„Suveranistului” Salvini îi ies pe gât elogiile aduse lui Putin. Tricoul-surpriză al unui primar polonez. „Uite ce a făcut prietenul tău!”

0
2613
Matteo Salvini, tricoul cu Putin și primarul polonez

Politicianul de extremă dreapta Matteo Salvini, autodefinit drept „suveranist”, a fost umilit de un primar polonez la granița dintre Ucraina și Polonia, unde italianul a mers în calitate de senator, spunând că vrea să ajute refugiații. Primarul i-a adus un tricou cu chipul lui Vladimir Putin, pe care Salvini l-a purtat în trecut cu multă mândrie. Fost ministru de Interne al Italiei, Salvini spunea despre Putin, în 2019, că este unul dintre „cei mai buni oameni de stat de pe pământ”.

Videoclipul întâlnirii dintre extremistul italian și primarul polonez a devenit viral pe rețelele sociale din Italia. Adversarii politici ai lui Salvini au fost încântați de situația penibilă în care a fost pus Matteo Salvini, când primarul orașului Przemysl, Wojciech Bakun, ținea în mână un tricou imprimat cu chipul dictatorului rus.

Vorbind în poloneză și stând alături de Salvini, Wojciech Bakun a spus că vrea să meargă cu el la graniță și într-o tabără de refugiați, pentru a-i arăta drama poporului ucrainean. „Uite ce a făcut prietenul său Putin!”, a spus primarul polonez.

În 2019, Matteo Salvini l-a descris pe Putin drept „unul dintre cei mai buni oameni de stat de pe pământ în prezent”.

Acum, Salvini s-a deplasat în Polonia pentru a-și arăta solidaritatea față de refugiații care fug de luptele din Ucraina. Inițiativa sa a stârnit critici aprige în Italia, având în vedere poziția anterioară a politcianului extremist împotriva migranților și sprijinul ferm al acestuia pentru Rusia.

În timpul unei vizite la Moscova, în 2014, Matteo Salvini a fost fotografiat în Piața Roșie purtând același tricou cu chipul lui Putin.

Invazia Ucrainei de către Rusia a bulversat mai multe mișcări de extremă dreaptă din Europa, forțându-le pe unele dintre ele să renunțe rapid la susținerea anterioară față de Putin, scrie Reuters.

Și Salvini a încercat să schimbe tonul, spunând săptămâna trecută că a existat „în mod clar un agresor și un agresat” în criza ucraineană și că Italia a trebuit să fie de partea Ucrainei. Cu toate acestea, Salvini nu l-a condamnat personal pe Putin pentru invadarea Ucrainei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Coloană de tancuri rusești, distrusă în apropiere de Kiev. „Comandantul regimentului de invadatori a fost lichidat”

* Putin ne amenință prin gura lui Lavrov: „Țările care livrează arme Ucrainei creează un pericol colosal, inclusiv pentru ele însele”

* Un fake news rostogolit de Antena 3, parte a „războiului hibrid”, a provocat isterie națională la benzinării. Românii au făcut cozi uriașe să umple tomberoane, canistre și pungi de plastic, speriați că prețul va ajunge la 10-11 lei litrul

* VIDEO. „Vă puteți opri?! Băieții noștri distrug acolo hoarda fascistă!” Moderator TV putinist, atac violent la un colonel rus care spunea adevărul despre morții din Ucraina

* Rusia intră în incapacitate de plată la mijlocul lunii viitoare. Economia e în pragul colapsului, Banca Națională impune restricții drastice. Disperați, rușii încearcă să-și vândă petrolul cu discount de 20%

* Lavrov, robotul mincinos al lui Putin: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina!”

* Directorul CIA: Putin și-a bazat decizia de a ataca Ucraina pe 4 presupuneri, toate false. Invazia nu merge cum se aștepta, iar „acum e supărat și frustrat”

Planul în 6 puncte al lui Boris Johnson pentru a-l pune pe Putin cu botul pe labe. Posibil și punctul 7: embargo total pe gazele și petrolul din Rusia

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

* Marele campion olimpic sub steagul URSS, născut pe pământ rusesc, a plecat la război, să lupte pentru Ucraina!

* „Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

VIDEO. Jefuitorii caselor abandonate sunt legați de stâlpi, cu pantalonii în vine, și bătuți cu nuiele, în orașele ucrainene aflate sub asediul rușilor

VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Japonezii i-au prins descoperiți pe ruși și vor să-și recupereze Insulele Kurile, ocupate de sovietici în cel de-al Doilea Război Mondial!

* Sondaj INSCOP: Putin trage în jos și partidul rusofil AUR – 3,5 procente pierdute într-o lună! PSD scade constant, PNL crește spectaculos, USR crește ușor

Proiect de lege: în „situație de criză”, toți bărbații între 18-60 de ani pot fi încorporați. Armata primește puteri sporite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here