Băsescu spune că Iohannis are zero șanse la funcții importante în UE: „Să vii Gigel-frumușel… aterizează cu ochelarii Top Gun și spune «am și eu dreptul la o funcție!»… nu merge!“

3
981
Iohannis vine degeaba cu ochelari Top Gun și anunță că vrea și el funcții europene, pentru că nu așa merge treaba, estimează fostul președinte Băsescu

Funcțiile importante în Uniunea Europeană sunt deja ca și împărțite și președintele Klaus Iohannis se agită degeaba, estimează Traian Băsescu, fostul șef al statului român. Acesta a afirmat la Digi24 că Iohannis s-a trezit prea târziu și că, oricum, raporturile de putere din interiorul UE sunt complicate, actualul președinte neavând ce post greu să primească.

Jocurile de putere sunt sofisticate, a explicat Băsescu. Pe de o parte, pentru că Germania va reuși să-și securizeze poziția de președinte al Comisiei Europene, Franța nu va accepta să cedeze altcuiva Consiliul European. În același timp, grupul popularilor europeni, PPE, va domina Parlamentul European, iar Iohannis n-are loc acolo.

Președintele României a lipsit nemotivat zilele trecute la summitul de pace pentru Ucraina de la Geneva, singura explicație plauzibilă fiind că e supărat după ce speranțele că va prinde un post cald în structurile euro-atlantice s-au risipit în ultimele săptămâni.
Tot ce a făcut Iohannis în ultimul său mandat ca președinte al României a fost să-și pregătească terenul pentru a sări, la sfârșitul lui 2024, într-o nouă funcție bine remunerată și cu privilegii, la nivel european. Pentru asta a bătut palma pe sub masă cu PSD, și-a trădat electoratul și votanții, a dat afară USR de la guvernare și i-a adus în loc pe social-democrați, cărora le-a livrat pe tavă și PNL-ul. A predat Justiția clanurilor mafiote și a girat, din înalta poziție de președinte al României, prădarea bugetului național, iar pe 9 iunie, fraudarea masivă a alegerilor.

Calculul era că, nesupărând PSD, premierul Ciolacu îl va susține pentru un post la NATO ori Comisia Europeană. Inclusiv alegerile prezidențiale au fost mutate de Ciolacu din decembrie în septembrie acest an, în ideea că Iohannis va pleca la Bruxelles în septembrie.

Numai că toate calculele au căzut când liderii europeni nu l-au luat pe Iohannis în serios nici la șefia NATO, nici la funcțiile de top ale UE. Unul din motive a fost dat mai demult de Stelian Tănase, care afirma că liderii cancelariilor occidentale sunt bine informați și știu ce îi poate pielea, de fapt, lui Iohannis.

Iată, mai jos, analiza lui Traian Băsescu.

„La nivel european, partidul care domină și a crescut este PPE-ul (popularii europeni – n. red.). A ajuns la 190 de mandate. Fără PPE nu se poate face nimic nici pe stânga, nici pe dreapta. Este partidul care va conduce Europa și care va da și funcțiile. Apropo, ca să nu ne mai zbuciumăm pe aici ce funcții o să ofere României PPE-ul. Vă pot spune că PPE va susține pe actuala președintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și ca președinte al Parlamentului European pe doama Metzola.

Iohannis, poate în altă parte, poate alt grup parlamentar, dar nu PPE-ul. Și au mai rămas două funcții relevante. Ar fi funcția de președinte al Consiliului European – și nu cred că, după ce Germania ia Comisia Europeană, Franța va accepta să nu ia Consiliul European – și funcția de înalt reprezentant pentru politică externă, pe care eu cred că o va menține Borell.

Președintele Iohannis trebuia să pornească mașinăria Ministerului de Externe cu un an înainte de alegeri! Așa, să vii Gigel-frumușel, aterizează cu ochelarii Top Gun și spune «am și eu dreptul la o funcție!», nu merge!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Epidemia de voturi nule indică o fraudă masivă la europarlamentare! Creștere galopantă a numărului de voturi anulate: de la 2,93% în 2019 la 5,19% în 2024

* Premeditare în fraudarea alegerilor: Ciolacu a scos REPER – prin OUG – din secțiile de votare, iar acum oamenii descoperă că partidul lor are zero la secțiile unde l-au votat!

* Dovada lui Clotilde: SRI-istul Tuță dă indicații pentru „modificarea proceselor-verbale fără renumărarea voturilor”!

* EDITORIAL CARTIANU: Întăriți USR, nu-l demolați!

* Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

* Rușine, diaspora occidentală! AUR – cele mai multe voturi în SUA, Canada, Franţa și Spania, iar Șoșoacă – în Italia, Germania şi Marea Britanie!

3 COMENTARII

  1. Klaun are șanse doar dacă organizează PCR-USL alegerile 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.