„Superofertă” rusească: Medvedev propune „o împărțire liniștită” a Ucrainei între Rusia, Ungaria, Polonia și România! Răspunsul dur al ministrului Aurescu

11
1367
O hartă cu Ucraina dezmembrată, împărțită între Rusia, Polonia, Ungaria și România, a fost publicată de fostul premier și președinte rus Medvedev încă din iulie 2022

În dificultate pe front, unde așteaptă cu teamă ofensiva ucraineană, Rusia continuă să arunce înspre Europa cu amenințări și „superoferte”. Dmitri Medvedev, fost președinte și fost premier al Rusiei, a propus marți o „împărțire liniștită” a Ucrainei, prezentând această soluție ca alternativă „mai bună” la un distrugător război mondial. Oficialul de la Kremlin le-a propus României, Ungariei și Poloniei să se înfrupte alături de Rusia din țara vecină. Ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu, i-a răspuns printre primii, în termeni duri, vicleanului rus.

Dmitri Medvedev a apelat la tradiționala tactică a Moscovei, agitând într-o mână zăhărelul și în cealaltă biciul, pentru a-i „dresa” pe inamici. El a spus marți că războiul mondial este probabil, dar încă mai poate fi evitat, iar împărțirea Ucrainei între vecinii săi ar fi o soluție foarte bună.

Conform agenției oficiale a Moscovei, TASS, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a invocat „aspirații” pe care Polonia, Ungaria și România le-ar avea în privința teritoriului Ucrainei.

Dmitri Medvedev a făcut declarațiile într-un discurs ținut la un eveniment public: „Lumea este bolnavă şi, foarte probabil, se află în pragul unui nou război mondial. Este el inevitabil? Nu, nu este. Încetaţi să mai suferiţi pentru că temperatura a crescut cu un grad într-un an sau într-o perioadă. (…) În opinia mea, asta este nimic faţă de perspectiva de a ne pomeni în epicentrul unei explozii cu o temperatură de 5.000 de grade Kelvin, cu o viteză de 350 de metri pe secundă şi o presiune de 3.000 de kg pe metru pătrat, cu o radiaţie ionizantă şi impuls electromagnetic. O astfel de perspectivă există azi? Din păcate, da. Şi ea creşte în fiecare zi din motive cunoscute. (…) Lăcomia şi răutatea, ura, ambiţiile sunt mai puternice decât raţiunea şi gândirea sănătoasă. Polonia să-şi ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, şi Ungaria şi România visează de mai multe decenii (…)”.

Medvedev a amenințat că Rusia va folosi prima armele nucleare, dacă se simte amenințată. El a menționat discuțiile dintre liderii Poloniei și Ucrainei pentru o confederație, spunând că „de aici nu este departe nici până la unire, cum era înainte“.

Liderul rus a mers chiar mai departe, spunându-le celor prezenți că ar fi posibilă „separarea“ unor state din SUA și că „voi ține pumnii pentru Texas“ dacă acest stat va dori să-și obțină independența. Medvedev a reluat și cunoscutul narativ al propagandei putiniste, conform căruia „Occidentul și-a bătut joc de Rusia, pe care a încercat s-o slăbească“.

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a replicat prompt pe contul său de Twitter, respingând total propunerile și insinuările Rusiei: „Fostul președinte rus Dmitri Medvedev spune că România și alte țări vecine cu Ucraina «visează» să ia «bucăți» din teritoriul ei. Atât de neconvingător și de greșit! România sprijină pe deplin integritatea teritorială a Ucrainei și eforturile sale de a câștiga abominabilul război de agresiune al Rusiei împotriva țării!”.

Bogdan Aurescu a fost, în ultimele luni, ținta extremiștilor români, dar și a populiștilor care-i vânează postul. Printre aceștia s-a numărat Rareș Bogdan, care i-a reproșat că nu a atacat Ucraina pe tema canalului Bâstroe (subiect inventat de PSD și de propaganda rusească).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce ascunde Guvernul PSD-PNL: coaliția se pregătește să piardă 4,5 miliarde de euro din PNRR, ca să păstreze pensiile speciale! Într-un act oficial se arată că România va primi în 2023 doar 1,9 din cele 6,4 miliarde euro

* Circ pentru fraieri: coaliția PSD-PNL anunță „austeritate“, dar îl protejează pe Ciucă, premierul cu pensie specială + salariu la stat

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

* Judecătorul Cristi Danileț revine în magistratură, după 16 luni de surghiun! A câștigat definitiv toate cele trei procese cu CSM

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

11 COMENTARII

  1. „Bogdan Aurescu a fost, în ultimele luni, ținta extremiștilor români, dar și a populiștilor care-i vânează postul. Printre aceștia s-a numărat Rareș Bogdan, care i-a reproșat că nu a atacat Ucraina pe tema canalului Bâstroe (subiect inventat de PSD și de propaganda rusească).”
    Stimata Redactie, voi nu cititi presa? De unde pana unde este „subiect inventat de PSD”? Parerea specialistilor chiar nu mai conteaza deloc?
    Intr-un articol DW din 6 martie 2023 se spune:
    „potrivit unei analize a Administrației Fluviale Dunărea de Jos din iulie anul trecut, care a fost publicată de Libertatea, activarea Brațului Chilia și a Canalului Bîstroe ar putea duce în timp la blocarea Brațului Sulina dinspre mare, fiindcă aluviunile și decolmatările insistente vărsate ulterior în mare pot fi deplasate de curenți spre sud și, deci, afectează bara Sulina. Pe termen lung, efectele sunt de mai multe feluri, nu doar distrugerea treptată a Deltei Dunării, ci și eroziunea malurilor pe întreg litoralul autohton.”
    Va rog sa fiti mai atenti cind va exprimati propriile pareri, nu intotdeauna coincid cu realitatea.

  2. Ce gluma buna. Cica Rusia sa imparta prada cu Romania, dar tinutul Buceagului sa fie la ei. Bun, foarte bine, sa sune la 22 22 22. Medvedev de multa vreme este chiuahua lui Putin. Un caine mic, plin de jigodie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here