Tăriceanu, şulfă şi-n opoziţie. Pune condiţii pentru susţinerea unui premier după Dăncilă, de parcă n-a fost aliatul lui Dragnea doi ani şi jumătate

6
1699
Calin Popescu Tariceanu
C. A. C. P. Tăriceanu

Nici n-a trecut bine de la putere în opoziţie, că liderul ALDE pune deja condiţii de şulfă.  Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, luni, că ALDE lucrează la un „set de condiţii legate de votul pentru un viitor guvern”, în special referitoare la susţinerea candidatului PNL pentru funcţia de prim- ministru.

Opoziţia actuală reală (PNL, USR, PMP şi parte din Grupul Minorităţilor) are de ales între două rele: menţinerea la puterea a Guvernului Dăncilă şi asocierea cu Pro România, dar mai ales ALDE, pentru debarcarea PSD de la putere şi instalarea unui nou guvern.

Dacă Victor Ponta a fost de la bun început în opoziţie, deşi provine tot din PSD, Călin Popescu Tăriceanu este vinovat clar pentru răul făcut la guvernare, alături de Liviu Dragnea, în perioada 2017-2019.

Recent, Tăriceanu a ales să plece de la putere, supărat că PSD nu l-a acceptat candidat unic la Preşedinţia României, dar şi din dorinţa de a-şi salva partidul – ALDE – aflat în descompunere după ce-a obţinut doar 4% din voturile românilor la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Dar nici n-a trecut bine în opoziţie, că liderul ALDE se comportă ca un jupân al partidelor aflate de la bun început în opoziţie, tocmai cele care au luptat de la OUG 13 încoace taman împotriva sa şi a lui Liviu Dragnea.

Declaraţiile lui Tăriceanu privind „condiţiile” puse de ALDE

 • „În ceea ce priveşte PNL-ul, noi lucrăm acum la un set de, hai să le spunem, condiţii legate de votul pentru un viitor guvern, că urmare a desemnării pe care preşedintele trebuie să o facă la nivel de prim-ministru, candidat de prim-ministru”
 • „PNL-ul, care este iniţiatorul moţiunii, deci PNL-ul să fie cel care dă primul-ministru şi alcătuieşte Guvernul, nu ştiu cum va dori să procedeze, dacă vrea să facă un guvern mono-color sau un guvern de coaliţie mai largă, pentru că cei de la USR în trecut şi-au manifestat opoziţia faţă de intrarea într-un guvern, dar recent, săptămâna trecută am văzut că şi-au schimbat poziţia şi atitudinea”
 • „Sau cealaltă formulă este o formulă de guvern tehnocrat, care să guverneze România până la alegerile planificate din 2020, mă refer la alegerile legislative. Întotdeauna am să prefer o formulă politică unei formule tehnocrate, pentru că formulă tehnocrată nu poate să dea garanţia că acele măsuri necesare de reforma care trebuie făcute în perioada următoare şi probabil o serie de măsuri cu impact politic şi social, în aşa fel încât să se realizeze un buget echilibrat, nu vor putea să fie luate de un guvern tehnocrat, care în general nu-şi asumă răspunderea pentru nimic, de aceea eu prefer o formulă politică”

Ce vrea Tăriceanu, de fapt?

Prin declaraţiile de mai sus, dincolo de faptul că sunt fie alambicate, fie de-a dreptul agramate, Călin Popescu Tăriceanu încearcă să transmită PNL, USR şi PMP un mesaj simplu: „Nimic nu puteţi face, la putere, fără voturile noastre!”

Şi are dreptate! Nicio formulă de guvern nu poate trece fără voturile ALDE! Iar dacă Tăriceanu aduce alături Pro România şi UDMR (lucru plauzibil având în vedere „afinitatea” lor), acestea cântăresc şi mai mult, în orice nouă ecuaţie guvernamentală.

Ce vrea, aşadar, Tăriceanu să obţină prin acest prim şantaj? Evident, suportul noii puteri pentru partiduleţul său, la nivel local în special (unde a început deja o hemoragie de aleşi ALDE spre PSD şi Pro România), dar şi la centru.

Cere bani pentru primăriile cu primari ALDE, ori ministere sau agenţii cu bugete numai bune de prăduit electoral. Specialitatea casei PSD!

Practic, Tăriceanu solicită noului premier – PNL, USR sau tehnocrat- acces la resursele la care a renunţat de bunăvoie, când a decis să treacă în opoziţie.

Pentru viitorul guvern al opoziţiei actuale, devine o misiune aproape imposibilă să negocieze cu acest personaj atât de cinic şi dispus să vândă pe oricine şi orice în numele interesului personal.

Va fi un prim test major pentru noul guvern, în cazul în care Dăncilă chiar va pica joi, ce va face cu acest caz numit Călin Popescu Tăriceanu.

