Orban dă atacul în bârlogul lui Dragnea: 19 primari PSD din Teleorman trec la PNL! Să nu le ia totuși, din greșeală, pe Dăncilă și Carmen Dan…

8
7740
Ludovic Orban - Cristi Barbu

Campania PNL de racolare a cât mai multor primari de la PSD a ajuns și în Teleorman. Conform informațiilor din acest weekend, 19 primari ai „Ciumei Roșii” și-au dat acordul să candideze pentru PNL la alegerile locale din 27 septembrie.

Racolarea unor primari de la PSD este tactica prin care PNL încearcă să slăbească baza electorală a „inamicului”, în condițiile în care Guvernul Orban n-a reușit să impună alegerile locale în două tururi (s-au opus PSD, ALDE, Pro România și UDMR).

Atacul la primarii PSD din Teleorman are o semnificație aparte, întrucât acesta este județul care a dat României o tripletă sinistră, cu puteri înspăimântătoare în urmă cu doi ani: Liviu Dragnea (președintele PSD și al Camerei Deputaților), Viorica Dăncilă (prim-ministru), Carmen Dan (ministru de Interne).

„Este doar începutul «naufragiului» PSD”

Trecerea la PNL a celor 19 primari PSD din Teleorman, în perioada următoare, a fost anunțată de secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu. Dintre aceștia, 11 primari PSD s-au întâlnit deja cu premierul Ludovic Orban, miercurea trecută, la Palatul Victoria.

Prezența primarilor din Teleorman la Palatul Victoria a fost confirmată de Cristi Barbu. Acesta a precizat că, alături de primarii PNL din Teleorman ș dei patru foști membri ai ALDE și PMP, la eveniment au participat și 11 primari PSD din același județ. Aceștia și-au exprimat dorința de a candida pentru un nou mandat pe listele liberalilor.

Conform publicației Informatia Teleorman, la întâlnirea de la Palatul Victoria au participat 41 de primari din județul Teleorman. Aceștia au avut mai multe discuții cu miniștrii Guvernului și cu premierul Orban.

Prezența primarilor la Palatul Victoria a fost confirmată de secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, teleormănean și el, fost primar în comuna Suhaia. Barbu a precizat că, alături de primarii PNL din județ și de patru foști ALDE-iști și PMP-iști, la întâlnire au participat și 11 primari PSD din Teleorman, care și-au exprimat dorința de a candida pentru un nou mandat din partea PNL.

Principalele teme de discuții, după cum a precizat Cristi Barbu, au făcut referire la proiectele ce se implementează la nivelul comunităților locale, dar și la cele ce urmează a fi demarate, cum ar fi înființarea rețelelor de gaze naturale, asfaltarea drumurilor comunale sau proiectele de apă și canalizare.

„Județul trebuie să recupereze timpul pierdut în cei 30 de ani de domnie PSD. Executivul condus de Ludovic Orban va acorda o importanță aparte Teleormanului, prin implementarea unor proiecte vitale pentru dezvoltarea zonei. Referitor la prezența celor 11 primari PSD, confirm acest aspect. Pot să spun că este doar începutul «naufragiului» PSD. În următoarele zile, cel mai târziu săptămâna viitoare, alți 7-8 primari social-democrați vor veni lângă noi. Va fi o conferință de presă, unde veți afla adevăratul motiv pentru care au plecat din PSD. Nu au fost amenințări sau alte presiuni asupra domniilor lor, așa cum se smiorcăie unii în conferințe de presă”, a declarat Cristi Barbu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

8 COMENTARII

 1. Deci, apa la moara gurilor rele care spun despre PNL ca e tot PSD….
  Parca spusesera ca ei, pnl-istii nu mai primesc in partid membrii PSD….Compromisuri fac, dar din cate lucruri au spus ca vor sa realizeze, lista s-a tot micsorat, a intrat la apa :(….

 2. Din cauza acestor primari, centuristi ai politicii, Teleormanul este in rusinosul top trei judete la saracie si depopulare. PNL ne demonstreaza a mia oara ca este aceeasi mizerie ca PSD acceptand acesti incompetenti ticalosi. Primarul din Ciugud este exemplul ca nu ai nevoie sa fii inregimentat politic si sluga pe la Palatul Victoria daca te duce capul si pui interesul cetatenilor pe primul loc.

 3. Ar trebui sa va fie rusine,ziaristilor,pt ceea ce incercati sa sugerati – ca e bine ce face pnl.Sa va fie rusine!Unii inca mai aveau incredere in voi refuzand sa vada cat sunteti de galbeni,curand cacanii.

 4. prin urmare ce ne sugereaza d-l Orban si PNL-ul in variant condusa de ‘mnealui? Ca primarii psd-isti din Teleorman merita sa fie realesi in functie. Pai astia au pus judetul pe butuci si tu Orban, marele presedinte liberal ii legitimezi? Da, vei castiga membri noi din Teleorman dar vei pierde masiv la vota, la scara nationala, d-le Orban. Familia mea a sustinut liberalii de cand se stie; acum „a terminat cu ei” mi s-a transmis. „Sa desconsideri intro asemenea maniera cerintele noastre, ale electoratului PNL, este cea mai mare insulta pe care am primit-o pana acuma!”, mi-a spus o verisoara primara acum doua zile. Prin urmare, prin gesturile astea, Orban adduce sau mentine din nou psd-ul la putere.

  P.S. Stiti ce cred eu? Stitit de ce cred ca se intampla asta? Cred ca orban a facut blat cu Ciolacu pentru ca ultimul sa nu declanseze motiunea de cenzura. De cand l-a dat pe Chitu jos din pozitia de prim-ministru, am inceput sa cred ca lui Orban ii place pozitia asta si ca sa se mentina si acum in ea, s-a inteles cu Ciolacu dupa cum am spus. Prin urmare, noi, romanii nu contam in calculele lui Orban. Vom continua sa ne bucuram de prezenta nulitatilor, lichelelor si hahaleror din parlamentul actual si in viitor. Asta e concluzia mea! Nu stiu de ce ceilalti membri pnl tac si inghit mizeriile lui orban!

 5. Totusi cred ca o sa le i-a si pe cele doua gratzii.
  Duamna Viorica face o cafea trasnet, iar duamna Carmen face si ea ceva deosebit, dar nu poate fi scris aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here