SURSE. Încă o alba-neagra: Ciolacu le propune liberalilor ca PSD-PNL să-l susțină pe Geoană la Președinție, iar el să fie premier! Oficialul NATO n-a fost întrebat dacă vrea

4
1085
Lui Marcel Ciolacu îi e o frică teribilă de eventuala candidatură a lui Mircea Geoană la președinție. Sondajele nearanjate îl dau la o distanță foarte mare în urma fostului președinte al PSD, de aceea acum încearcă o cacealma

Marcel Ciolacu încearcă să le forțeze mâna liberalilor pentru a accepta să susțină un candidat unic PSD-PNL la Președinție, iar soluția găsită este o nouă cacealma: premierul PSD a venit la ședința cu partenerii de coaliție cu propunerea de a-l susține pe Mircea Geoană la alegerile din septembrie! Mai multe surse convergente afirmă că marți, la ședința de coaliție, Ciolacu a întrebat dacă PNL ar fi de acord cu susținerea lui Geoană. În același timp, unele surse apropiate de secretarul general adjunct al NATO afirmă că acesta n-a fost întrebat de Ciolacu dacă ar fi de acord!

Există indicii că totul nu este decât încă o alba-neagra făcută de Ciolacu pe scena politică românească. Liderul PSD i-a întrebat pe liberali dacă ar accepta ca, împreună cu PSD, să-l susțină pe Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din toamnă. Poziția de premier ar urma să-i revină lui Ciolacu.

Este o încercare de a le forța mâna liberalilor, care după alegerile comasate din 9 iunie au devenit brusc relevanți, iar Nicolae Ciucă se profilează cu șanse reale de a prinde turul 2 al prezidențialelor.

În același timp, jocul lui Ciolacu e cât se poate de clar. Acestuia îi e frică să intre în cursa prezidențială, pentru că e conștient de șansele sale reduse de a deveni președinte. Există chiar un risc ca Marcel Ciolacu să nu prindă nici măcar turul 2, dacă Geoană și Ciucă reușesc să aibă un parcurs electoral bun în lunile următoare, plus varianta ca și Dreapta Unită să se regrupeze rapid și să vină cu un candidat ăuternic. În acest caz, zilele lui Ciolacu la șefia PSD ar fi numărate.

Toată această cacealma a șefului PSD nu-l are în vedere însă pe Mircea Geoană. Ciolacu l-a jignit în repetate rânduri pe oficialul NATO, iar canalele de comunicare între cei doi pur și simplu nu există.

În același timp, o întoarcere a lui Geoană la PSD-PNL ar fi o capcană mortală. În primul rând, de un an încoace, Geoană s-a branduit ca un tehnocrat independent, venit de la Bruxelles, fără legătură cu mafia măruntă din politica românească. Mișcarea creată ca să-l susțină și să-l promoveze, România Renaște, exact pe această idee este croită: oameni noi, onești, din societatea civilă, profesioniști respectabili care vor să reformeze țara. O cârdășie pe față cu PSD-PNL n-ar face decât să distrugă tot acest mesaj.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Situație tensionată la sectoarele 1 și 2. Clotilde Armand: „Nu mergeți după fentă! S-au numărat oficial, până azi, doar 40 de secții din totalul de 166!”

* Cazul Cioloș: fostul premier a dinamitat forțele de dreapta a treia oară în 8 ani. REPER a ratat Parlamentul European, iar șeful său constată uimit că s-ar fi putut lua 30% dacă n-ar fi spart polul pro-european

ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

VIDEO. Drulă demisionează de la șefia USR și-l propune pe Fritz. „Nu mă mai văd candidat la prezidențiale în acest an”

* VIDEO. Delir xenofob al lui Rareș Bogdan. Jigniri primitive aduse Franței, în încercarea de a lovi în Clotilde Armand. Cuvinte rudimentare: „colonie”, „Bantustan”, „bande”, „România nu e Mali”. Ambasada Franței e acuzată că o ajută pe Clotilde să fure voturi, iar firmele franceze – că ne fură banii!

Mahalaua se mută la Bruxelles: Șoșoacă și Lazarus devin europarlamentari! Diaspora le-a dat celor doi voturile decisive

Deputatul Mihai Poliţeanu (ex-USR) anunţă că a fost ales primar al Ploieştiului, învingând candidații PSD și PNL

Șoc în Olt: clanul lui Paul Stănescu pierde Primăria Slatina! Mario De Mezzo (PNL) l-a învins pe „fiul vitreg” al baronului PSD

4 COMENTARII

  1. Care-i alba și care-i neagra ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Ciolacu va avea o mare problemă.De luni de zile 2 dintre televiziunile penalilor,finanțate masiv de PSD-ul lui Ciolacu (România TV și Realitatea Plus) îl toacă mărunt-mărunt pe Geoană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.