Situație tensionată la sectoarele 1 și 2. Clotilde Armand: „Nu mergeți după fentă! S-au numărat oficial, până azi, doar 40 de secții din totalul de 166!”. Voturile sunt păzite de jandarmi

9
670
Coadă cu saci de voturi la Biroul Electoral al Sectorului 1

Alegerile de la sectoarele 1 și 2 din București au căpătat un caracter dramatic. Diferențele dintre primarii USR aflați în funcție și candidații PNL/PSD sunt foarte mici. Mai sunt de numărat voturile din 8, respectiv 16 secții de votare, dar e solicitată insistent și renumărarea pentru alte secții. Rezultatele pot balansa spre orice tabără. Procesul electoral a fost suspendat luni seară și va fi reluat marți, de la ora 9.00, iar materialele electorale au fost preluate sub pază militarizată. Voturile și procesele-verbale sunt păzite de jandarmi.

Rezultatele de la sectoarele 1 și 2 încă nu sunt clare. Diferența dintre candidați este mai mică de un procent și mai sunt de numărat voturile de la 8 secții în Sectorul 1, respectiv 16 secții în Sectorul 2. În plus, se solicită insistent – mai ales dinspre candidații USR – renumărarea voturilor de la alte secții, existând suspiciuni de nereguli importante.

Bătăliile pe muchie de cuțit se dau între:

  • Clotilde Armand (USR / susținută de Alianța Dreapta Unită) și George Tuță (PNL / susținut și de PSD) – la Sectorul 1;
  • Radu Mihaiu (USR / susținut de Alianța Dreapta Unită) și Rareș Hopincă (PSD / susținut și de PNL) – la Sectorul 2.

Potrivit ultimelor rezultate comunicate de la Biroul Electoral Central (BEC), cifrele provizorii erau:

  • la Sectorul 1: George Tuță – 36,27%, Clotilde Armand – 35,96%;
  • la Sectorul 2: Rareș Hopincă – 43,35%, Radu Mihaiu – 42,48%.

Concret, la Sectorul 1, George Tuță avea 32.018 voturi, iar Clotilde Armand 31.743, diferența fiind de numai 275 de voturi.

Sectorul 1: Rareș Bogdan face presiuni pentru  fi recunoscut primar SRI-istul George Tuță (PNL)

Biroul Electoral din Sectorul 1 a decis, luni seară, ”reprogramarea operaţiunii de verificare şi centralizarea rezultatelor procesului electoral în circumscripţia electorală a Sectorului 1, începând cu data de 11.06.2024, ora 09.00”.

Biroul Electoral anunţă că a preluat în custodie, sub pază militarizată, materialele electorale utilizate de către secţiile nepreluate până în prezent.

Reprezentanţii secţiilor de votare şi cei ai partidelor s-au plâns că procesul electoral a durat mai bine de 40 de ore. Ei au stat în căldură, fără apă, fără hrană, iar unor membri de secții de votare li s-a făcut rău și a fost nevoie de intervenția medicilor.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat Biroului Electoral de Sector (BES 1) să vină cu soluţii, în contextul în care zeci de reprezentanţi ai secţiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua ca să valideze procesele-verbale şi să depună sacii cu voturi, iar mai multe persoane au leşinat, fiind chemat SMURD.

Clotilde Armand: „Ei au tergiversat într-un mod inexplicabil. Am și făcut niște plângeri pentru refuzul de a prelua saci. Am cerut de dimineață ca sacii să fie preluați, au refuzat, au trimis oamenii înapoi în secțiile de votare”.

Clotilde Armand a propus ca „sacii şi procesele-verbale să fie depuse într-o cameră sigilată din Piaţa Amzei, care să fie păzită de jandarmi, sau să permită întoarcerea lor (a oamenilor – n. red.) în secţiile de votare, iar sacii şi procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor”, însă nimeni nu i-a răspuns la aceste propuneri.

Marți dimineață, Clotilde Armand a anunțat că a depus o cerere de renumărare a voturilor. Ea a sesizat autoritățile privind presupuse tentative de fraudă la mai multe secții de votare.

Clotilde Armand: ”Vă reamintesc tuturor celor care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă, fiindcă s-au numărat oficial, până azi, doar 40 de secții din totalul de 166. Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat. Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure. De asemenea, au fost mai probleme cu urna mobilă. Așteptăm numărătoarea și datele oficiale. Noi am mai pățit așa ceva în 2016. Știe și Ciolacu cum ne-au furat atunci”.

Rareș Bogdan o dă pe xenofobie și jignește grav Franța

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a încercat să arunce vina pe Primăria Sectorului 1 – cu țintă primărița-candidată Clotilde Armand – pentru situația infernală în care au fost ținuți repezentanții secțiilor de votare.

Luni seară, Rareş Bogdan s-a deplasat la Biroul Electoral Sector 1, unde a declarat: ”La Sectorul 1 se întâmplă lucruri de o gravitate absolută. Am stat de vorbă cu oameni care n-au dormit de 42 de ore, care nu mai au mâncare, apă, pentru a preda buletinele de vot. Sacii cu buletine de vot stau pe caldarâm. Am solicitat ca Jandarmeria să păzească fiecare vot, pentru a nu exista niciun fel de acuzaţii. E o organizare cât se poate de proastă, extrem de proastă. Oamenii, când m-au văzut, erau cu lacrimi în ochi. Mi-au spus: «Domnul Bogdan, stăm de 42 de ore, nu merită banii pe care-i primim pentru a rămâne şi a fi umiliţi!»”.

