În timp ce filmau atacul rusesc asupra porturilor ucrainene, locuitorii din Deltă și Galați primeau mesaje Ro-Alert despre „posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”!

2
598
Autoritățile române procedează în cazul atacurilor rusești ca la clădirile dărăpănate, care în loc să fie reparate sunt lipite cu afișe de tipul: "Atenție, cade tencuiala!"

Statul român nu încetează să-și doboare propriile recorduri ale ridicolului: locuitorii din Deltă și din Galați au primit în noaptea de duminică spre luni, în timp ce filmau un nou bombardament rusesc asupra porturilor ucrainene, mesaje Ro-Alert despre „posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”!

Frica Bucureștiului față de Rusia pare paroxistică: autoritățile nici măcar nu îndrăznesc să pomenească numele invadatorilor Ucrainei. Cetățenii români nu doar că nu sunt apărați de posibilitatea ca drone ori rachete rusești să lovească, din greșeală ori intenționat, localitățile de pe malul românesc al Dunării, dar nici măcar nu li se spune clar că e vorba de atacuri cu bombe. De frica rușilor, statul român le trimite locuitorilor mesaje ambigue, cum că ar putea să cadă „obiecte” din „spațiul aerian”, de parcă ar fi vorba de OZN-uri (Obiecte Zburătoare Neidentificate).

În plus, așa cum era de așteptat, mesajele Ro-Alert au ajuns pe telefoanele oamenilor DUPĂ ce începuse atacul, iar mulți dintre ei filmau deja ce se întâmplă pe celălalt mal al Dunării, la câteva sute de metri de ei.

Mesajul din noaptea de duminică spre luni a fost dat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în tot județul Tulcea și în orașul Galați, iar felul în care a fost alcătuit amintește de limbajul autorităților din perioada comunistă, când niciodată nu se spunea clar, cu subiect și predicat, despre ce era vorba, iar oamenii erau nevoiți să citească printre rânduri: „În urmă cu scurt timp Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj Ro-alert prin care populația din zona de nord a județului Tulcea este informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Mesajul este unul de informare și prevede recomandări de protecție pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul ro alert a fost transmis pentru zona de nord a județului Tulcea și zona de frontieră din municipiul Galați respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești”.

Merită menționat că aceste precauții infinite, de a nu pomeni numele Rusiei sau de a le spune oamenilor clar că ar putea fi bombardați, nu sunt în stilul obișnuit al mesajelor Ro-Alert, care de obicei sunt explicite. Că e vorba de ploi torențiale, grindină, pericol de avalanșă, caniculă ori urși văzuți prin gospodării, aceste mesaje trimise pe telefoanele oamenilor sunt întotdeauna clare, pentru ca locuitorii să știe ce au de făcut și de unde vine pericolul. Doar în cazul atacurilor rusești de la malul Dunării se păstrează această ambiguitate.

Statul român s-a comportat absolut lamentabil de la începutul atacurilor Rusiei asupra porturilor ucrainene de pe malul stâng al Dunării, în urmă cu aproape două luni. Mai întâi nu s-a spus nimic, apoi s-a negat că ar fi vreun pericol. Când primarul din Ceatalchioi a trimis în august mesaje la București, spunând că noapte de noapte dronele rusești trec pe deasupra localității – deci violează spațiul aerian românesc –, i s-a răspuns că nu e adevărat și i se pare.

Când au apărut informații că o dronă a lovit malul românesc, la mijlocul lunii trecute, autoritățile le-au ignorat.

A doua oară când s-a întâmplat acest lucru, Iohannis, Ciolacu, Externele și Armata au negat cu vehemență timp de două zile, acuzându-i pe ucraineni că mint. În final, după ce un grup independent de voluntari a stabilit cu precizie geolocația loviturii rusești și primarul din Ceatalchioi a descoperit personal urmele exploziei, ministrul Apărării a fost nevoit să recunoască evidențele.

După ce a treia dronă rusească a căzut în apropierea unei localități din Deltă, autoritățile române n-au protestat energic, n-au pus problema la nivel internațional și n-au luat măsuri să apere spațiul aerian al țării, ci au construit două adăposturi total inutile, promițând că-și vor informa prin Ro-Altert cetățenii când au loc atacuri!

Rusia încalcă spațiul aerian al României când atacă cu drone Shahed anumite porturi ucrainene de pe Dunăre. La această agresiune, președintele Iohannis și Guvernul Ciolacu au răspuns auto-impunându-și au Zonă de Interdicție Aeriană în care avioanele și elicopterele românești n-au voie să pătrundă, deși e vorba de teritoriul României!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Mafia PSD: Agenția care a pierdut 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale e înțesată de PSD-iști care primesc sporuri uriașe tocmai pentru a atrage bani europeni în Sănătate!

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* Declarație dementă a ministrului Justiției: „În România sunt milioane de consumatori de droguri, nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare”. Ar însemna că cel puțin un român din 7 se droghează!!!

* PAPAHAGI: Ce scârbă îmi e de toată această bandă de ticăloși!

* Miza politică a lui Teodosie „Mache” Tomitanul – scaunul de Patriarh al BOR, oferit de o posibilă guvernare naționalist-filetistă „de AUR”

* Cei trei care au nenorocit-o pe Simona Halep: francezi din echipa lui Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams. ITIA face lumină: cei trei sunt fizioterapeuta, directorul cu pregătirea fizică și însuși Mouratoglou

* Hoție ca-n codru la Farul – FCSB 0-1! Penalty inventat de arbitrul Colțescu, care a refuzat să consulte VAR-ul. Bonus: gafă macabră a lui Gică Popescu

2 COMENTARII

  1. «Ei, și? Tot PSD-PNL-AUR votăm și la anu’, doar sunt patrioți.
    „N-au luat măsuri să apere spațiul aerian al țării”, să ne apere de Rusia? De ce?
    Cu ce sunt mai buni vesticii decât rușii? De ce să fim apărați de ruși, dar nu de vestici?»

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here