe acolo, ca să nu se mai întoarcă în colonie, ori sunt invidioși pe cei care deja au reușit, chestii din astea.

Și mai este ceva. Ca orice ideologie, și antiamericanismul (militar în retragere sau civil) este surogatul/înlocuitorul culturii.

Nici nu ar putea fi altfel, în condițiile în care valorile americane sunt valorile civilizației occidentale și stau la baza edificiului democratic în fiecare stat occidental (și nu numai), deci și în România. Ceea ce face ca oricine îmbrățișează ideologia antiamericană să refuze să mai asimileze valorile americane.

De unde și disprețul anti-americanilor față de democrație, în general. Față de drepturile și libertățile individuale. Față de responsabilitatea colectivă a publicului național din orice țară democratică de a-și exercita rolul de suveran în statul său. Așa că, simultan cu ideologia aceasta, anti-americanii promovează incultura democratică, cu toate aspectele sale de impostură și de degradare spirituală.

Asta este, prezentată sintetic, ideologia anti-americanilor de la noi.

Că narativul acestei ideologii este identic cu cel al propagandei antioccidentale a Kremlinului este doar o simplă coincidență, cum ziceam.

De aceea e recomandabil să nu le spuneți acestor ofițeri români în retragere anti-americani că ar fi putiniști, că se vor supăra amarnic pe dumneavoastră.

Eu știu asta, pentru că am pățit-o.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Parlamentul Olandei nu s-a speriat nici măcar de Rareș Bogdan, care „se simte obligat” să „joace dur”! Olandezii au votat împotriva aderării României la Spațiul Schengen

* Țări mici cu nostalgii mari: România Mare, Ungaria Mare, Bulgaria Mare, Serbia Mare. De ce nu e bine să ne jucăm de-a revizionismul, așa cum ne șoptește Rusia

* Codruța Kovesi confirmă jocul murdar al președintelui Iohannis: „Mi-a cerut demisia din fruntea DNA în vara lui 2018!”. Pe vremea lui Dragnea, Iohannis poza în mare apărător al luptei anticorupție

13 COMENTARII

  • Partidul, Securitatea, Armata și Justiția, în frunte cu Coducatorul Suprem stăpânește România încă din Epoca de Aur.
   Și vine UE și America să conteste acest fapt și să taie privilegiile !
   Asta-i tot.
   Scriu si aici pentru a evita bla bla-ul lung și inutil.

 1. E un haos in capul putinistilor insa e un haos si in articol. O lipsa de intelegere a lucrurilor.
  Da, in SUA democatia e in cadere libera. De ce? Pentru ca nu mai decide majoritatea ci minoritatea. Pentru ca libertatea cuvintului a ajuns sub nivelul din Romania. Iar aici nu avem de ce sa-i luam ca exemplu. Cancel culture a devenit anticivilizatie. SUA nu mai e aia la care priveam cu admiratie. Mai degraba privim cu ingrijorare. Ca daca pica si SUA ca bastion al civilizatiei se duce dracului lumea.
  E usor sa pui eticheta de putinist oricui are ceva de obiectat despre SUA sau UE.
  Si da, suntem colonie economica. Mai trebuie demontrat asta?
  Daca iti inchipui ca nu exista conspiratii in lume, atunci esti extrem de naiv. Iar daca ai peste 40 de ani, naivitatea se numeste prostie.
  Sa nu confundam fake news care cauta sa induca in eroare deliberat, cu teoria conspiratiei adevarate care cauta sa divulge ceea ce ascund guvernele (gen asasinarea lui Kenedy).

 2. Am satisfacut serviciul militar in Armata RSR acum aproape 40 de ani. Desi putini, existau anti-sovietici in corpul ofiteresc. Exista si o atitudine la nivelul educatiei politico-militare de pregatire pentru un eventual atac din partea URSS, desi evident nu se nominaliza numele potentialului agresor, ci doar se lasa de inteles in mod straveziu cine poate sa fie. Asta era corectitudinea politica ceausista care se temea sa intinda coarda prea tare cu giganticul si ferocele vecin de la rasarit. Astfel, la cursul de istorie militara pe care l-am urmat la centrul de instruire pentru ofiteri de rezerva, s-a acordat o mare atentie ofensivei Iasi-Chisinau din August 1944, in special in contextul pregatirii de catre Maresalul Antonescu a ultimei linii de oprire a puhoiului sovietic inainte de Bucuresti: „Linia Focsani-Namoloasa”. Locotenent-colonelul politic care preda cursul si se recomanda ca un ceausist „avant la lettre” ne prezenta harti interesante pe care nu le-am vazut publicate inainte si nici macar ulterior in volumul 5 al „Istoriei militare a poporului roman” sub ingrijirea Gen.-lt Ilie Ceausescu. Pe harta era specificat cu o linie groasa cu dinti sistemul de aparare germano-roman de la Carpatii vranceni pana la varsarea Siretului in Dunare precum amplasarea si numele tuturor gruparilor de armate sovietice ale Frontului 3 Ucrainean, care se intindeau de la fosta frontiera romano-polona, trecand de-a curmezisul prin inima Moldovei, si continuand apoi de la Tiraspol pe Nistru pana la Marea Neagra. Am aflat atunci ca aceasta veritabila linie Siegfried (sau Stalin) romaneasca era prevazuta cu o puzderie de cazemate si alte elemente de aparare care ar fi permis oprirea, macar pentru o vreme, a revarsarii “orcilor” lui Tolbuhin (tineti minte acest nume de la scandalul de acum cativa ani cand provocatorii kuzministi din Bd.Kisseleff faceau scandal sa nu se schimbe denumirea dupa maresalul sovietic pe care o purta un parc din sectorul 2) in Campia Romana. Deasemenea, la agasantele si repetitivele exercitii de alarma, ni se aducea ca suprem argument de catre comandantul de baterie ca sa ne miscam mai repede ca „ce ne facem daca un avion inamic vine cu viteza luminii(?!) dinspre frontiera in cateva secunde”, unitatea aflandu-se la numai 20 si ceva de km in linie dreapta de Reni unde, asa cum am aflat de la Gen.Lebed in 1992, exista o puternica unitate aeropurtata pe care acesta ameninta ca o va folosi in proiectata sa ocupare a Bucurestiului in 48 de ore. Ati uitat toate astea inalti ofiteri romani anti-americani? Asa cum ati suferit de amnezie in acesti ultimi 8 ani, cand bufonul antipatic Rogozin ameninta si alti „analisti” militari putinisti recomandau aplicarea de lovituri nucleare contra Romaniei ? In schimb „parasutista” cu capsuna in guritza Zaharova a spus raspicat acum 3-4 ani ca Rusia nu uita ca „romanii au fost fascisti”.
  Faptul ca in prezent exista un curent anti-american si pro-rus in armata nu ar trebui sa ne mire din simplul motiva ca actuala armata este cea modelata de pucistii pro-sovietici din Decembrie 1989. Am uitat oare ca pentru cateva luni un agent GRU dovedit (Niculae Militaru) a condus armata romana, rastimp in care a avansat la exceptional o gramada de ofiteri superiori, iar dupa el a urmat alt putativ asset sovietic : generalul cu piciorul in ghips Stanculescu? Peste ani aflam ca unul din adjunctii ultimului. Col.Bejan, care a servit si la secretariatul „Marelui Lacom” de la guvern in cea mai neagra perioada de dupa 1989 (2001-2004), a lucrat la vedere in serviciul Generalului Boris Golovin, criminal de razboi in Afganistan, „edil” al lucrarilor ilegale de supraetajare a rezidentei ruse din Piata Ch. de Gaulle (fosta I.V. Stalin si Adolf Hitler), si nu in ultimul rand dirijor al unui centru de spionaj in inima Bucurestiului, mascat sub activitatea unei firme de import carbune din Rusia, care insa a intrat in semi-clandestinitate dupa anexarea Crimeiei.
  Simpatiile pentru Putin, sau cel putin pentru naratiunile putiniste legate de pandemie, „colonialismul american” si alte imbecilitati pe care le engurgiteaza cu polonicul votantii zombificati ai „Ciumei Rosii”, sunt insa mult mai prezente in Ministerul de Interne. Acolo nici macar nu se mai pune problema unor „electiuni afective” pe categorii de varsta asa cum estimeaza in cazul armatei dl. Bucur-Marcu. Cu cat este politaiul sau jandarmul mai tanar cu atat este mai putinist. Am putut constata acest lucru a doua zi dupa istoricul miting din 10 August 2018. In dimineata zilei de 11 August platforma putinista de stiri in limba romana Sputnik anunta cu pompa ca jandarmeria a intervenit impecabil si a “eliminat turbulentele savarsite de elemente radicale fasciste si sorosiste din fata guvernului legal al Romaniei”.
  In seara aceleiasi zile s-a desfasurat tot in Piata Victoriei un miting spontan in semn de protest fata de interventia brutala si ilegala a fortelor de ordine ale regimului dragnea din ziua precedenta la care au participat cel putin cateva mii de oameni. Cu aceasta ocazie am confruntat mai multi jandarmi pe care i-am intrebat daca sunt mandrii ca sunt laudati de presa unui regim criminal (regimul Putin este deja criminal de cand a detonat blocurile de la Moscova si a inceput sa isi asasineze opozantii, nu a trebuie sa astepte Bucha si Izium). Tinerii jandarmi, cu exceptia unuia singur care a coborat capul jenat, s-au aratat nepasatori sau chiar arogant/ostilii cum a fost cazul unui ofiter responsabil cu Dialogul. Am convingerea ca „institutiile de forta” din tara, gruparile politice circumscrise „Ciumei Rosii” si ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, Diplomat fizician „Dolce farniente”, nedemnul presedinte al Romaniei, erau avizate din toamna trecuta asupra agresiunii ruse si, la fel ca Putin, asteptau Armata Rosie la Prut si la Gurile Dunarii (asta s-a si intamplat cateva luni pana la “gestul de bunavointa” putinist, fapt ce l-a determinat pe odiosul propagandist nastasian Dancu sa afirme „ca trebuie sa ne obisnuim cu prezenta rusa la Gurile Dunarii”). Stim cu totii ca in afara de a primi refugiati, guvernul roman nu prea s-a inghesuit ca alte tari cu un ajutor eficace. Mai mult declaratii de intentie. In schimb jurnalistul Malin Bot a semnalat actiunea de sabotaj a unor resonsabili din Armata Romana in primele saptamani de razboi legate de modestele ajutoare care se
  aprobasera de guvern (paturi, casti, kituri medical.etc.). Faptul ca pana in prezent se mentin voci, nu chiar de prima marime, care canta in cheie putinista (Marga, Kuzmin Gusa, Adrian Severin, Ardei Umplut zis „Coroiul”, auto-denuntatorul Turcescu cu rucsac plin de bolovani, Dancu,etc ) este o dovada ca principalii putinisti romani (ca de exmplu promovatorul lui Alexei Dughin si a nepotului stalinistului Gromyko pe plaiuri captaine – Bombonelul de ciucalata) nu se pot manifesta plenar in conditiile in care „Spetzaperatzia” lui Volodya cel Sangeros merge asa de prost. Sa speram ca macar dupa izgonirea “zahvatnicilor” rusi din Ucraina si lichidarea dictatorului de la Kremlin va incepe si in Romania un necesar proces de purjare a gunoiului ramas de la comunism si perpetuat peste 30 de ani., iar “institutiile de forta” ar trebui sa fie primele pe lista.

 3. Am satisfacut serviciul militar in Armata RSR acum aproape 40 de ani. Desi putini, existau anti-sovietici in corpul ofiteresc. Exista si o atitudine la nivelul educatiei politico-militare de pregatire pentru un eventual atac din partea URSS, desi evident nu se nominaliza numele potentialului agresor, ci doar se lasa de inteles in mod straveziu cine poate sa fie. Asta era corectitudinea politica ceausista care se temea sa intinda coarda prea tare cu giganticul si ferocele vecin de la rasarit. Astfel, la cursul de istorie militara pe care l-am urmat la centrul de instruire pentru ofiteri de rezerva, s-a acordat o mare atentie ofensivei Iasi-Chisinau din August 1944, in special in contextul pregatirii de catre Maresalul Antonescu a ultimei linii de oprire a puhoiului sovietic inainte de Bucuresti: „Linia Focsani-Namoloasa”. Locotenent-colonelul politic care preda cursul si se recomanda ca un ceausist „avant la lettre” ne prezenta harti interesante pe care nu le-am vazut publicate inainte si nici macar ulterior in volumul 5 al „Istoriei militare a poporului roman” sub ingrijirea Gen.-lt Ilie Ceausescu. Pe harta era specificat cu o linie groasa cu dinti sistemul de aparare germano-roman de la Carpatii vranceni pana la varsarea Siretului in Dunare precum si amplasarea si numele tuturor gruparilor de armate sovietice ale Frontului 3 Ucrainean, care se intindeau de la fosta frontiera romano-polona, trecand de-a curmezisul prin inima Moldovei, si continuand apoi de la Tiraspol pe Nistru pana la Marea Neagra. Am aflat atunci ca aceasta veritabila linie Siegfried (sau Stalin) romaneasca era prevazuta cu o puzderie de cazemate si alte elemente de aparare care ar fi permis oprirea, macar pentru o vreme, a revarsarii “orcilor” lui Tolbuhin (tineti minte acest nume de la scandalul de acum cativa ani cand provocatorii kuzministi din Bd.Kisseleff faceau scandal sa nu se schimbe denumirea dupa maresalul sovietic pe care o purta un parc din sectorul 2) in Campia Romana. Deasemenea, la agasantele si repetitivele exercitii de alarma, ni se aducea ca suprem argument de catre comandantul de baterie ca sa ne miscam mai repede ca „ce ne facem daca un avion inamic vine cu viteza luminii(?!) dinspre frontiera in cateva secunde”, unitatea aflandu-se la numai 20 si ceva de km in linie dreapta de Reni unde, asa cum am aflat de la Gen.Lebed in 1992, exista o puternica unitate aeropurtata pe care acesta ameninta ca o va folosi in proiectata sa ocupare a Bucurestiului in 48 de ore. Ati uitat toate astea inalti ofiteri romani anti-americani? Asa cum ati suferit de amnezie in acesti ultimi 8 ani, cand bufonul antipatic Rogozin ameninta si alti „analisti” militari putinisti recomandau aplicarea de lovituri nucleare contra Romaniei ? In schimb „parasutista” cu capsuna in guritza Zaharova a spus raspicat acum 3-4 ani ca Rusia nu uita ca „romanii au fost fascisti”.
  Faptul ca in prezent exista un curent anti-american si pro-rus in armata nu ar trebui sa ne mire din simplul motiva ca actuala armata este cea modelata de pucistii pro-sovietici din Decembrie 1989. Am uitat oare ca pentru cateva luni un agent GRU dovedit (Niculae Militaru) a condus armata romana, rastimp in care a avansat la exceptional o gramada de ofiteri superiori, iar dupa el a urmat alt putativ asset sovietic : generalul cu piciorul in ghips Stanculescu? Peste ani aflam ca unul din adjunctii ultimului. Col.Bejan, care a servit si la secretariatul „Marelui Lacom” de la guvern in cea mai neagra perioada de dupa 1989 (2001-2004), a lucrat la vedere in serviciul Generalului Boris Golovin, criminal de razboi in Afganistan, „edil” al lucrarilor ilegale de supraetajare a rezidentei ruse din Piata Ch. de Gaulle (fosta I.V. Stalin si Adolf Hitler), si nu in ultimul rand dirijor al unui centru de spionaj in inima Bucurestiului, mascat sub activitatea unei firme de import carbune din Rusia, care insa a intrat in semi-clandestinitate dupa anexarea Crimeiei.
