Carantina se întoarce în Europa! 850.000 de persoane din zone ale Madridului intră în lockdown de luni

0
1368
Odată cu venirea toamnei și ascensiunea celui de-al doilea val epidemic, tot mai multe țări se întorc, parțial sau total, la lockdown. Spania - printre ele. FOTO: Modes Rodrigues/flickr.com

Circa 850.000 de persoane din regiunea capitalei spaniole Madrid reintră în carantină începând de luni, din cauza numărului foarte mare de infectări cu coronavirus. Spaniolii calcă astfel pe urmele Israelului, stat care a reintrodus izolarea la domiciliu, pentru locuitorii săi, timp de 3 săptămâni.

Cei care locuiesc în zonele vizate din Madrid și împrejurimi, în total 13% din populația regiunii, nu vor mai putea să-și părăsească locuințele decât pentru a merge la serviciu, să-i ducă pe copii la școală și să meargă la doctor.

Accesul în aceste zone va fi interzis de autoritățile spaniole, cu excepția situațiilor obligatorii (aprovizionare, intrarea ambulanțelor etc).

Măsura se va aplica minimum două săptămâni, autoritățile spaniole încercând astfel să încetinească din nou pandemia care a luat o viteză îngrijorătoare.

Spania, una dintre cele mai afectate țări din lume în pandemie, a ajuns la 659.334 de cazuri de coronavirus, de la începutul molimei. Astă-primăvară, spaniolii s-au confruntat cu un val foarte puternic, care a luat prin surprindere sistemul medical și a generat foarte multe victime.

Peste vară, și datorită măsurilor impuse, numărul cazurilor a scăzut. În ultimele săptămâni, însă, pandemia a revenit cu o forță foarte mare. În ultimele zile, Spania a numărat constant peste 4.500 de noi cazuri pe zi. Numărul deceselor a urcat, de asemenea – vineri au fost 90, joi – 162. În total, până acum, 30.495 de spanioli au murit din cauza Covid-19.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

Cea mai rușinoasă calificare din istoria FCSB. A primit două goluri cu doi jucători în plus și alte două cu un jucător în plus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here