Pe cât de bine ar putea el să ajute la căderea Guvernului Dăncilă, pe atât de mult va putea încurca viaţa noului guvern PNL-USR-PMP. Grea alegere!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tomac (PMP): „Votăm la vedere căderea Guvernului Dăncilă”. Opoziţia ţine socoteala voturilor „pentru” la moţiunea de cenzură. Ludovic Orban, mesaj despre ce riscă Dăncilă

Candidatul-fantomă: Radu Moraru. Cronica unei șarlatanii anunțate

Clotilde Armand a câștigat alegerile interne în USR cu 62% și e candidatul partidului la Primăria Sectorului 1. E mama a 6 copii

Lista primelor 444 de secții de votare din Diaspora. Alte 394 de secții sunt în pregătire. Restanțe majore în Italia, Spania, Marea Britanie, Franța și SUA

Tragedia din Ialomița. Lista celor 8 femei ucise de TIR + șoferul microbuzului. Au rămas orfani 15 copii

VIDEO. Greșeala fatală a celor doi alergători care au murit în maratonul din Piatra Craiului. Coarda pe care n-au văzut-o

VIDEO. Cumpănașu murdărește și 10 august! Zice că la mitingul Diasporei au venit „zbengoși, șmenari și boschetari”, trimiși de Cioloș sau de USR. Sursă sigură: i-a spus lui o curvă din Italia

VIDEO. Cumpănașu, mitocanul delirant cu amenințări naziste: „Iohannis, nici să rămâi în țară nu vei mai putea după ce voi fi președinte!” / „Eu sunt Corrado Cattani de România!” / „Tu câte clanuri mai ascunzi, Iohannis?” / „Ai în fața ta viitorul președinte al României! Poporul mi-a dat mie această putere, ție nu ți-a dat!”

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

6 COMENTARII

 1. Călin Constantin Anton POPESCU-TĂRICEANU- NENUMARATENEVESTICEANU s-aaa… NASCUT (!) ȘULFĂ, si-a trait TOATA VIATA ca o… ȘULFĂ-MASCULINA-si-POLITICA (CE ESTE !) siii…, bineinteles, o sa CRAPE (mai intîi… POLITIC !) toooooooot… ȘULFĂ, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

   • Dupa ce am mai parcurs (Sic !), inca o data, MAIII… APROFUNDAT/APLICAT, ghidul (Sic !) vietii TARICENISTE/TARICENIENE, am ajuns la o NOUA forma, FINALA:

    Călin Constantin Anton POPESCU-TĂRICEANU- NENUMARATENEVESTICEANU s-aaa… NASCUT (!) mic-ȘULFĂNEL, a fost o… „ARIPA-TANARA”-ȘULFĂNITĂ, apoi si-a trait TOATA VIATA ca o… ȘULFĂ-MASCULINA-si-POLITICA (CE ESTE !) siii…, bineinteles, o sa CRAPE (mai intîi… POLITIC !) toooooooot… ȘULFAN-BATRAN, daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

    Asadar…, asta-i… REZUMATUL-unei-vieti-de-…ȘULFĂ:
    1. mic-ȘULFĂNEL;
    2. aripa-de-ȘULFINĂ-tanara;
    3. ȘULFĂ-masculina-si-politica-PATENTATA;
    4. ȘULFAN-batran !!!

    • Oooo… nuantare, la punctul 3: in faza a treia (cea a… MATURITATII RAULUI-ABSOLUT !) a… vietii sale de… (NEINTRERUPTA !) ȘULFĂNEALĂ, MULTINEVESTICEANUsiTRADATORICEANU ăsta a fost cand… ȘULFETĂ, cand… ȘULFOI !

     • P.S. : Acum…, dupa ce (marturisim, na !…) ne-aaa… ametit toata analiza asta a vietii (BOGATE-MATERIAL, dar… – TOOOOT ! – DE RAHAT !) de ȘULFĂ – ORDINARA (!) a TRADATARICEANULUI, realizam ca trebuie sa identificam/DAM-un-NUME siii… BOLII de care a suferit, sufera si va suferi ORICE JIGODIE IMPUTITA de TEAPA… MULTINEVESTICEANULUI !

      Uitati…, noi propunem… s-o numim: BOALA… ȘULFĂNITEI-cronice-JEGOASE !!!!!

 2. JURAAAAM ca asta-i… ULTIMA varianta a REZUMATULUI vietii VERSATILICEANULUI-ȘULFĂ:

  1. Bebe-ȘULFĂNEL;
  2. Loaza-de-ȘULFĂNETE-de-cartier(-Arcul-de-Triumf);
  3. Aripa-de-ȘULFINĂ-tanara;
  4. ȘULFĂ-masculina-si-politica-PATENTATA;
  5. ȘULFAN-batran;
  6. „POSTUMELE” (Sic !) unei ȘULFE-Absoluteeeeee…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.