Tomac (PMP): „Votăm la vedere căderea Guvernului Dăncilă”. Opoziţia ţine socoteala voturilor „pentru” la moţiunea de cenzură. Ludovic Orban, mesaj despre ce riscă Dăncilă

4
948
Tomac , Ponta, Barna şi Orban

Parlamentarii PMP vor vota la vedere în favoarea căderii Guvernului Dăncilă, la moţiunea de cenzură, a anunţat, luni, preşedintele partidului, Eugen Tomac, după o şedinţă a deputaţilor şi senatorilor PMP.

„S-a votat în unanimitate ca, joi, la moţiunea de cenzură toţi parlamentarii PMP fără nicio excepţie să voteze la vedere pentru căderea Guvernului Dăncilă. Am vrut să transmit acest mesaj pentru că au existat tot felul de speculaţii pe această temă şi dacă alţii vor să trădeze actul de Opoziţie şi anume moţiunea de cenzură să se uite în curtea lor, la noi lucrurile sunt destul de clare, suntem partid de Opoziţie şi ne vom face rolul de partid de Opoziţie până la capăt”, a spus Tomac, la Palatul Parlamentului.

El a subliniat că este nevoie de dialog după demiterea Executivului pentru a se crea o majoritate care să învestească un Guvern politic.

„România are nevoie de un Guvern politic din punctul nostru de vedere, pentru că politica nu este facultativă şi trebuie să-ţi asumi în momente de criză şi actul guvernării. Vom milita pentru un Guvern politic”, a afirmat preşedintele PMP.

Liberalii contează deja pe 247 de voturi

Ludovic Orban, liderul PNL, a spus luni, după şedinţa Biroului Executiv al partidului, că pentru moțiunea de cenzură estimează un vot favorabil de 247.

”Pe socoteala noastră sunt 244, dacă vor vota moțiunea de cenzură și cei 3 parlamentari, care și-au anunțat trecerea la Pro România, se poate spune că suntem la 247”, a declarat Orban.

”Noi vom continua discuțiile, vom continua negocierile și vom încerca să convingem, în continuare, parlamentari care nu au semnat moțiunea de cenzură, să fie alături de acest demers salutar pentru România, pentru că, după părerea mea, orice parlamentar care va vota această moțiune de cenzură va fi un parlamentar care va fi apreciat de opinia publică. La ora actuală, peste 80% din populația României își dorește căderea acestui Guvern și își dorește ca guvernarea PSD să înceteze”, a mai afirmat președintele PNL.

El a mai anunţat că echipele de negociere continuă discuțiile pe tot parcursul acestei săptămâni cu parlamentari independenți, parlamentari din PSD sau parlamentari din grupul minorităților naționale, pentru a convinge un număr cât mai mare de parlamentari, în afara celor 237 de parlamentari care au semnat moțiunea de cenzură, să vină la vot și să voteze în favoarea moțiunii de cenzură.

Totodată, Orban i-a transmis lui Dăncilă că riscă să comită infracţiuni atunci când vrea să „cumpere” voturi înainte de moţiune.

„Avertizez public președintele PSD și negociatorii PSD, că orice promisiune făcută, în bani sau în funcții, către parlamentari pentru a le schimba opțiunea politică, reprezintă o infracțiune. Ca atare, îi somăm să se abțină de la practicile cu care ne-au obișnuit”, a avertizat, luni, președintele PNL, Ludovic Orban, după ședința Biroului Executiv al PNL.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Candidatul-fantomă: Radu Moraru. Cronica unei șarlatanii anunțate

Clotilde Armand a câștigat alegerile interne în USR cu 62% și e candidatul partidului la Primăria Sectorului 1. E mama a 6 copii

Lista primelor 444 de secții de votare din Diaspora. Alte 394 de secții sunt în pregătire. Restanțe majore în Italia, Spania, Marea Britanie, Franța și SUA

Tragedia din Ialomița. Lista celor 8 femei ucise de TIR + șoferul microbuzului. Au rămas orfani 15 copii

