Tragedie în Valea Bergamască: în trei săptămâni, coronavirusul a omorât patru frați și pe soția unuia dintre ei

0
2420

Durere fără margini în Valea Bergamască, din regiunea italiană Lombardia: coronavirusul decimează o familie întreagă, ucigând patru frați și pe soția unuia dintre ei. A scăpat doar sora mai mare, de 82 de ani.

Erau din localitatea Gazzaniga – relatează ziarul „La Repubblica”și au murit între jumătatea lui martie și primele zile din aprilie.

Era o familie foarte unită, iar virusul a ucis cinci dintre ei în mai puțin de o lună: o întreagă generație a familiei Ravasio, din Gazzaniga (Valea Bergamască), a fost aproape complet eliminată de Covid-19. În trei săptămâni au murit frații Sandro (76 de ani) și Virgilio Ravasio (79), surorile lor Liliana (70) și Celestina (80), precum și soția lui Virgilio, Rosa Luponi (76). A rămas doar sora cea mai în vârstă, Maria Vittoria, care caută consolarea în credință.

„Toți frații trăiau în cele trei apartamente din casa părintească și erau foarte uniți între ei. Momentele în care se adunau și petreceau împreună erau frecvente, iar casele lor erau mereu deschise pentru a primi prieteni, rude și cunoștințe”, povestesc apropiații fraților Ravasio. „Poate că de aceea virusul a intrat în casele lor, chiar dacă niciunul nu avea patologii grave, în afara problemelor specifice vârstei”.

Primul care s-a îmbolnăvit, la începutul lui martie, a fost Sandro (76 de ani), mort pe 13 martie la spitalul din Seriate. Mare iubitor al muzicii, în anii 1964 și 1965 a fost campion european la muzicuță. Lasă în urmă o soție, Mari, și doi copii: Alma și Fabio, oameni de afaceri de succes.

Pe 15 martie a murit Liliana (70 de ani), fostă asistentă medicală, care în luna februarie a venit să trăiască alături de cele două surori, în urma unei intervenții chirurgicale la picior. „Viața sa a fost dedicată altora, mai întâi ca asistentă la spital, apoi prin ajutorul pe care-l dădea la domiciliu persoanelor în vârstă. Era ieșită la pensie de curând și dorea să-și ajute mai mult familia. Era o mamă foarte atentă cu cei doi copii ai săi, Cristian și Elena, precum și o bunică exemplară”, povestesc apropiații Lilianei.

Pe 27 martie a murit Celestina (80 de ani), care făcea voluntariat la biserica locală și se ocupa de organizarea diverselor sărbători religioase.

Ultimul care a căzut victimă a fost Virgilio (79 de ani), în data de 6 aprilie. Cu trei zile înainte își luase adio de la soția sa Rosa (76 de ani), căzută și ea pradă teribilului virus. Virgilio a fost agent de poliție timp de 18 ani în Gazzaniga, iar soția sa a lucrat ca asistentă medicală la spitalul din aceeași localitate. „Au dat mereu o mână de ajutor semenilor lor, în special ajutând fetițe bieloruse – pe care le-au găzduit în casa lor – după tragedia de la Cernobîl”, povestesc rudele.  Virgilio lasă în urmă doi copii: Iviano, bucătar-șef, și Ileana, fotografă.

Aceasta este una dintre tragediile incredibile care au loc în orășelele din Valea Bergamască, una dintre zonele cele mai lovite de coronavirus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.