  Simpatiile pentru Putin, sau cel putin pentru naratiunile putiniste legate de pandemie, „colonialismul american” si alte imbecilitati pe care le engurgiteaza cu polonicul votantii zombificati ai „Ciumei Rosii”, sunt insa mult mai prezente in Ministerul de Interne. Acolo nici macar nu se mai pune problema unor „electiuni afective” pe categorii de varsta asa cum estimeaza in cazul armatei dl. Bucur-Marcu. Cu cat este politaiul sau jandarmul mai tanar cu atat este mai putinist. Am putut constata acest lucru a doua zi dupa istoricul miting din 10 August 2018. In dimineata zilei de 11 August platforma putinista de stiri in limba romana Sputnik anunta cu pompa ca jandarmeria a intervenit impecabil si a “eliminat turbulentele savarsite de elemente radicale fasciste si sorosiste din fata guvernului legal al Romaniei”.
  In seara aceleiasi zile s-a desfasurat tot in Piata Victoriei un miting spontan in semn de protest fata de interventia brutala si ilegala a fortelor de ordine ale regimului dragnea din ziua precedenta la care au participat cel putin cateva mii de oameni. Cu aceasta ocazie am confruntat mai multi jandarmi pe care i-am intrebat daca sunt mandrii ca sunt laudati de presa unui regim criminal (regimul Putin este deja criminal de cand a detonat blocurile de la Moscova si a inceput sa isi asasineze opozantii, nu a trebuie sa astepte Bucha si Izium). Tinerii jandarmi, cu exceptia unuia singur care a coborat capul jenat, s-au aratat nepasatori sau chiar arogant/ostilii cum a fost cazul unui ofiter responsabil cu Dialogul. Am convingerea ca „institutiile de forta” din tara, gruparile politice circumscrise „Ciumei Rosii” si ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, Diplomat fizician „Dolce farniente”, nedemnul presedinte al Romaniei, erau avizate din toamna trecuta asupra agresiunii ruse si, la fel ca Putin, asteptau Armata Rosie la Prut si la Gurile Dunarii (asta s-a si intamplat cateva luni pana la “gestul de bunavointa” putinist de evacuare a Insulei Serpilor, fapt ce l-a determinat pe odiosul propagandist nastasian Dancu sa afirme „ca trebuie sa ne obisnuim cu prezenta rusa la Gurile Dunarii”). Stim cu totii ca in afara de a primi refugiati, guvernul roman nu prea s-a inghesuit ca alte tari cu un ajutor eficace. Mai mult declaratii de intentie. In schimb jurnalistul Malin Bot a semnalat actiunea de sabotaj a unor resonsabili din Armata Romana in primele saptamani de razboi legate de modestele ajutoare care se aprobasera de guvern (paturi, casti, kituri medicale.etc.). Faptul ca pana in prezent se mentin voci, nu chiar de prima marime, care canta in cheie putinista (Marga, Kuzmin Gusa, Adrian Severin, Ardei Umplut zis „Coroiul”, auto-denuntatorul Turcescu cu rucsac plin de bolovani, Dancu,etc ) este o dovada ca principalii putinisti romani (ca de exemplu promovatorul lui Alexei Dughin si a nepotului stalinistului Gromyko pe plaiuri carpatine – Bombonelul de ciucalata) nu se pot manifesta plenar in conditiile in care „Spetzaperatzia” lui Volodya cel Sangeros merge asa de prost. Sa speram ca macar dupa izgonirea “zahvatnicilor” rusi din Ucraina si lichidarea dictatorului de la Kremlin va incepe si in Romania un necesar proces de purjare a gunoiului ramas de la comunism si perpetuat peste 30 de ani., iar “institutiile de forta” ar trebui sa fie primele pe lista.

