Deputatul Mihai Poliţeanu (ex-USR) anunţă că a fost ales primar al Ploieştiului, învingând candidații PSD și PNL

1
721
Mihai Polițeanu și modelul său politic - Monica Macovei

Deputatul independent Mihai Poliţeanu, care a intrat în Parlament pe lista USR-PLUS în 2020, a anunţat luni dimineață, pe Facebook, că a fost ales primar al municipiului Ploieşti, în urma scrutinului electoral de duminică.

La Ploiești, bătălia s-a dat între trei candidați cu șanse: Andrei Volosevici (PSD / primarul în funcție), Bogdan Nica (PNL / managerul Spitalului Judeţean din Ploieşti) și Mihai Polițeanu (candidat independent).

După numărătoarea paralelă a peste 40% din secțiile de votare, rezultatele indică faptul că primarul Andrei Volosevici, care a candidat pentru PSD la Primăria Ploiești, a ratat obținerea unui nou mandat.

Potrivit surselor electorale, care au citat rezultatele numărătorii paralele, Andrei Volosevici se situează pe locul 3 în preferințele ploieștenilor, iar lupta se dă între independentul Mihai Polițeanu și PNL-istul Bogdan Nica.

Apoi, Polițeanu a anunțat că el a câștigat bătălia electorală de la Ploiești.

Mesajul entuziast al lui Mihai Polițeanu

„Dragi ploieșteni, vă mulțumesc pentru că vă pasă de orașul nostru. Sunt copleșit și onorat de încrederea pe care mi-ați acordat-o!

Dragi prieteni, colegi, susținători, voluntari care ați fost alături de mine în această campanie, vă mulțumesc!

Dragi ploieșteni, această victorie vă aparține. Ați îngenuncheat un sistem corupt, osificat de trei decenii la conducerea Ploieștiului.

Echipa mea a înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit la nivel național, arătând că o echipă de cetățeni onești și determinați poate trezi la viață o comunitate, care să privească spre viitor cu speranță.

De astăzi sunt Primar ales al Ploieștiului, din octombrie – noul Primar al Ploieștiului.”

„Viitorul Primar al Municipiului Ploieşti”

Mihai Polițeanu

Mihai-Laurențiu Poliţeanu (46 de ani) este licenţiat în Filosofie al Universităţii Bucureşti şi absolvent, cu bursă în străinătate, al Masteratului de Studii ale Naţionalismului din cadrul Universităţii Central Europene, se arată în pezentare de pe site-ul acestuia, Politeanu.ro.

Conform aceleiași surse, Polițeanu a urmat complet cursurile Masteratului Studii Comunitare al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, fără dizertaţie, „dorinţa fiind de a participa la cursuri pentru a mă instrui în legislaţie şi instituţii ale Uniunii Europene”.

În decembrie 2020, a fost ales deputat de Prahova, pe lista USR-PLUS, ca membru USR. În octombrie 2022, el a părăsit partidul, devenind deputat independent.

Mihai Polițeanu, pe site-ul său: „Am realizat multe în anii în care am fost implicat activ în mişcarea civică din România, dar în 2019 am decis că e nevoie de o asumare mai directă a luptei pentru schimbare şi am făcut pasul spre politică. Timp de trei ani am fost membru USR. În toamna lui 2022 am demisionat din USR, dezamăgit de subordonarea USR Prahova faţă de PNL la nivel local şi judeţean. Împreună cu mai mulţi colegi şi prieteni, am decis să punem bazele şi să construim o alternativă pentru Ploieşti la actuala clasă politică locală”.

Poliţeanu şi-a lansat candidatura având alături mişcarea politică „Noi, Ploieştenii”. În întreaga campanie electorală, Poliţeanu a semnat mesajele sale publice cu sintagma „Viitorul Primar al Municipiului Ploieşti”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan, șah la Guvernul PSD-PNL chiar în seara victoriei: convoacă un referendum local în București, pentru ca oamenii să decidă dacă grosul banilor merge la Primăria Capitalei sau la cele de sector

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.