„Trădare! Nici în timpul Anei Pauker…” Pușcăriașul Severin e furios că Guvernul Orban n-o atacă pe Kovesi la CEDO

3
2113
Adrian Severin

Adrian Severin, personaj devenit nefrecventabil după afacerea de corupție care l-a trimis în pușcărie, continuă să lupte la baionetă în numele „Ciumei Roșii”, atacând tot ce înseamnă normalitate.

Neo-bolșevicul – fost ministru de Externe – îl face „trădător” pe actualul ministru de Externe, Bogdan Aurescu, pe motiv că MAE nu a făcut recurs la CEDO în cazul deciziei care i-a dat dreptate Laurei Codruța Kovesi.

Într-o postare pe Facebook, Adrian Severin are nesimțirea să le bată obrazul lui Bogdan Aurescu, Ludovic Orban, Klaus Iohannis etc.: „Să vă fie rușine!”.

Atacul bezmetic al lui Adrian Severin

„Nici în timpul Anei Pauker, diplomația română nu a trădat interesul național cum o face sub conducerea lui Bogdan Aurescu.

Decizia MAE de a nu utiliza toate mijloacele în apărarea statului român, parte în procesul «Kovesi împotriva României», aflat pe rolul CEDO, este un act de trădare care se încearcă a fi acoperit prin argumente asociind incompetența, servilismul, reaua-credință și prostia patentă.

Nu poți întări autoritatea procurorilor transformându-i în altceva decât sunt; respectiv, în agenți ai statului care acționează, în limitele unei anumite autonomii profesionale, sub autoritatea șefilor ierarhici și a Ministrului Justiției. Independenți sunt judecătorii.

Nu poți confunda statutul procurorului, care se bucură de autonomie în raport cu factorul politic, cu cel al șefilor unor structuri organizatorice ale Ministerului Public, numiți și revocați pe criterii de oportunitate politică/managerială.

Nu poți trata decretele Președintelui Republicii, emise în exercitarea atribuțiilor sale constituționale, și de aceea supuse controlului CCR, atunci când sunt direct producătoare de efecte juridice, cu actele administrative ordinare, emise în aplicarea legilor infraconstituționale, și care pot fi atacate în contenciosul administrativ. (Miniștrii ar putea, oare, ataca în justiție decretele privind revocarea lor? Ar fi un haos constituțional. De ce ar putea-o face șeful unei direcții a Ministerului Public?!)

Nu poți invoca, pentru justificarea deciziei de a abandona apărarea statului român în fața instanțelor europene, avize sau recomandări ale unor instituții suprastatale care neagă prevederile Constituției României. Aceasta, cu atât mai mult cu cât conținutul acelor avize și recomandări face chiar obiectul procesului în cauză.

Statul de drept trebuie întărit. Dar statul de drept înseamnă guvernarea în baza legii, iar Constituția este «legea legilor». Statul de drept nu poate fi consolidat împotriva Constituției și în disprețul principiilor democratice.

Ca fost ministru de Externe, mândru de diplomații cu care am lucrat, nu pot spune celor care au pus umărul la consumarea acestui act de trădare, decât «Să vă fie rușine!». În calitate de cetățean român, nu pot decât să sper că trădătorii vor plăti pentru faptele lor.

P. S. Pentru «consilierul fără frontiere» Iulian Chifu (o altă probă a adevărului potrivit căruia inteligența nu scuză lipsa de caracter, așa cum frumusețea nu scuză prostituția), procesul de la CEDO nu putea fi decât pierdut de România, întrucât culpa statului român este «clară și indubitabilă»: «CCR a încălcat drepturile fostei șefe a DNA». Cum oare se putea întâmpla asta, când d-na Kovesi nu a fost parte în niciun proces aflat pe rolul CCR, numai expertiza juridică a d-lui Chifu ne-o poate desluși. Până ne va lămuri misterul, îl înștiințez că, deși spune că eu aș fi «apărătorul corupților de pe toate meridianele», în cazul domniei sale voi face o excepție. Chiar și apărarea corupților are limite.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Domnule Cartianu,
  nu sint jurist dar cind un infractor notori degaja asemenea mizerii ma revolt!

  si cum prin natura meseriei sint mai organizat:
  1 Bogdan Aurescu(tradatorul in limbajul infractorului) a adus platoul continental am marii negre acolo unde ii este locul! Fata de Rusia este o tradare clara!
  2 Rusinea imensa a adus/o asupra Romaniei tocmai detractorul, infractorul Severin
  3 Statul de drept, pomenit de infractor exista chiar daca a fost slabit de minunata triada: Dragnea, Tudorica Dancila! OO aci se mai pot alinia si marii juristi din parlament, ii stiti
  4. Il felicitam pe Severin, infractorul ca l/a mentinut pe Melescanu…probabil ca s/a gindit la el(Matusalem cu cine vorbea???)
  5. „frumusetea nu scuza prostitutia” incheiat citatul, Dar Tu unde te situezi??? frumos nu esti, curva esti…nici cea mai veche meserie nu mai ce a fost! :-))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here