Rareş Bogdan a trecut la presiuni directe asupra candidatei Clotilde Armand, cerându-i să-şi recunoască înfrângerea, deși procesul electoral nu s-a încheiat, iar rezultatul e neclar. Mai mult, el a făcut insinuări murdare, prezentând-o pe Clotilde Armand ca pe o hoață de voturi, și a recurs la o retorică naționalistă, xenofobă, absolut dizgrațioasă.

Rareș Bogdan: ”Aceste lucruri arată că cineva doreşte să-i ducă pe aceşti oameni la disperare, pentru ca voturile să rămână aici şi eventual să facă lucruri la care nu vrem să ne gândim. Doamna Armand ar trebui să se împace cu ideea că a pierdut aceste alegeri. Noi nu suntem Saint-Denis, nu suntem Arondismentul 15 Paris, unde Poliţia şi Jandarmeria franceză nu mai are (!!! – n. red.) acces din cauza bandelor care terorizează Saint-Denis şi este nevoie de intervenţia Armatei. La noi, Poliţia funcţionează, autoritatea statului funcţionează. România este o ţară europeană, este o ţară respectată, este o ţară care trebuie să fie respectată, nu suntem o ţară care suntem colonia nimănui. Suntem o ţară cu stat de drept funcţional, cu Jandarmerie funcţională, cu poliţie funcţională şi unde, dacă în 18.984 de secţii din România a funcţionat statul, nu înţeleg de ce într-un singur loc din România statul român nu funcţionează sau cineva încearcă să împiedice autoritatea statului de a-şi exercita treaba. Doamna Armand, pur si simplu, încearcă să ne explice că suntem un fel de Bantustan din Africa. Nu suntem Bantustan din Africa! Suntem o țară europeană de multe ori mult mai civilizată decât zone întregi din Franța. Așa că o invit să lase presiunile, că nu ne lăsăm impresionați nici în fața unei ambasade, nici în fața unor pesonaje și vom păzi fiecare vot. Doamna Armand să lase deoparte acest comportament care nu arată ca un comportament european şi să-şi accepte înfrângerea, pentru că oamenii au votat într-un fel, numărătoarea este cât se poate de clară. Haideţi să predăm buletinele de vot şi să vedem câştigătorul, pentru că nu putem să aşteptăm la nesfârşit, ca în urmă cu 4 ani, ca la masa verde sau sub birou cineva să rătăcească nişte voturi sau să rătăcească ştampila pentru a fi anulate!”.

Sectorul 2: Hopincă denunță „presiuni” din partea taberei adverse, deși el e cel ce face presiuni

Situaţie tensionată în Sectorul 2. Radu Mihaiu acuză că îi lipsesc 280 de voturi dintr-o secţie

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, reclamă că de la o secţie de votare îi lipsesc 280 de voturi, așa că a mers la sediul Biroului Electoral din Sectorul 2. Şi Rareş Hopincă, câştigător al scrutinului potrivit rezultatelor parţiale, s-a dus la Biroul Electoral de sector pentru a supraveghea ce se întâmplă.

Radu Mihaiu (USR) a anunţat pe Facebook că s deplasează la Biroul Electoral de Sector (BES 2), nemulţumit că dintr-o secţie de votare îi lipsesc 280 de voturi. El s-a dus la Biroul Electoral însoţit de câţiva apropiaţi şi susţinători.

Acelaşi lucru l-a făcut şi Rareş Hopincă (PSD). Acesta a declarat, luni seară, la Antena 3, că Radu Mihaiu „încearcă să pună presiune pe membrii Biroului Electoral, ceea ce este un abuz”. Prin declarațiile sale, Hopincă făcea însă presiuni, solicitând ca Radu Mihaiu „să-și recunoască înfrângerea”, deși numărătoarea voturilor nu s-a încheiat, iar diferența dintre primii doi clasați e foarte mică.

”Întreaga situaţie e pe muchie de cuţit”, a transmis anterior Radu Mihaiu.

Rareş Hopincă se afla pe primul loc, dar la o diferență mică, recuperabilă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* ANALIZĂ. 10 cauze ale dezastrului înregistrat de USR la alegerile europarlamentare și locale în 2024

* VIDEO. Drulă demisionează de la șefia USR și-l propune pe Fritz. „Nu mă mai văd candidat la prezidențiale în acest an”

Nicușor Dan, șah la Guvernul PSD-PNL chiar în seara victoriei: convoacă un referendum local pentru banii Capitalei

* Mahalaua se mută la Bruxelles: Șoșoacă și Lazarus devin europarlamentari! Diaspora le-a dat celor doi voturile decisive

* Deputatul Mihai Poliţeanu (ex-USR) anunţă că a fost ales primar al Ploieştiului, învingând candidații PSD și PNL

* Șoc în Olt: clanul lui Paul Stănescu pierde Primăria Slatina! Mario De Mezzo (PNL) l-a învins pe „fiul vitreg” al baronului PSD

9 COMENTARII

  1. Bolșevicii fură pentru că așa i-a învățat tătucul lor Stalin : „nu contează cine cu cine votează, contează doar cine numără voturile !” 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • Cine păzește sacii cu voturi ? Trupele de Securitate ale banditului bolșevic Predătoiu ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.