miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsTratamentul cu anticorpi care l-a întremat pe Trump în 3 zile există...

Tratamentul cu anticorpi care l-a întremat pe Trump în 3 zile există și în România, la “Matei Balș”, dar e blocat de birocrație!

-

Tratamentul experimental cu anticorpi monoclonali pentru Covid-19 pe care l-a primit Donald Trump există și în România, la Institutul Matei Balș, din București, dar medicii români nu pot începe studiile clinice pentru că n-au aprobarea Agenției Naționale a Medicamentului! Afirmația îi aparține doctorului infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, citat de Mediafax.

În timp ce, în România, birocrația blochează acest tratament realmente revoluționar, în SUA medicamentul care l-a pus pe picioare pe Trump în doar 3 zile urmează să fie autorizat în curând pentru a putea fi folosit la scară largă.

Tratamentul revoluționar inventat de compania Regeneron vizează direct cauza bolii Covid-19, adică virusul Sars-CoV-2, care este atacat de doi anticorpi monoclonali, efectele fiind imediate chiar și în cazurile foarte grave, pentru că reduce încărcătura virală a pacientului și, în același timp, reduce simptomele bolii.

Medic Valeriu Gheorghiță, Spitalul Militar: “Este o combinație de doi anticorpi. Reduce cantitatea virală și ameliorează simptomele. Probabil reprezintă soluția pentru tratarea acestei boli”

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, de la Spitalul Militar Central, a explicat la Digi 24, pe înțelesul tuturor, cum funcționează acest medicament revoluționar, care are șanse mari să facă tratabilă boala Covid-19 chiar și pentru pacienții cu comorbidități și în stare gravă: „Este o combinație de doi anticorpi monoclonali care țintesc, practic, proteina de suprafață a virusului, acea proteină prin care virusul se atașează de celula țintă și prin intermediul căreia intră în interiorul celulei. Acești doi anticorpi monoclonali sunt selectați din serurile pacientului, din sângele pacienților care au avut această infecție și, ulterior, replicați, recombinați pe șoareci care au același tip de răspuns imun ca omul.

- Advertisement -

Practic, acești anticorpi monoclonali au un rol atât pentru prevenție cât și pentru terapie. Beneficiile din studiile de fază 1 și 2 sunt legate de scăderea încărcăturii virale a pacientului, deci, practic, reduce cantitatea de virus din organism, lucru care este direct dependent de pronostic. S-a observat că un pacient care are o încărcătură virală mare are un risc mai mare de a dezvolta o formă severă, ori aici e un beneficiu important. Al doilea lucru ar fi legat de reducerea intensității simptomatologiei.

Acești anticorpi din studiile făcute pe cei 275 de pacienți au un profil de siguranță foarte bun și, probabil că vor reprezenta, în momentul de față, o soluție de viitor pentru tratamentul acestei infecții. Compania farmaceutică este Regeneron, este recunoscută această companie pentru inovație și cercetare în terapia cu anticorpi monoclonali, ei au dezvoltat anticorpi monoclonali inclusiv pentru ebola“.

Medic Adrian Marinescu, Institutul Matei Balș: „Acest tratament există în România, mai trebuie doar aprobările. Acești doi anticorpi rezolvă cauza bolii. În formele medii și severe poate fi un remediu mai mult decât eficient

În România, acest tratament experimental există deja la Institutul Matei Balș, din București, dar medicii nu îl pot aplica pe pacienți pentru că n-au aprobarea Agenției Naționale a Medicamentului, spune doctorul infecționist Adrian Marinescu, de la respectivul spital: “Cu siguranţă că tratamentul de studiu există, trebuie să fie doar aprobările. În mod clar, chiar poate fi folosit şi exemplul vine din America. Exemplul nu se referă doar la preşedintele Trump, ei au studii în desfăşurare. (…) Mai ales într-o situaţie grea de pandemie ar trebui să se mişte lucrurile nu repede, ci foarte repede. Acest cocktail, aceşti doi anticorpi monoclonali reprezintă chiar un tratament etiologic, care rezolvă cauza. Foarte important, celelalte terapii ajută prin diferite mecanisme pentru fiecare în parte, dar aici e etiologic. E adevărat că este foarte scump, dar în situaţia în care am reuşi să-l avem aprobat, probabil mai ales în formele medii şi severe ar putea să fie un remediu mai mult decât eficient“.

- Advertisement -

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -