Tratamentul revoluționar anti-Covid primit de Trump, care se anunță salvator chiar și în cazurile grave, intră de miercuri în teste și în România, la “Matei Balș”!

5
8025
Medicamentul dezvoltat de Regeneron promite să devină soluția salvatoare pentru pacienții grav bolnavi în pandemia de coronavirus

Medicamentul revoluționar cu anticorpi care tratează Covid-19 și l-a pus pe picioare pe Donald Trump în doar 3 zile este, începând de miercuri, folosit experimental și în România, la Institutul “Matei Balș”, din București. După ce medicii au dezvăluit că tratamentul este disponibil, dar nu poate fi folosit din cauza birocrației, Agenția Națională a Medicamentului l-au aprobat marți, iar de miercuri poate fi administrat.

Potrivit medicului infecționist Adrian Marinescu, de la “Matei Balș”, acest spital este singurul din Europa care participă la studiile clinice privind tratamentul cu noul medicament dezvoltat de compania americană Regeneron. Totuși, la aceste studii mai iau parte și alte spitale europene, precum cel din Birmingham, Marea Britanie.

Anunțul a fost făcut de doctorul Marinescu miercuri, la Digi FM: „Noi, la Institutul Matei Balș, avem începând de ieri, exact cocktailul de anticorpi pe care l-a folosit și președintele american. Este la nivel de studiu. Și acolo era vorba despre un tratament experimental, nu este un medicament validat clinic. Vorbind de un studiu, este vorba despre persoane care se înrolează în acest studiu, voluntari. În momentul ăsta sunt 1200 de voluntari. Institutul Matei Balș este singurul spital din Europa care participă la acest studiu, cu cocktailul de anticorpi”.

Noul medicament se bazează pe doi anticorpi care atacă o enzimă a virusului și s-a dovedit, în studiile clinice de faza 1 și 2, cu adevărat revoluționar, deoarece tratează direct cauza bolii Covid-19 și se anunță soluția salvatoare pentru pacienții în stare medie și severă.

Donald Trump, în vârstă de 74 de ani și cu comorbidități, a fost dus cu elicopterul de la Casa Albă la spital. Medicii președintelui SUA au ascuns starea reală de sănătate a acestuia, dar ulterior au recunoscut că Trump era într-o situație îngrijorătoare, cu febră și alte simptome. S-a apelat la compania Regeneron, care a furnizat medicamentul experimental “pe bază de compasiune”, o procedură limită care permite livrarea punctuală a unui tratament care nu e încă omologat. În doar 3 zile, starea lui Trump s-a ameliorat spectaculos, președintele putând să se întoarcă la Casa Albă.

După cum au explicat medici români, noul medicament, ajuns în cadrul studiilor clinice de faza a 3-a și la “Matei Balș”, este atât de eficient pentru că reduce încărcătura virală (cantitatea de virus din corp), cât și simptomele asociate Covid-19.

Acest tratament este primul care țintește direct virusul Sars-CoV-2. Până acum, medicii foloseau scheme de medicamente care sunt întrebuințate în alte boli și care, indirect, s-a dovedit că sunt eficiente și împotriva coronavirusului.

Dacă așteptările nu vor fi înșelate, noul medicament are toate șansele să facă perfect tratabil Covid-19, punând practic capăt situației critice în care se află acum lumea întreagă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here