luni, aprilie 15, 2024
AcasăDezvăluiriAdio, Lia Savonea? Răbdarea magistraţilor cu şefa CSM a ajuns la capăt....

Adio, Lia Savonea? Răbdarea magistraţilor cu şefa CSM a ajuns la capăt. Prea multe jocuri, prea mulţi bani, prea puţină justiţie

-

Lia Savonea n-a fost interesată niciodată de soarta colegilor ei din magistratură. Dacă ar fi fost, n-ar fi insistat să „blindeze” un monstru instituţional, contestat de toată Europa, cum este celebra secţie „SS-Gestapo”. Şi nici n-ar fi ţinut morţiş să susţină în fruntea instituţiei oameni de calitate cel puţin îndoielnică, dacă nu chiar incompetenţi sau pur şi simplu trădători ai profesiei.

Nimeni nu poate înţelege nici azi cum de cea numită în cea mai importantă funcţie din domeniul justiţiei continuă să protejeze „SS-Gestapo”, cum a fost poreclită deja celebra Secţie pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Este a şasea oară când Lia Savonea se chinuie disperată să obţină un vot în CSM pentru numirea Adinei Florea ca şefă a „SS-Gestapo”. Nu va reuşi nici de data asta, deoarece nu va fi… cvorum. Este, evident, singura formă de opoziţie internă pe care o pot practica acei înalţi responsabili de la vârful justiţiei care n-au acceptat să devină iresponsabili.

- Advertisement -
Adina Florea şi Lia Savonea, un tandem periculos pentru justiţie

Ar fi ajuns şi ei iresponsabili dacă ar fi plecat capul în faţa tupeului şefei CSM, care ţine cu dinţii să facă din „SS-Gestapo” o instituţie „respectabilă”.

Aceasta, în ciuda faptului că organismele europene de profil, GRECO, Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia, organizaţiile magistraţilor care s-au ţinut departe de influenţa „roşie” de top sovietic au decretat la unison: „SS-Gestapo” trebuie desfiinţată!

De ce? Pentru că a fost înfiinţată de PSD şi ALDE, sub coordonarea lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, ca să distrugă justiţia din interior, să omoare germenii anticorupţiei politice, să facă din judecători şi procurori nişte biete unelte impotente, speriate de mahării de partid. Dovada? Hărţuirea Laurei Codruţa kovesi, fosta şefă a DNA, la ordinul unui fugar penal, personaj bine ancorat însă în reţelele indigene de tip mafiot.

- Advertisement -

Nu se lasă cu distrugerea justiţiei din interior, via SS-Gestapo!

Dar Lia Savonea se face că nu înţelege asta. Ca şi când ar fi nu la ordinul profesiei de magistrat, ci al cuiva care nu are niciun interes ca justiţia din România să-şi creeze propria putere independentă. De ce face aşa ceva şefa CSM? Nu ştim, dar sigur vom afla cândva. 

Deocamdată, ea se ţine de plan. A convocat din nou pentru marţi şedinţa CSM, cu scopul de a o numi pe procuroarea Adina Florea la şefia Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, zisă şi „SS-Gestapo”. Nu mai puțin de cinci membri CSM vor lipsi de la ședința de mâine, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Ana Birchall îi râde în faţă lui Savonea

La loc de cinste, în pas cu atitudinea sa pro-occidentală din ultima vreme, pe lista absenţilor va figura Ana Birchall, ministrul Justiţiei, care are şi un motiv oficial credibil pentru a-şi justifica absenţa: se va afla la reuniunea miniştrilor de Justiţie şi Afaceri Interne ai ţărilor din Uniunea Europeană (JAI).

Absenţele vor face imposibilă ţinerea legală a şedinţei CSM, spre disperarea Liei Savonea.

Ultima sa încercare de a o impune pe Adina Florea la șefia „SS-Gestapo” a fost pe data de 27 septembrie. Decizia a fost amânată după ce 10 dintre membrii CSM au votat pentru amânarea validării respectivei, iar 9 dintre ei pentru dezbaterea subiectului în CSM.

S-au săturat magistraţii de ea!

Mai mulți judecători și procurori din Consiliului Superior al Magistraturii sunt deciși să declanșeze, chiar săptămâna aceasta, procedura de revocare din funcţia de şefă a CSM a Liei Savonea, care e în conflict deschis cu o parte a membrilor, dar și cu ministrul Justiției.

De-a lungul ultimelor luni, s-au adunat nemulțumiri ale unora dintre membri CSM legate de modul în care Lia Savonea organizează ședințele sau gestionează comunicarea CSM cu alte instituții, au declarat surse din instituţie pentru Digi24.

Prima izbucnire publică între Lia Savonea şi o parte dintre membri aleşi din CSM a fost în martie, când mai mulţi judecători din Consiliu au protestat public fată de modul în care şefa Consiliului organiza şedinţele secţiei pentru judecători din CSM şi a plenului. Ei reclamau faptul că Savonea fixează şedinţele astfel încât să îşi asigure prezenţa membrilor care votează aşa cum doreşte ea.

