VIDEO. Student, șef de promoție la 96 de ani! A luptat în Al Doilea Război Mondial, a devenit cel mai vârstnic absolvent de facultate

0
457

Șeful de promoție al ultimei generații de studenți de la Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității din Palermo are 96 de ani. Giuseppe Paterno a primit diploma în cadrul unei ceremonii, săptămâna trecută, devenind oficial cel mai vârstnic absolvent al unei facultăți.

Povestea italianului, de-a dreptul extraordinară, a fost descoperită și scrisă de publicația americană New York Times.

Giuseppe s-a născut la Palermo, în 1923, și pentru că familia sa era săracă, s-a angajat imediat după ce a terminat 8 clase.

Giuseppe Paterno a depășit și dificultățile cursurilor online la care s-a trecut după izbucnirea pandemiei, iar acum își face noi planuri de viitor

A luptat în Al Doilea Război Mondial, a scăpat nevătămat din această încercare și apoi a lucrat 40 de ani la căile ferate din Italia.

A rămas tot timpul, însă, preocupat de perfecționare și învățătură. În perioada interbelică a făcut cursuri de formare profesională și cursuri de telegrafie. După război, deși era însurat și avea deja doi copii, s-a înscris la liceu și a reușit să-și ia diploma.

În 2017, la 93 de ani, s-a înscris la Facultatea de Istorie. „Am spus: «Acum sau niciodată!». Am înţeles că era puţin târziu să termin o facultate de trei ani, dar mi-am spus: «Hai să vedem dacă pot să o fac!»”, povestește proaspătul absolvent.

Fabuloase sunt forța, ambiția și optimismul acestui om. Giuseppe Paterno a reușit să depășească toate obstacolele cu o determinare și o capacitate de adaptare care cu greu mai pot fi găsite azi. El povestește că, după izbucnirea pandemiei, când cursurile s-au mutat online, a avut unele dificultăți cu apelurile video, dar le-a depășit pentru că războiul și celelalte greutăți pe care le-a întâmpinat în viață l-au învățat să nu se dea bătut.

Șeful promoției 2020 are și planuri de viitor. Vrea să scrie, să reia studiul și se gândește dacă va continua studiile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here