Adevărul în noua dispută Cîțu – Voiculescu: Grupul pentru verificarea raportării deceselor Covid chiar există la Ministerul Sănătății. Ex-ministrul a avut dreptate, premierul nu

10
2918
În centru: Florin Cîțu și Vlad Voiculescu

Războiul declarațiilor între Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, și premierul Florin Cîțu continuă cu un episod stânjenitor pentru ultimul. Un document publicat în exclusivitate de G4Media arată că Voiculescu a spus adevărul, iar Cîțu a mințit pe tema grupului care verifica raportarea deceselor de Covid.

Disputa a apărut săptămâna trecută, când Vlad Voiculescu, într-o emisiune la Digi 24, a spus joi că există în Ministerul Sănătății un grup care studiază corectitudinea raportărilor la decesele Covid și că s-au descoperit inadvertențe majore între cifrele date publicității și realitate. Voiculescu n-a fost explicit, dar a părut să lase de înțeles că, în 2020, Ministerul Sănătății ar fi raportat mai puține decese decât în realitate.

Premierul Florin Cîțu, care a preluat interimar și postul de ministru al Sănătății, dar și-a delegat atribuțiile către secretarul de stat Andrei Baciu, a avut o atitudine oscilantă. Întâi l-a invitat pe vicepremierul Dan Barna să spună dacă știa despre acest grup de lucru. Apoi, duminică, a afirmat clar că a discutat cu Andrei Baciu (PNL) și a aflat că nu există niciun grup de lucru care ar verifia neconcordanțele între raportările cifrelor legate de pandemie și realitate.

Mai mult decât atât, premierul a spus că, deși nu există acest grup de lucru, va da el dispoziție să fie înființat, pentru a verifica diferențele despre care vorbise joi Vlad Voiculescu.

Numai că documentul arată că grupul de verificare este deja înființat din 12 aprilie, prin Decizia 578/2021 a secretarului de stat Andreea Moldovan (demisă de Cîțu la pachet cu Voiculescu)!

Această comisie număra 5 persoane, era condusă chiar de Andreea Moldovan și făcea verificările împreună cu Centrul de Comandă de la Ministerul Sănătății, DSP-urile și INSP.

Ce investiga grupul de verificare a raportărilor în pandemie:

 • procedurile de raportare și dacă a fost creat un circuit unic coordonat și coerent al datelor;
 • dacă au existat erori de raportare și demersuri pentru remedierea lor;
 • dacă managerii de spitale și directorii DSP au avut suportul tehnic necesar pentru raportări corecte;
 • rezultatele monitorizării zilnice a bazelor de date tehnice aferente sistemului electronic centralizat al MS și ale platformei coronaforms;
 • raportările deceselor COVID, în baza definiției de caz, primite din partea unităților spitalicești;
 • rezultatele verificărilor realizate cu privire la introducerea în platforma STS de către DSP a datelor și informațiilor referitoare la decese.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* După derapajul cu „zombie politic”, Drulă revine la treburi serioase: demolează imperiul mafiot al lui Rădoi! 63 de chioșcuri ilegale în 10 stații, lichidate vineri seară

* VIDEO. Orban: Înainte de a-l ataca pe premierul Cîțu, orice ministru „trebuie să-și scrie demisia”. Principalul vizat: Cătălin Drulă, cel cu „zombie politic”

* VIDEO. Dialogul CTP – Vlad Voiculescu. „Ați inundat casa ca să nu ia foc” / „Datele nu sunt certe”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Soția unui director corupt din Primăria Capitalei („omul lui Oprescu”): „Ai sărit ca boul din Louis Vuitton!”. Infracțiuni de 33 de ani, condamnare de 6 ani

10 COMENTARII

 1. Grigore Cartianu am crezut că sunteți obiectivi dar văd că protejați mincinoșii din USRPLUS. De ce prezentați trunchiat adevărul despre așa zisul grup de lucru și despre așa zisa corespondență a lui VV cu premierul pe această temă care nu există. Să vă fie rușine! Tinerețea nu este o garanție a corectitudinii și a bunului simț (vezi limbajul de interlop al unui ministru pe nume Drulă)

 2. Până la urmăăă…, o mai exista (altfel decât… FORMAL!) oooo… coaliție parlamentar-guvernamentală P.N.L. – U.S.R.P.L.U.S. – U.D.M.R.?????

  Căci după evenimentele săptămânii trecute, amenințările lui Cîțu (consecutive celor ale lui Orban!) la adresa lui Drulă și votul-ratat (pentru coaliția de centru-dreapta) de astăzi, din Comisia-Juridică a Senatului (pentru ridicarea imunității-parlamentare a lui Florian Bodog),… NU MAI BĂGĂM MÂNA-N FOC, delooooooc!!!!!!!

 3. Curat murdar, pnl= usl= psd. Nu ma pot pronunta in privinta ministrului VV (desi premierul prefera forma fondului si nu- l intereseaza criza sanitara mondiala), dar , exact ministrul Drula care a performat pare sa fie o noua persona nongrata. Nu ne mai vindecam nici cu acest guvern zombie. Punct !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here