  • Lucrurile, în umila mea opinie, sunt mult mai simple:cine controleazā naratiunea, acela are dreptate. Restul e doar zgomot de fond, fum si oglinzi . Putin si regimul sāu au investit cu rābdare si iscusintā in propagandā timp de vreo douā decenii, infiltrând si finantând în tāri tintā tot felul de curente de idei generate de indivizi si organizatii dubioase care au prizā la publicul needucat (extremisti politici, religiosi, oameni aflati pe marginile discursului intelectual general acceptat, adepti si teoriilor conspiratiei , rebeli fārā cauze , mercenari de mâna a douā a condeiului , nebuni , isterici,idioti folositori). Astfel , ceea ce a fost în trecut doar o minoritate de tācāniti ,cu idei dubioase, au devenit portavoci mainstream ale propagandei , influence-āri (sic)care justificā actiunile lui Putin, Trump, Le Pen,etc.. In mod evident , urmātorul pas a fost cooptarea si sprijinirea financiarā si politicā a celor cu potential disruptiv astfel încât acum ne gāsim,în România spre exemplu, cu tot felul de gusi, sosoci, simioni, turcesti,, care le toarnā ,unor oameni jefuiti de 30 de ani în propria tarā de o mafie politico-interlopā ,otrava care a divizat natiunea în pro si anti occident. Evident , am simplificat un pic , sunt multi alti factori cu rol determinant în curentele subversive care erodeazā fundamentul ideatic al societātii românesti, unele sunt legate simptomatic de probleme sistemice globale care genereazā nemultumire si neîncredere în autoritate , altele specifice spatiului mioritic, cert e cā din pācate aceste curente subversive au tendinta sā serveascā aceastā sinergie a rāului , poluând minti si deturnând furia justificatā a oamenilor în folosul ticālosilor care au mijloacele necesare sā profite de situatia de cācat în care ne gāsim. Divide et impera.

 4. Partidul, Securitatea, Armata și Justiția, în frunte cu Coducatorul Suprem stăpânește România încă din Epoca de Aur.
  Și vine UE și America să conteste acest fapt și să taie privilegiile !
  Asta-i tot.

 5. In anii ’90 au fost scosi din armata tocmai acei ofiteri pro-occidentali. Au ramas numai ciurucurile filo-sovietice. Prin anii ’70-’80 cam 60% din ofiterii care studiasera in URSS aveau neveste rusoaice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here