Avocatul Piperea, portavoce a dezinformării în România, e șocat: „O întreagă lume mă detestă și nu știu de ce. Din 220 de studenți, azi au venit la cursul meu fix 2. Este un evident boicot”

10
1567
Avocatul Piperea în timpul pandemiei, la unul din protestele împotriva vaccinării. FOTO: Octav Ganea/Inquam Photos

Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre marii vectori ai narativelor conspiraționiste/rusești în România, e șocat: nu mai vin studenții la cursurile sale! Într-un mesaj postat miercuri la prânz – pe care l-a șters după câteva ore –, avocatul se plânge că este boicotat; deși are în spate o carieră de zeci de ani și doctorat la Paris, tinerii îl evită.

Potrivit unui raport al Asociației Eurocomunicare citat de publicația Europa Liberă, Gheorghe Piperea (53 de ani) a fost unul dintre cei mai vocali și vizibili influenceri conspiraționiști în pandemie, contribuind din plin la campania de dezinformare alături de personaje precum dacopatul Daniel Roxin, medicul ieșean Răzvan Constantinescu și vloggerița Iosefina Pascal, împreună cu site-uri afiliate mișcării conspiraționiste QAnon și cele așa-zis ortodoxe ori acelea care propagă tot felul de teorii privind leacuri naturiste.

Lectorul universitar Flavia Durach, care a lucrat la raportul citat mai sus, a explicat că „o formă a dezinformării este interpretarea înșelătoare a unor fapte. O parte din postările lui Piperea intră și sub această umbrelă”.

După pandemie, Piperea a continuat – la fel ca și ceilalți conspiraționiști – să pretindă că a avut dreptate, sfidând toate evidențele care arată exact opusul și și-a păstrat retorica anti-UE și anti-occidentală.

Postarea avocatului Piperea a dispărut la câteva ore după ce a scris-o

Contul său de Facebook a crescut astfel la 175.000 de urmăritori recrutați dintre conspiraționiști, dar simultan cu aceasta credibilitatea profesională pare s-o fi apucat în sens invers.

Gheorghe Piperea a făcut legătura între discursul său public și faptul că, din 220 de studenți de anul III, i-au venit la ore doar 2. El i-a catalogat pe studenți drept persoane conformiste, captive în stereotipuri, și care nu acceptă să fie trezite „din somnabulism“.

Mai jos, mesajul dezamăgit al conspiraționistului Gheorghe Piperea, care nu pare să realizeze că tocmai drumul pe care a apucat în ultimii ani l-a decredibilizat în fața oamenilor care n-au luat-o razna de tot.

Mesajul se încheie într-o notă amenințătoare, ca de la profesor la student.

Piperea: „Este evident că e vorba doar de acea sancțiune pe care o «merit» pentru că am nerușinarea de a trage lumea de mânecă, de a încerca să-i trezesc din somnabulism pe captivii coliviei ideologice nounormale”

„O întreagă lume mă detestă și nu știu de ce. O lume care se crede bună și dreaptă și care crede că are nevoie de spații sigure, car nu le deranjează certitudinile și nu le forțează ieșirea din stereotipie.

Dintr-o serie de 220 de studenți de anul III azi au venit la cursul meu fix 2.

Este, de data asta, un evident boicot. Nu mai e vorba de îmbunătățirea cursului, necesitate care mă presează, de altfel, an de an, și mă determină mereu să înnoiesc ceea ce predau și scriu.

Nu se poate ca o muncă de peste 28 de ani ca dascăl, zeci de mii de pagini de lucrări de referință scrise de mine în ultimii 25 de ani, un doctorat la Paris și o insistență de a veni de 3-4 (ori – n. red.) pe săptămână la facultate, punând alăturea două afaceri profesionale de 2-3 milioane pe an, să fie chiar inutile și lipsite de interes. Este evident că e vorba doar de acea sancțiune pe care o «merit» pentru că am nerușinarea de a trage lumea de mânecă, de a încerca să îi trezesc din somnabulism (somnambulism – n. red.) pe captivii coliviei ideologice nounormale.

Așa îmi trebuie, nu?

În ce îi privește pe cei care mă sancționează – e dreptul lor. Doar că e un drept exercitat auto-distructiv.

Fiecare doarme cum își așterne, totuși.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ce ascunde Guvernul PSD-PNL: coaliția se pregătește să piardă 4,5 miliarde de euro din PNRR, ca să păstreze pensiile speciale! Într-un act oficial se arată că România va primi în 2023 doar 1,9 din cele 6,4 miliarde euro

* Circ pentru fraieri: coaliția PSD-PNL anunță „austeritate“, dar îl protejează pe Ciucă, premierul cu pensie specială + salariu la stat

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

* Judecătorul Cristi Danileț revine în magistratură, după 16 luni de surghiun! A câștigat definitiv toate cele trei procese cu CSM

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

10 COMENTARII

  1. Un avocatel care si-a creat o imagine de razboinic datorita faptului ca a reprezentat grupuri de consumatori in razboiul cu bancile. Actiunile lui nu au fost cine stie ce, dar multi smecheri luasera bani de la banci si au vrut sa se scoata. Asa a ajuns Piperea pe la toate televiziunile, intre timp omul s-a ajuns, bani doldora in buzunare. Sufera atunci cand nu i se ridica statuie sau nu i se da crezare la basinile pe care le trage periodic. De la 20k de aplaudaci a ajuns rapid la 180k. Multi tantalai se baga in seama pe pagina lui, poate, poate le da un damf in nas Piperea. Daca nu ma inseala memoria este nas de cununie al senatorului Zamfir cu Oana de la VaranTV, aka Latrina 3.

  2. EUROPA LIBERA

    Deși sunt cei mai bine plătiți bugetari, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiției (ÎCCJ), procurorii Parchetului General (PG) precum și angajații Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și-au decis majorarea salariilor.

    Majorările cu 25% ale salariilor se vor face retroactiv, începând cu data de 1 ianuarie 2018, veniturile fiind recalculate pe ultimii cinci ani. La acestea, se vor adăuga dobânda legală penalizatoare și indicele inflației.

    VENALI SI LEGI ONEROASE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here