Suplimentul pentru imunitate scos pe piață de Institutul Cantacuzino s-a epuizat în 20 de minute. MApN cheamă firmele private să se implice în producție

0
618

Lansat cu surle și trâmbițe la o conferință unde au participat premierul și ministrul Apărării, suplimentul pentru imunitate OROSTIM-HV, produs de Institutul Cantacuzino, s-a epuizat miercuri în circa 20 de minute. Motivul în constituie cantitatea ridicolă de flacoane pusă la vânzare: doar 942 de bucăți. Reclama de care a beneficiat produsul, prezentat ca eficient pentru întărirea impunității în infecțiile respiratorii, a făcut ca miercuri dimineață, încă de la ora 7.00, zeci de persoane să se așeze deja la rând.

După scandalul ieșit la poartă, când oamenii au văzut că produsul s-a epuizat în doar câteva minute, Institutul Cantacuzino a venit cu precizări: nu poate produce, în acest moment, decât circa 1.000 de flacoane la 10-14 zile. MApN solicită ajutorul firmelor private cu capacități de producție, pentru a fabrica noul produs în cantități mai mari.

De fapt, miercuri s-a scos la vânzare doar primul lot de OROSTIM-HV, obținut prin proces de microproducție al secției de cercetare de la Institutul Cantacuzino. Lotul conținea doar 942 de flacoane. Institutul nu mai are acces la linii de producție de masă după ce, în 2017, a fost mutat de PSD de la Ministerul Sănătății la Ministerul Apărării.

Din acest motiv, ritmul maxim de producție acum este de cel mult 1.000 flacoane la două săptămâni. Ceea ce se poate obține în Institut este ca, în perioada următoare, să se dubleze producția – în continuare mult prea puțin față de cererea neașteptat de mare.

Din acest motiv, Institutul Cantacuzino cheamă producătorii privați cu capacități de producție să vină la discuții pentru a realiza transferul tehnologic, ca să se fabrice cantități suficiente.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here