„Tot în vederea previzibilităţii, vă solicităm să stabiliţi zilele în care se desfăşoară şedinţele Plenului şi ale Secţiei de judecători, precum şi orele de începere a acestor şedinţe, întrucât am constatat că acestea se stabilesc în mod total imprevizibil. Având în vedere împrejurarea că dumneavoastră, în calitate de preşedinte, cunoaşteţi sau aveţi obligaţia să cunoaşteţi lucrările aflate pe rolul Consiliului, vă solicităm să stabiliţi ordinea de zi cel puţin orientativă a şedinţelor Plenului şi ale Secţiei de judecători pe termen de o lună cel puţin. Menţionăm că solicităm să vă îndepliniţi aceste atribuţii pentru a asigura condiţiile necesare în vederea respectării transparenţei activităţii consiliului, participării asociaţiilor profesionale şi a colegilor interesaţi la lucrările consiliului, precum şi în vederea asigurării posibilităţii studierii în timp util a acestor lucrări de către membrii consiliului, pentru a ne putea exercita atribuţiile prevăzute de lege, în cunoştinţă de cauză fiind cu privire la lucrările aflate pe ordinea de zi”, se arăta în scrisoarea transmisă Liei Savonea de membrii CSM.

Avere de nababi

Savonea pare îndrăgostită de „modelul” politicianului îmbogăţit în funcţie

Situaţia legată de insistenţa Liei Savonea pentru „blindarea” Adinei Florea la şefia „SS-Gestapo” nu este singura sursă de nemulţumire în rândul breslei magistraţilor.

Răbdarea acestora pare să fi ajuns la capăt, atunci când au constatat că imaginea justiţiei poate avea serios de suferit din cauza situaţiei personale a şefei CSM.

Pentru judecătorii şi procurorii oneşti, care nu vor să le fie asociată imaginea cu personaje „îmbuibate” din sistem, este de neconceput cum arată averea familiei Savonea.

Din acest motiv, ANI a demarat o anchetă pentru investigarea veniturilor familiei şefei CSM, în special urmare a vânzării intempestive în doar ultimele 12 luni a unor proprietăţi valorate la aproate 1,5 milioane de lei.

În ultima declaraţie de avere postată pe site-ul CSM în iunie 2019, Lia Savonea a menţionat faptul că deţine şase terenuri, cu suprafeţe cuprinse între 237 mp şi 40.000 mp, precum şi o casă de 171 mp în judeţul Ilfov şi o locuinţă de 78 mp în judeţul Alba.

Şefa CSM mai are în proprietate două autoturisme Volskwagen şi BMW, ceasuri şi bijuterii cu o valoare estimată de 14.000 de euro, iar în conturi are mai multe sume de bani, care însumat se ridică la peste 370.000 de euro, aproape 89.000 de lei şi peste 8.000 de dolari.

De asemenea, în ultimele 12 luni, soţii Savonea au înstrăinat cinci terenuri, cu o valoare de 43.000 euro şi 1,4 milioane lei.

La capitolul venituri, Lia Savonea a trecut 473.627 de lei drepturi salariale încasate de la Consiliul Superior al Magistraturii şi 1.514 lei drepturi salariale restante ca judecător la Curtea de Apel Bucureşti, în timp ce soţul ei, Mihai Savonea (partener de afaceri, în trecut, cu Cătălin Voicu, condamnat pentru corupţie), a declarat un venit de 12.000 de lei de la cabinetul individual de avocatură.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Candidatul-fantomă: Radu Moraru. Cronica unei șarlatanii anunțate

Clotilde Armand a câștigat alegerile interne în USR cu 62% și e candidatul partidului la Primăria Sectorului 1. E mama a 6 copii

Lista primelor 444 de secții de votare din Diaspora. Alte 394 de secții sunt în pregătire. Restanțe majore în Italia, Spania, Marea Britanie, Franța și SUA

Tragedia din Ialomița. Lista celor 8 femei ucise de TIR + șoferul microbuzului. Au rămas orfani 15 copii

VIDEO. Greșeala fatală a celor doi alergători care au murit în maratonul din Piatra Craiului. Coarda pe care n-au văzut-o

VIDEO. Cumpănașu murdărește și 10 august! Zice că la mitingul Diasporei au venit „zbengoși, șmenari și boschetari”, trimiși de Cioloș sau de USR. Sursă sigură: i-a spus lui o curvă din Italia

VIDEO. Cumpănașu, mitocanul delirant cu amenințări naziste: „Iohannis, nici să rămâi în țară nu vei mai putea după ce voi fi președinte!” / „Eu sunt Corrado Cattani de România!” / „Tu câte clanuri mai ascunzi, Iohannis?” / „Ai în fața ta viitorul președinte al României! Poporul mi-a dat mie această putere, ție nu ți-a dat!”

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

 

 

 

 

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Poate SCAPAM, DDATAAA…, Doamneeeee…, si deee… „MUMIA-lu’-BULAncamol” (stramosul egiptean al lui… Bulă !), „ȘTIMA-SMÂRCURILOR” si „MOARTEA-cu-BICICLETE” astaaa… de Lia Savonea !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -