miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsTrei metode luate în calcul pentru a scăpa de Putin: otrăvire, boală...

Trei metode luate în calcul pentru a scăpa de Putin: otrăvire, boală bruscă sau accident. Succesorul său la Kremlin ar urma să fie șeful FSB, Bortnikov, odios și el!

-

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina a publicat duminică, pe pagina sa de Facebook, o informație conform căreia succesorul dictatorului criminal Vladimir Putin la conducerea Rusiei ar urma să fie directorul FSB, Aleksandr Bortnikov. Pentru schimbare sunt luate în calcul trei modalități: otrăvire, boală bruscă sau accident.

Simțind pericolul, fostul colonel KBG s-a rupt chiar și de apropiații săi, inclusiv de foștii colegi din defunctul serviciu al securității sovietice, KGB (actualul FSB). Comunică numai cu câteva persoane foarte loiale. În rest, își regizează întâlnirile. Sugestive sunt cele cu angajații de la Aeroflot sau cele în fața a peste 100.000 de spectatori prezenți la 18 martie pe stadionul „Lujniki”. Toate sunt bănuite a fi, cu probe concludente, niște falsuri.

„Bortnikov a căzut recent în dizgrația dictatorul rus. Motivul oficial: greșeli de calcul fatale în războiul împotriva Ucrainei”

Comunicatul Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina:

„Otrăvire, boală bruscă, accident – Elita rusă ia în considerare posibilitatea de a-l înlătura pe Putin. În mediul de afaceri și în elita politică rusă se formează un grup de persoane influente care studiază posibilitatea de a-l îndepărta pe Putin de la putere cât mai curând posibil și de a restabili legăturile economice cu Occidentul, distruse în urma războiului din Ucraina.

- Advertisement -

O anumită parte a elitei politice ruse îl consideră ca fiind succesorul lui Putin pe directorul FSB, Aleksandr Bortnikov. Este de remarcat faptul că Bortnikov a fost cel care a căzut recent în dizgrația dictatorului rus. Motivul oficial – greșeli de calcul fatale ale lui Bortnikov în războiul împotriva Ucrainei.

Bortnikov și departamentul său au fost responsabili de analizarea stării de spirit a populației ucrainene și a capacității de luptă a armatei ucrainene.

Nu este exclus ca recenta «scurgere» a amplasamentului unităților cecene din nordul Kievului să aibă legătură cu aceste procese. Informația a venit exact din partea rusă. Probabil, conducerea FSB încearcă să slăbească influența liderului cecen Ramzan Kadîrov.”

- Advertisement -

UE și Marea Britanie îl consideră pe Bortnikov principalul responsabil pentru otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu Noviciok

Dacă fostul KGB-ist Vladimir Putin (69 de ani) va fi înlocuit cu actualul FSB-ist Aleksandr Bortnikov (70 de ani), Federația Rusă se va scălda în aceleași ape murdare. Bortnikov e aproape la fel de periculos ca sceleratul Putin. I-a lipsit un lucru pentru a-și pune în aplicare toate planurile: funcția supremă în stat.

De pildă, pe 26 iulie și 5 august 2014, Bortnikov a fost supus sancțiunilor Uniunii Europene și ale Canadei în legătură cu conflictul armat din estul Ucraine (Donbass)i. A scăpat însă la acea vreme de includerea în lista neagră a SUA, din lotul de 35 de oficiali, deputați și oameni de afaceri apropiați lui Vladimir Putin.

În urmă cu un an și jumătate, pe 15 octombrie 2020, UE și Marea Britanie l-au pus la zid pentru atentatul la viața politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, aflat în prezent într-o colonie de muncă în regiunea Vladimir. I s-a imputat folosirea armelor chimice (agentul neurotoxic Noviciok) în cazul lui Navalnîi.

Ce sancțiuni a primit la acea vreme Bortnikov: interzicerea intrării în UE, interzicerea tranzacțiilor financiare, precum și înghețarea activelor.

Potrivit Uniunii Europene, doar autoritățile ruse au avut acces la agentul neurotoxic din grupul Noviciok, care a fost folosit pentru a-l otrăvi pe Navalnîi. „Având în vedere rolul său de conducere în FSB, Aleksandr Bortnikov este responsabil pentru incitarea și sprijinirea persoanelor care au efectuat sau au fost implicate în otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu agentul neorotoxic Noviciok, care, conform Convenției privind armele chimice, este folosit ca o armă chimică”.

După 8 ani de la „episodul Donbass”, Bortnikov s-a ales cu sancțiuni și din partea SUA. Le-a primit pe 22 februarie 2022, cu doar două zile înaintea invazie ruse în Ucraina, ca răspuns la recunoașterea de către Kremlin a independenței așa-ziselor „republici populare” Donețk și Lugansk.

L-a apărat pe odiosul Stalin cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înființarea Comisiei Extraordinare Panoruse

Șefului FSB i se mai aduc o grămadă de acuzații, demonstrând că nu e altceva decât o copie a monstruosului Vladimir Putin.

O investigație din februarie 2007 a revistei „The New Times”, care citează o sursă din FSB-ul rus, a susținut că întreaga conducere a serviciilor secrete a fost implicată în elaborarea unui plan de asasinare a lui Alexander Litvinenko și că Aleksandr Bortnikov (pe atunci, șef al departamentului de securitate economică al FSB) a fost numit supraveghetor al operațiunii!

Aleksandr Bortnikov

La 27 iulie 2015, a fost publicată o nouă anchetă jurnalistică avându-l în vizor pe Bortnikov. De data asta, „Novaia Gazeta”, principala publicație de opoziție anti-Putin, dezvăluia că Bortnikov, ca și alți ofițeri superiori din FSB, era implicat într-o tranzacție cu terenuri în districtul Odințovo din regiunea Moscovei. Ca urmare a vânzării a 4,8 hectare de teren ale fostei grădinițe departamentale de pe autostrada Rubliovo-Uspenskoe, fiecare participant la tranzacție a primit aproximativ 2,5 milioane de dolari!

În decembrie 2017, grupul de profesori, membri corespondenți și academicieni ai Academiei Ruse de Științe, într-o scrisoare deschisă publicată de ziarul „Kommersant”, l-a criticat pe Bortnikov pentru interviul său acordat redactorului-șef al „Gazetei Rossiyskaia”, Vladislav Fronin, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înființarea Comisiei Extraordinare Panoruse, în cadrul căruia acesta a justificat represiunile staliniste.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

* Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

* Barbarii putiniste: cetățenii din Mariupol sunt deportați forțat în Rusia, cei din Donbass sunt obligați să lupte contra Ucrainei!

* AUDIO. O bunicuță din Ucraina a lichidat 8 invadatori ruși. „I-a hrănit cu plăcinte cu otravă. Au zburat acasă în sicrie zincate”

* „Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* Ucraina și-a anihilat cel mai mare trădător de la începutul invaziei ruse. „Omul lui Ianukovici” a fost arestat la Kiev. Asupra sa s-au descoperit arme automate, pistoale, muniție și grenade

* Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

* Artileria ucraineană l-a spulberat pe maiorul rus care bombardase casele civililor. Bestia a făcut crime și în Georgia (2008), și în Siria (2015)

A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

* VIDEO. Cecenii lui Kadîrov se laudă cum, în strigăte de „Allahu akbar!”, mitraliază un bloc în care se află femei și copii

* A fost lichidat și comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră, un ucrainean care-și trădase țara

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

* Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Femeia care a vrut să-l dea afară pe Vladimir Putin! De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -