SURSE. Premierul Cîțu a anunțat conducerea PNL că-l va demite și pe ministrul Drulă, dacă USR-istul îl mai atacă. Orban îl susține pe Cîțu

13
13427
Florin Cîțu - Ludovic Orban. FOTO: Inquam Photos

Premierul Flori Cîțu le-a spus colegilor din conducerea PNL, într-o ședință desfășurată luni dimineață, că va demite orice ministru care îl mai critică pe el sau pe alt coleg din Guvern, relatează multiple surse politice. Cel vizat direct și imediat de Cîțu este ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS).

„Nu poți veni în ședința de Guvern după astfel de declarații”, le-ar fi spus Florin Cîțu celorlalți liberali, potrivit G4Media.ro. Drulă îl caracterizate pe premier, după ce acesta a dat afară un alt ministru USR-PLUS, pe Vlad Voiculescu, drept “zombie politic”.

Ludovic Orban, președintele PNL, și-a arătat susținerea totală pentru intențiile lui Cîțu. El a afirmat, în aceeași ședință, că eliminarea lui Vlad Voiculescu a fost “corectă, constituțională, o aștepta toată lumea”.

„Chiar le-am solicitat în coaliție să-l retragă din cauza inacțiunii. M-am ferit să fac declarații legate de răutățile și prostiile făcute de Voiculescu. Premierul a luat o decizie corectă”, a explicat Orban.

Șeful PNL îl susține pe primul-ministru și în acțiuni similare: “Nu-ți poți ataca premierul dacă nu ți-ai făcut deja bagajele. Dacă o să mai facă, va trebui demis orice ministru care va da declarații că a lui Drulă”.

Potrivit G4Media.ro, Orban nu s-a oprit aici și a lansat atacuri dure împotriva colegilor de guvernare: “USR-PLUS trăiesc din conflict, noi ne vom feri. Să evalueze lumea activitatea miniștrilor, nu conflictul. Vom fi serioși, responsabili. Noi trebuie să ne concentrăm pe mesaje despre buna guvernare“.

Decizia lui Cîțu nu e surprinzătoare. Imediat după demiterea prin surprindere a lui Vlad Voiculescu, liderii USR-PLUS au acuzat că au informații despre intenția premierului de a scăpa și de ceilalți miniștri care încearcă reforme de fond, cu afectarea directă a clientelei politice din diverse ministere. Prima țintă era – spuneau atunci sursele din USR-PLUS – chiar Cătălin Drulă (înainte ca acesta să facă afirmațiile jignitoare), următorii pe listă fiind Stelian Ion (Justiție) și Claudiu Năsui (Economie).

Raluca Turcan a transmis un mesaj echilibrat și pragmatic, în ședința conducerii PNL. Aceasta a avertizat că războiul din coaliție enervează populația și că totul se va răsfrânge asupra partidelor aflate la guvernare, simultan cu ascensiunea extremiștilor de la AUR și a populiștilor de la PSD. „Ar fi bine să ne ferim de cuvinte grele, pentru că odată spuse, cuvintele nu pot fi luate înapoi, și asta ar fi bine să aplice și colegii de la USR-PLUS. Oamenii, în mare majoritate, sunt total dezinteresați de meciul politic din coaliție.
Îmi pare rău să spun: pare că batem câmpii, în loc să facem ce-am promis. Dacă nu ne potolim, vom pierde enorm ca încredere ca politicieni. Vedem deja creșterea AUR. Funcția de premier nu trebuie golită de pârghii pentru funcționalitatea coaliției. Coaliția nu va funcționa mai bine cu un premier fără autoritate. Orice premier va acționa la fel. Orice acord scris, fără bună-credință între semnatari, va fi degeaba“.

Deputatul Florin Roman le-a spus colegilor că Dacian Cioloș (USR-PLUS) „face treaba murdară cu mâna lui Barna”. El a avertizat însă că această abordare în forță, preferată de Orban și Cîțu, nu poate avea decât două finalități:

a) ieșirea USR-PLUS de la guvernare;

b) un război total, din care va câștiga a treia tabără, adică PSD.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* După derapajul cu „zombie politic”, Drulă revine la treburi serioase: demolează imperiul mafiot al lui Rădoi! 63 de chioșcuri ilegale în 10 stații, lichidate vineri seară

* VIDEO. Orban: Înainte de a-l ataca pe premierul Cîțu, orice ministru „trebuie să-și scrie demisia”. Principalul vizat: Cătălin Drulă, cel cu „zombie politic”

* VIDEO. Dialogul CTP – Vlad Voiculescu. „Ați inundat casa ca să nu ia foc” / „Datele nu sunt certe”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Soția unui director corupt din Primăria Capitalei („omul lui Oprescu”): „Ai sărit ca boul din Louis Vuitton!”. Infracțiuni de 33 de ani, condamnare de 6 ani

13 COMENTARII

 1. Cum sa spui veodata ceva de dl Perfectiune Florin Citzu? Nu e voie domnule, e exact ca Putin, cum zici ceva … zbori de nu te vezi. Ce-i aia … democratie? Toata lumea v-aliniati si nu misca nimeni in front.

 2. Nu vă e rușine să faceți asemenea afirmații despre un premier reformator ca Florin Câțu, citez: „…intenţia premierului de a scăpa și de ceilalți miniștri care încearcă reforme de fond, cu afectarea directă a clientelei politice din diverse ministere”. Păi nu le-cerut Câţu miniştrilor să prezinte fiecare un raport cu privire la restructurarea companiilor de stat subordonate având ca ţintă înlăturarea mafiei din instituţiile subordonate şi reducerea cheltuielilor? Chiar aşa vă faceţi că nu ştiţi? Ce reforme a început Voiculescu la MS? Niciuna. Dar lansează tot felul de informaţii false în public care servesc PSD/AUR. Pe Drulă l-a iertat (niciun şef n-ar fi făcut asta) pentru că dă semne că a început o reformă în minister. Tocmai a crescut încrederea în economia românească datorită guvernului Câţu, prin ridicarea ratingului de ţară de negativ la stabil şi voi vă bateţi joc de acest premier cu adevărat reformator slăbind astfel şi coaliţia de guvernare. Ce fel de ziarişti independenţi sunteţi voi dacă prezentaţi ştirile trunchiate din nu ştiu ce surse (păi dacă vă uitaţi la televizor puteaţi să vedeţi conferinţa de presă a lui Câţu şi Orban de la ora 11.30/12.00 şi vă lămureaţi, dar voi aţi rămas şi acum cu minciunile lui Voiculescu de la ora 7.30. Ruşine! Nu ştiu dacă mai are rost să vă citesc articolele.

 3. Când am văzut PRIMELE cuvinte din titlul articolului NE-AAA… CRESCUT INIMAAAA, EFECTIIIIV: „Premierul Cîțu a anunțat conducerea PNL că-l va demite și pe ministrul……”!

  Mai ales că acestea ziceau că premierul a anunțat TAMAN conducerea… P.N.L. (!), NU pe-a altui partid din coaliția parlamentar-guvernamentală de centru-dreapta!

  Apoi, imediat ce-am citit și restul titlului…, am… MURIT-la-LOC (!): NU, NU este vorba despre „VALOROSUL” ministru de Interne Bode (P.N.L.), ci despre „TICĂLOSUL”-și-„INCOMPETENTUL” de Drulă (U.S.R.-P.L.U.S.), adică exaaaaact… urmașul „EXCEPȚIONALULUI” Bode la Transporturi!

  Asta e…, nimic de făcut…, „CIOCU’-MIC” căăă… vine imediaaaaaat DEMITEREA, daaaaaaaaaaaaa?!!!!!!!!

 4. Știrile din aceste zile, citite inclusiv în ZIARISTII.COM, despre ceea ce face DEMENTUL de Putin prin Rusia lui și ce se pregătește să facă (IAR!) în Ucraina, NE-AU PUS (RĂUUU-DE-TOT!!!!) PE-GÂNDURI!

  Am realizat mai bine ce… NENOROCIRE-ABSOLUTĂ (!!!!!!) ar fi RUPEREA actualei majorități-parlamentare de centru-dreapta și, implicit, plecarea (sau… darea-afară!) a vreunui partid din acest Guvern-de-COALIȚIE P.N.L. – U.S.R.P.L.U.S. – U.D.M.R.!!!!!

