Bill Gates cere ca vaccinul și tratamentul anti-Covid să le fie distribuite celor care au nevoie, nu celor care dau mai mult

0
2509
Bill Gates

Miliardarul american Bill Gates, cel transformat în țintă de propaganda conspiraționistă (în bună măsură finanțată de de Moscova), a făcut un apel public ca tratamentul pentru Covid-19 să fie distribuit prioritar celor care au nevoie, și nu celor care licitează mai mult.

Potrivit News.ro, Bill Gates a avertizat, într-o înregistrare video difuzată în timpul unei conferințe online organizată de Societatea Internațională SIDA, că o abordare mercantilă a problemei va prelungi pandemia de Covid-19.

”Dacă vom permite ca medicamentele şi vaccinurile să meargă la cel care oferă cel mai mult, vom avea o pandemie mortală mai lungă și mai nedreaptă”

”Dacă vom permite ca medicamentele şi vaccinurile să meargă la cel care oferă cel mai mult, în loc să ajungă la oamenii şi locurile care au cea mai mare nevoie, atunci vom avea o pandemie mortală mai lungă și mai nedreaptă”, a explicat Bill Gates.

Ideea e simplă: deja există tendința ca state sau federații de state puternice să “amaneteze” pentru propriii cetățeni producția de vaccinuri și de medicamente de la centrele de cercetare cele mai avansate în producerea unui remediu la actuala epidemie.

Statele Unite au cumpărat toată producția mondială de remdesivir, medicament antiviral eficient împotriva Covid-19. Atât SUA, cât ș Uniunea Europeană au contractat de la mari companii farmaceutice potențiale vaccinuri pe care acestea le dezvoltă cu centre de cercetare renumite (UE lucrează cu Oxford).

Dar epidemia face ravagii îngrozitoare, acum, și în America de Sud, India, Rusia, Mexic, Africa (Africa de Sud a ajuns la 264.184 de cazuri, iar Egipt – la 81.158 de cazuri), țări cu potențial financiar și de cercetare-dezvoltare mai redus. Bill Gates propune, în esență, ca tratamentele și vaccinurile să meargă prioritar unde este mai mare urgența. Europa a depășit momentan primul val și s-ar mai putea aștepta câteva luni, producția direcționându-se către țările afectate mai tare acum.

Bill Gates cere distribuirea echitabilă a tratamentului pentru coronavirus

”Trebuie ca liderii să ia aceste decizii dificile legate de distribuirea în funcţie de echitate, nu doar în funcţie de factori determinaţi de piaţă”, a mai spus Bill Gates. OMS a avertizat deja că există pericolul unei concurențe incorecte pentru obținerea tratamentului.

Bill Gates a devenit ținta conspiraționiștilor din întreaga lume, propaganda rusă folosindu-l ca pe un fel de Bau-Bau pentru cei mai slabi de înger sau mai neinformați. Miliardarul e acuzat că ar urmări un plan diabolic de vaccinare a întregii populații de pe planetă.

Narativul, cu originea la Moscova (lucru atestat de o anchetă a UE), a fost puternic folosit și în România, în perioada pandemiei, de propaganda rusească și cea a PSD. Conform acestei povești SF, oamenilor ar urma să li se injecteze un cip în corp, iar apoi ar urma să fie teleghidați cu ajutorul antenelor 5G.

Un avertisment din trecut al lui Bill Gates, privind iminența unei pandemii, e folosit acum ca “dovadă” că toată criza de acum e un plan diabolic

Fundamentul acestei prostii este o altă intervenție memorabilă a lui Bill Gates. Acesta a avertizat, în trecut, asupra pericolului major reprezentat de apariția unei pandemii provocate de un virus respirator provenit de la lilieci.

Conspiraționiștii văd în asta o dovadă a faptului că totul e un plan diabolic.
În realitate, de cel puțin 7 ani cercetători virologi de top care au studiat virusurile existente la lilieci și la alte animale bombardează cu memorii guvernele lumii, ONU, OMS și personalitățile cu putere de decizie.

În China se descoperise încă din 2013, după epidemia de SARS, că există virusuri mortale care pot trece de la lilieci la oameni. Pericolul era mai mare decât în alte părți ale lumii pentru că, în China, aceste animale sunt și consumate de oameni.

Aceste explicații nu ajung la publicul “infectat” de propaganda Moscovei, care manipulează informațiile în așa fel încât să dirijeze oamenii către scopul urmărit.

De ce susține Rusia teoriile conspirației cu Bill Gates care vrea să cipeze populația planetei și să teleghideze oamenii cu antenele 5G

Pentru Rusia, mizele acestor atacuri hibride asupra Occidentului sunt multiple. Tehnologia 5G, care reprezintă o revoluționare a vitezei cu care sunt transmise datele, nu este dată și rușilor din motive evidente – acest stat s-a transformat, sub dictatura lui Putin, într-o amenințare la adresa vecinilor.

Pasul spre 5G înseamnă că Rusia va rămâne tehnologic mult în urma Occidentului. Moscova e incapabilă să stopeze diplomatic sau militar dezvoltarea blocului occidental, așa că încearcă să provoace opoziția la progres din partea cetățenilor UE și SUA.
Un alt obiectiv al Rusiei este destrămarea Uniunii Europene, neutralizarea NATO și scoaterea SUA din Europa. Miza este recăpătarea controlului asupra statelor pe care Moscova le-a considerat dintotdeauna “dreptul său”.

E vorba atât de fostele republici sovietice devenite state independente, cât și de țările din fostul bloc comunist – între care se află și România –, ocupate militar în 1944-1945.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here