VIDEO. Greșeala fatală a celor doi alergători care au murit în maratonul din Piatra Craiului. Coarda pe care n-au văzut-o

VIDEO. Cumpănașu murdărește și 10 august! Zice că la mitingul Diasporei au venit „zbengoși, șmenari și boschetari”, trimiși de Cioloș sau de USR. Sursă sigură: i-a spus lui o curvă din Italia

VIDEO. Cumpănașu, mitocanul delirant cu amenințări naziste: „Iohannis, nici să rămâi în țară nu vei mai putea după ce voi fi președinte!” / „Eu sunt Corrado Cattani de România!” / „Tu câte clanuri mai ascunzi, Iohannis?” / „Ai în fața ta viitorul președinte al României! Poporul mi-a dat mie această putere, ție nu ți-a dat!”

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

4 COMENTARII

 1. Daaa…, darrr…, TOT ASTAZI, U.D.M.R. a anuntat (DIN… PACATE, zicem noi !) caaa… „ai săi” NU (!) vor vota „la-vedere” !!!

  OPAAAAA…, paaaiii…, oareee… DE CEEEEEEEEEE ?????!!!!!!!!!!

  • NOROC doar caaa…, asa cum am TOT (!!!) spus/scris:
   NU (!) mai conteaza acum, deja esteee… PREA TARZIU, sunt prea multi pesedisti care „s-au dat”(Sic !) cu Ponta, care… ARE TOT INTERESUL SA TREACA MOTIUNEA (!), asa ca… NU VA TRADA (IAR !) — atentie: DOAR… de aceasta data ! –, astfel ca mîine, joi, peee… ZECE-A-ZECEA-ora-ZECE (!!!!!!!), Guvernu’-NENOROCIRII-Tarii va fi ALUNGAT, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ???!!!!!

   Haideti sa pregatim, din aceasta seara chiar (!),… ARTIFICIILE-si-SAMPANIA (pe care le tineam pentru… cand va fi sa CRAPE SCARBA de Ion „Ilici” Iliescu !) si saaa… IESIM-in-STRADA (!), ca la o… MARE-SARBATOARE-NATIONALA (!!!!!), asa cum ieseam („O, TEMPORA…”, MAI TINETI MINTEEE ???!!!) dupa… victoriile „nationalei” de fotbal la Cupa-Mondiala din S.U.A., in 1994 !

   Asadar: „A.M.R.” (cine a facut armata… CUNOAȘTE !) = UNA-JUMATE’-BUCATICA-ZI !!!!!
   HAI, (E)LIBERAREEEEEEEEEE !!!

   • Ceea ceee… NE INGRIJOREAZA (dar, totusi,… DOAR PUTIN !) este ACEASTA situatie:

    Deputatul MARIUS BORZA (actualmente INDEPENDENT, fost A.L.D.E., pana in vara lui 2017):
    ” (…) Din capul locului, cel putin 15 parlamentari ni se vor alatura. Sunt oameni responsabili, care, pentru stabilitatea si bunastarea Romaniei, isi doresc ca Guvernul actual sa isi continue mandatul, pana in 2020, iar noi, cei din „Forta Nationala”, vrem sa contribuim astfel la evitarea dezastrului economic la care partidele de opozitie din Parlament ar supune tara, prin amatorismul si cinismul de care dau dovada”, a punctat deputatul (inca… INDEPENDENT, fost A.L.D.E. pana in vara lui 2017) REMUS BORZA.
    El a precizat ca printre acestia sunt si: „MULTI SEMNATARI AI MOTIUNII, dezamagiti de toti cei care au organizat aceasta tentativa, oameni care nu se regasesc in precaritatea acestei miscari si in lipsa de coerenta si seriozitate de care partidele de opozitie au dat dovada in ultima saptamana”. (…) ”

    ” (…) „Mare-Orator” al „Marii Loji Nationale din România” (M.L.N.R.) siii… coleg-de-facultate (Drept, Universitatea-din-Bucuresti) cuuu… fostul premier (P.S.D., 2012-2015) Victor-Viorel Ponta (actualmente lider-PRINCIPAL al formatiunii politice auto-declarate ca fiind de „centru-stânga” „PRO-ROMÂNIA”), REMUS BORZA (administratorul judiciar numit in dosarul insolventei „Hidroelectrica” !) este un baimarean stabilit in București, la putina vreme dupa absolvirea facultatii.
    El coordoneaza Grupul „Borza si Asociatii”, care detine doua (2) societati de insolventa, „Euro Insol” S.P.R.L. si „Assistance Insolv” S.P.R.L., situate intre primele cinci (5 !) firme de insolventa din România, gestionand active ce depășeau, anul trecut (2018), 850 milioane de euro. (…) ”

    ” (…) MASONERIA și Borza
    Întâmplător sau nu, Remus Borza a devenit unul din cei mai importanți jucători pe piața lichidatorilor, și o influență în creștere în mediul de afaceri, abia după ce a ajuns „Mare-Orator” al Marii Loji Naționale din România – M.L.N.R. (N.n.: cea mai IMPORTANTA — si… NUMEROASĂ ! –. Loja Masonică din Tara noastra !)
    Remus Borza este, în prezent, unul dintre cei mai ACTIVI-PUBLIC oameni pe scena publică de la noi. Este prezentat ca specialist în… aproape orice problemă, este avocat, politician, deputat, fost A.L.D.E., acum independent, om-de-afaceri și aproape orice calitate care și-o mai poate imagina cineva…
    Lucrurile nu au stat de la început așa.
    Până în perioada 2010 – 2011 Borza era titularul unui cabinet de avocatură din Baroul București, care asigura reprezentarea clienților în dosare penale.
    Spectaculoasa sa ascensiune are legătură cu un alt eveniment și anume intrarea în Masonerie.
    În 2012 publicația „online” „HotNews” îl prezenta pe Remus Borza drept Mare-Orator al Marii Loji Naționale din România și coleg de facultate cu premierul de atunci în funcție, Victor Ponta, ambii absolvind Facultatea-de-Drept, la Universitatea–din-Bucuresti, în 1995.
    Relația sa cu Ponta este una foarte strânsă, Borza fiind dat afară din A.L.D.E. după ce a votat, alături de Victor Ponta, pentru menținerea Guvernului Grindeanu.
    După intrarea în Masonerie, Borza a ajuns și foarte rapid și specialist în lichidări judiciare, fondând și coordonând, din/în 2012, Grupul „Borza-și-Asociații”, care deținea atunci două societăți de insolvență, „Euro Insol S.P.R.L.” și „Assistance Insolv S.P.R.L.”, situate acum cinci ani între primele cinci (5 !) firme de insolvență din România.
    Remus Borza a profitat de contextul din perioada 2010 – 2012, pentru a aduce adevărate osanale Masoneriei, similare cu… poeziile patriotice dedicate lui Nicolae Ceaușescu !
    ”Masoneria reprezintă cărămida de temelie a României moderne. Masoneria nu s-a născut în 1993, atunci doar s-au reaprins luminile după 56 de ani de dictatură: Carol al II-lea, Antonescu, Ghe. Gheorghiu-Dej, Ceaușescu“, spunea Borza într-un interviu dat în acea perioadă revistei Q Magazine. Masoneria română nu este un partid, un sindicat sau club de socializare, ci înseamnă mediul academic, universitar, bancar, financiar, politic, cultural, sportiv și chiar confesional, oameni de o probitate morală și profesională desăvârșită, personalități de primă mărime ale vieții publice, care reprezintă peste două treimi din cei 8.000 de membri, considera Borza într-un interviu acordat Q Magazine și citat de Jurnalul Național.
    Interesant este că tot atunci Borza începe să cunoască prosperitatea, notorietatea publică, iar societățile sale de insolvență se dezvoltă spectaculos.
    Astfel, în portofoliul societăților coordonate de Remus Borza, de prin 2012 și până în prezent, s-au aflat societăți comerciale foarte importante precum: „Asmita Gardens” S.R.L., „Uztel” S.A., „C.F.R.-Mesagerie” SA, „Meridian-Land”, „World-Trade-Center| S.A/, Hotel „Planet”, „Plafar” S.A. „Universul” S.R.L., „Servtrans” S.A. „Elca-Auto”, „Real-Power-Construct”, Institutul Național al Lemnului (I.N.L.), „Bucovina Mineral-Water”, „Romexpo”, „U.C.M.” Reșița, „HIDROELECTRICA” S.A.
    Masoneria, cuib de interese de afaceri ?
    Deși Remus Borza a prezentat Masoneria un fel deee… „Alba-ca-Zăpada”, unele evenimente din spațiul public ridică serios problema dacă organizația mult iubită de acesta nu este de fapt un cerc de influență din sfera afacerilor sau a politicii.
    Spre exemplu, în martie 2012 procurorii D.N.A. îl rețineau pentru 24 de ore pe judecătorul Cătălin Șerban, vicepreședinte al Curții-de-Apel Timișoara pentru o șpagă de 50.000 de euro, pentru a rezolva două sentințe în favoarea „Moldomin”.
    Alături de el mai ajungea în fața judecătorilor, printre alții, și Ioan Marian Mihăilă, profesor universitar în cadrul Universității „Eftimie Murgu“ din Reșița, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
    Dosarul va avea să ajungă la Curtea-de-Apel Alba-Iulia. Acolo, principala apărare a lui Șerban, în fața acuzațiilor de corupție a fost că el este… mason !
    Tot mason este și profesorul Mihăilă, unul destul de influent la acel moment prin Vestul țării !
    Într-o altă speță, D.N.A. Oradea l-a trimis în judecată pe fostul șef al Poliției Române, Liviu Popa, pentru fals în declarații pentru că nu și-a declarat apartenența la o lojă masonică. Popa este un polițist filmat pe la chefuri cu Vasile Blaga, fiind cunoscut ca un apropiat al fostului lider P.D.L. și al unor oameni de afaceri din Oradea. (…) ”
    (Sursa: ELIZA AVRAM – autorul articolului, 9 ianuarie 2018, ziarul-cotidian-national „ROMÂNIA LIBERĂ”)