  Ne-am dat mai bine seama CUM AR ARĂTA ROMÂNIA dacă ar reveni la „butoanele-Puterii” (sub o formă sau alta…) P.S.D.-ul, SLUGAAA… „(mai-)DE-MĂTASE” (adică maiii… „FRECVENTABILĂ” — Sic! –, dar… APARENT DOAR!) a RUSIEI-PUTINISTE și a CHINEI-AUTORITARISTE, eventual (așaaa…, ca să fie… APOCALIPSA-COMPLETĂ!) în alianță cu A.U.R., Șoșoacă și, bineînțeles, niște TRĂDĂTORI din restul partidelor-parlamentare!

  BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Așadar, uite, noi, care am fost, ABSOLUT-PE-NEDREPT (!!!!), acuzați că suntem… FANATIC-(Sic!-)U.S.R.-iști (chiar șiii… Grigore Cartianu ne-a reproșat asta, dar credem că l-am lămurit că… NU-I AȘA, NICIDECUM!), fiind de fapt… „doar” (Sic!) SIMPATIZANȚI/VOTANȚI ai Alianței, și asta NU pentru că am muri de dragul unor Dan Barna sau Dacian Cioloș (și cu atât mai puțin al câtorva altora, gen… Cosette Chichirău, de exemplu!), ci mai ales pentru că aici, la Constanța, și la U.S.R. și la P.L.U.S. chiar am întâlnit… NUMAI oameni EXTRAORDINARI, în frunte cu Stelian Ion (!), venim acum și spunem RĂSPICAT, cuuu… DISPERARE chiar: FRAȚILOOOOOR, DIN COALIȚIE, NU NE LĂSAȚI PE MÂNA OAMENILOR-LUI-PUTIN, NU vă maiii… hăcuiți FRATRICID, NU mai căutați cauze-și-motive pentru… DIVORȚ-POLITIC, ciii… pentru a face REFORME-CONSISTENTE și a crea DEZVOLTARE-DURABILĂ, măcar în ceea ce a mai rămas din 2021, 2022 tot și o parte din 32023, adică până-n preajma celor PATRU (!) rânduri de alegeri din 2024, când mai mult ca sigur că vor scoate toți șișurile și hangerele!!!

  Căci… NU NE INTERESEAZĂ (chiar… DELOOOOC!) ce soartă-electiorală vor avea P.N.L. sau U.S.R.-P.L.U.S. după despărțire (de fapt: tooooocmai în… 2004!!!), ci ne intresează NUMAI (!) ceee… soartă vom avea NOI, ROMÂNII-„de-rând”: vom fi (IARĂȘI!) „la-mâna” P.S.D.-ului (dacă P.N.L. va alege varianta „U.S.L.” sau pe cea model/marca-„Tăriceanu” 2006-2008, ori dacă va intra și el în Opoziție…), ba chiar și a A.U.R.?????!

  Prin-urmare, FACEȚI BINE, măi politicieni din Coaliție, și înfruntați-vă cțt doriți, dar… DOAR în-spatele-ușilor-închise (!), iar când deschideți ușa să iasă… NUMAI ceea ce este FOLOSITOR pentru Țară, daaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

  • Scuze, CORECTĂM (în penultimul rând din cel de-al cincilea paragraf și în antepenultimul rând din ultimul paragraf): „(…) din 2023 (…)” și, respectiv, „(…) cÂt doriți (…)”!

 5. Sa presupun ,dupa atatea articole citate de pe g4,ca „redactia” primeste cu ochii inchisi si fara sa carcneasca ordin de multiplicare a articolelor antiliberale de pe g4media? Orice om cu un spirit de observatie mai acut isi poate da seama ca de la un timp,mai ales dupa europarlamentare,ati devenit un al 2lea g4media…eu zic sa fuzionati ,sa nu mai aburiti cititorii cu asa-zisa dvs independenta…

 6. Reformele lui Catu sant inexistente: pensii speciale garla,sporuri la bugetari si salarii la fel..vorbe…simple vorbe aruncate-n vant de niste PNLepre mincinoase si IPOCRITE! Scarba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here