Temutul interlop Costel Corduneanu, eliberat din închisoare la scurt timp după condamnare. Fusese anchetat 10 ani

2
5488
Costel Corduneanu, liderul temutului clan interlop, le-a spus judecătorilor că s-a îndreptat, e bolnav și are copii de crescut. FOTO: digi24.ro

Periculosul interlop Costel Corduneanu, liderul temutului clan, a fost pus miercuri în libertate de judecătorii Tribunalului Mureș, la doar câteva luni după ce fusese, în sfârșit, condamnat într-un dosar de care DIICOT trăgea de aproape 10 ani.

Magistrații de la Tribunalul Mureș au fost impresionați de liderul interlopilor și avocatul acestuia, care și-au motivat cererea prin faptul că deținutul “s-a îndreptat și se poate reintegra în societate”, “este cunoscut cu afecțiuni cardiace severe, fiind și operat” și “are trei copii în întreținere”.

Corduneanu era la a cincea încercare de a obține eliberarea condiționată

Costel Corduneanu a încercat să obțină eliberarea condiționată din pușcărie de 5 ori, pe la diferite tribunale din țară. De 4 ori a eșuat, dar până la urmă a găsit niște suflete receptive la Tribunalul Mureș.

„Admite contestaţia formulată de petentul condamnat CC, în prezent deţinut în Penitenciarul Târgu Mureș. Desfiinţează Sentinţa Penală nr. 762 din data de 20 august 2020 a Judecătoriei Târgu Mureş. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului CC. Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor legale privind revocarea liberării condiţionate. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, scrie în încheierea pe scurt a judecătorilor de la Târgu Mureș.

Costel Corduneanu a părăsit penitenciarul a doua zi, joi.

Din toate acuzațiile de crimă organizată ale procurorilor DIICOT n-a rămas nimic, după 10 ani de anchetă și procese. Corduneanu a fost condamnat pentru că a accesat laptopul fostei soții

Dosarul instrumentat de DIICOT aproape un deceniu a fost încă un exemplu de eșec monumental al acestui parchet anti-Mafia. Costel Corduneanu a fost condamnat definitiv, în ianuarie 2020, de Curtea de Apel Cluj, la 3 ani de închisoare pentru că accesase ilegal computerul fostei soții. Atât mai rămăsese din acuzațiile inițiale ale procurorilor, care inculpaseră 27 de persoane din clanul Cordunenilor pentru cele mai grave fapte posibile, toate legate de crima organizată.

Până la urmă, 24 dintre cei vizați au scăpat, fie pentru că procurorii DIICOT n-au reușit să demonstreze infracțiunile, fie faptele se prescriseseră între timp.

La închisoare au ajuns doar 3 persoane, între care Costel Corduneanu. Inițial, Tribunalul îl condamnase la 8 ani de închisoare și pentru alte fapte, dar judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au considerat că numai spionarea fostei neveste poate fi luată în calcul și i-au redus pedeapsa la 3 ani.

Pentru că interlopul fusese o perioadă, pe durata anchetei, în arest preventiv, din condamnarea de 3 ani n-a rămas aproape nimic. În fața instanței din Mureș, liderul Cordunenilor și avocatul său au arătat că deținutul executase deja 2 ani, 5 luni și 2 zile, a plătit despăgubirile și este în regim semideschis în închisoare, deci îndeplinește condițiile să fie trimis din nou la treabă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

Cea mai rușinoasă calificare din istoria FCSB. A primit două goluri cu doi jucători în plus și alte două cu un jucător în plus!

2 COMENTARII

  1. Bravo! E ceva putred la instanțele din Târgu Mureș.
    Acolo s-a ”soluționat” și dosarul Țăndărei astfel că a uimit nu numai pe români ci și pe britanici.
    Este cazul să se analizeze de către Inspecția judiciară și de către procurori ce se întâmplă pe la Mureș. Verificarea activității judecătorilor este ”nulă absolut”, adică lipsește cu desăvârșire,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.