Apelul unui preot: “Haideți să terminăm cu prostiile! Ne afundăm într-un abis al conspirațiilor cu vaccinurile. Am văzut că mulți nu cred nici în Covid. E halucinant!“

0
1212
Preotul Bogdan Chiorean face un apel la responsabilitate și dă pilda celui care se duce la mecanic atunci când nu îi funcționează mașina pentru a explica felul în care trebuie cei fără cunoștințe medicale să se raporteze la vaccinuri și la sfaturile doctorilor. FOTO: Actual de Cluj

Apelul la rațiune al preotului ortodox Bogdan Chiorean, de meserie medic, a devenit viral pe Internet după ce a fost publicat de site-ul actualdecluj.ro. Medicul-preot, care conduce Centrul de Paliație “Sfântul Nectarie”, din Cluj-Napoca, pledează pentru vaccinarea copiilor, pentru rațiune, pentru respectul față de doctori și arată, într-un discurs foarte coerent și bine închegat logic, absurditatea fenomenului conspiraționist.

Oameni cu o pregătire foarte sumară, vag alfabetizați și fără nicio cunoștință în domeniu ajung să-și dea cu părerea – și chiar să fie ascultați – despre orice, de la compoziția vaccinurilor și fizică cuantică până la Bill Gates și tehnologia 5G.

Apelul preotului ortodox Bogdan Chiorean este neobișnuit pentru că, până acum, BOR a tăcut complice cu conspiraționiștii, inclusiv cu cei din sânul bisericii

Bogdan Chiorean îi invită, pe toți cei care luptă împotriva vaccinurilor, să viziteze spitalul unde lucrează, să vadă unde poate duce absența vaccinului pentru HPV, virus care generează cancerul de col uterin.

Apelul este cu totul neobișnuit pentru o față bisericească mai ales într-un moment în care BOR tace, la nivel oficial, în legătură cu epidemia de coronavirus, lăsând personaje precum sinistrul arhiepiscop al Tomisului să propage bazaconii în spațiul public.

Iată fragmente din pledoaria preotului ortodox din Cluj:

 Despre campaniile împotriva vaccinurilor: „Multe site-uri foarte accesate în România sunt despre teoriile conspiraționiste. Se încearcă sub orice formă nevaccinarea, se transmite că vaccinul ar fi făcut din fetuși avortați să atragă oprobiul publicului. Haideți să terminăm cu prostiile și să ne informăm mai bine”.

 Despre “informațiile” propagade pe Facebook privind „reacții adverse grave, precum autismul”, provocate de vaccinuri: Niște prostii. E un trend acum să nu mai crezi în nimic. Nici în Covid, nici în vaccinuri, în medici, în specialiști. Despre vaccin, păi măcar cele pentru bolile copilăriei să fie făcute, căci sunt cazuri care pot duce la complicații severe sau chiar la deces. Multe site-uri foarte accesate în România sunt despre teoriile consipraționiste. Se încearcă sub orice formă nevaccinarea, se transmite că vaccinul ar fi făcut din fetuși avortați, mai știu eu ce, ca să atragă oprobiul public. Pe lângă vaccinul pentru rujeolă, de exemplu, eu vorbesc, fiindcă sunt într-un centru oncologic, de vaccinul împotriva infecției HPV care provoacă cancerul de col uterin. E unul dintre puținele vaccinuri care pot să prevină o formă de cancer. Pe cei care nu cred, i-aș invita la noi în centru să vadă la ce poate duce pe termen lung această teorie anti-vaccinare”.

Despre dreptul de a alege dacă să te vaccinezi, pe tine și pe copiii tăi, și despre tendința de a crede că, dacă ai citit pe Google două rânduri despre un subiect, ai devenit expert: „Libertatea e neprețuită. Ai libertate totală, poți citi ce îți dorești, dar haideți să fim atenți cum filtrăm anumite informații. Eu am avut și cunoștințe care au atitudinea asta cu vaccinul. De multe ori într-o familie este un caz cu un copil bolnav, iar părinții caută fel și fel de motive, uneori axându-se  pe vaccin. Sunt decizii neinformate. Mai demult, oamenii mergeau la medici ca la preoți: «faceți cum știți că-i mai bine!», spuneau. Acum, mulți se duc după ce citesc două-trei fraze pe Dr. Google și au impresia că sunt mari specialiști. Iar poliția aceasta conspiraționistă le oferă și un aer de superioritate, ei crezând că dețin informații pe care alții nu le cunosc. Nu mi se pare corect ca oamenii care nu au cele mai elementare noțiuni de imunologie, fiziologie să-și dea cu părerea. Eu am o teorie: dacă mă duc la mecanic cu mașina, nu îi zic ce să-mi facă la ea, că nu mă pricep. Dacă eram atât de deștept, o reparam acasă. Sunt multe legături pe care le găsești, dacă ești setat pe asta. Poți găsi legături și conspirații la tot pasul. Este un banc. Bulă e întrebat la școală care este legătura dintre electricitate și apă și răspunde: păi de fiecare dată când intru în baie, sună un telefon. Vedeți? Legături poți găsi oriunde, așa cum face și Bulă”.

Despre posibilitatea ca unele vaccinuri să nu funcționeze, iar unii doctori să greșească: „Da, au fost cazuri și sunt și acum. Asta e foarte grav și foarte trist. Cel mai potrivit este într-un caz de acest fel să i se retragă dreptul de liberă practică“.

Despre teoria conspirației privind epidemia de coronavirus și nivelul celor care o propagă: Trăim vremuri tulburi și ne afundăm într-un abis al conspirațiilor. Așa e și cu Covidul, că am văzut că mulți nu cred nici în asta. E halucinant. Am văzut că sunt mulți specialiști și în fizică cuantică, teorii monologice, cum merg undele, în Bill Gates și 5G care duce la Covid și la o mare conspirație mondială care vrea să ne conducă pe toți. Așa ceva nici nu merită comentat. Să avem discernământ și vom trece peste toată această perioadă. Cu calm”.

Cine și-a dat cu părerea despre virus la ultimele mitinguri ale conspiraționiștilor: o videochatistă, un comediant, un modist și un afacerist

La ultimele mitinguri organizate de propaganda PSD și de conspiraționiștii susținuți de Rusia, “vârfurile de lance” ale acțiunilor au fost o videochatistă (Oana Lovin), un comediant (Mugur Mihăilescu), un așa-zis consultant de modă (Cezar Ionașcu) și un om de afaceri (Viorel Cataramă).

Aceștia le spun oamenilor, în mitingurile din Piața Victoriei, că virusul nu există, că nu trebuie să poarte mască și că totul e o conspirație mondială pe care ei au reușit s-o demaște public.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here