    Siii… parca ar mai fi, totusi…, ceva care neee… „musca” (Sic !) din… BUCURIA OPTIMISMULUI (JUSTIFICAT/ARGUMENTAT !):
    DACA tot vorbim despre numarul-de-voturi…, ceea ce ne caaam… INGRIJOREAZA (!!!!!) esteee… hotararea (conducerii) U.D.M.R. de a fi (SINGURIIIIIIIIIII !) din aceasta… „OPOZITIE-UNITA” (!) care vor vota, maine, „la motiune” (cu… „PENTRU”, zic dansii !) NU la vedere, ciii… SECRET !
    MAI CONCRET, NU (PREA…) CREDEM ca, de exemplu, SCARBA aia („CIUDATA” !) care a fost… adjunctul lui „CIORDACHE” in… COMISIA-de-MASACRARE-a-JUSTITIEI din Parlament, va vota pentru caderea Guvernului… Puterii (pesedisto-aldisto-…udemerista !) AL CAREI SLUGA (mai mult decat SUPUSA,… ENTUZIASTA chiar !) A FOST !!!!!
    Sa dea BUNUL-Dumnezeu saaa… GRESIM NOI !

 2. Datoria Publică a României e 35% la încasările de taxe de numai 26% din total taxe de încasat. Creșterea economică peste 3% e numai inflație la procent 26%. Deci. Nu mai e nevoie de creșteri de pensii până în anul 2032. Decuplat mediul privat cu salariilor mici de mediul bugetar înseamnă 2,5% inflație. 4% inflație e mare. Prefer anul 2011. Cel mai frumos an al meu. Să mă ierți Emil Boc că am închis PDL. Voi ați meritat victoria. Knesset

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here