Sunt semne că Ucraina pregătește contraofensiva. Rusia e acum în situația Germaniei naziste din 1943, spune generalul Ben Hodges, fost comandant al armatei SUA în Europa

1
7906
Harta frontului din Ucraina și direcțiile de atac ale celor două tabere

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al armatei SUA în Europa și omul care, în urmă cu doi ani, avertiza în privința pericolului unui atac al lui Putin, afirmă pe contul său de Twitter că sunt semnale solide că Ucraina pregătește o contraofensivă de proporții. Ofierul american a declarat, pentru Deutsche Welle, că Rusia se află în acest moment în situația Germaniei naziste din 1943.

În analiza sa pentru DW, Hodges afirmă că există semne ale unei slăbiri progresive a armatei invadatoare, măcinată treptat de loviturile pe care ucrainenii le dau cu rachetele HIMARS asupra zecilor de depozite de muniții și de puncte de comandă, a distrugerii bazelor și aerodromurilor din Crimeea și a atacurilor executate de partizani și unitățile de comando în spatele frontului.

Acest lucru arată că rușii sunt vulnerabili„, explică Hodges. „De asemenea, arată că sistemul lor logistic este epuizat. Rușii nu au nici măcar suficienți oameni sau capacități pentru a-și proteja logistica operațională.” Generalul american face o paralelă între situația de acum și cea din sudul Ucrainei în 1943, în lupta dintre Germania nazistă și Armata Roșie sovietică din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. „Wehrmacht-ul german a trebuit să desfășoare sute de mii de soldați doar pentru a proteja liniile de cale ferată din Ucraina și Belarus„, a declarat Hodges. „Dimensiunile geografice ale Ucrainei au pus probleme similare pentru armata germană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, așa cum o fac și pentru Rusia în prezent, atunci când vine vorba de asigurarea aprovizionării. Rusia este acum extrem de vulnerabilă.

Cu fiecare lovitură reușită asupra depozitelor de muniții sau a cartierelor generale, rușii își retrag bazele și mai departe de linia frontului, ceea ce face ca reparațiile și reaprovizionarea trupelor să devină din ce în ce mai dificile. „Ei nu pot înlocui echipamentele„, a spus Hodges. „Sunt atât de multe piese care au nevoie de lubrifiant și de întreținere, la fel ca orice alt vehicul de construcții. Aceste piese trebuie să vină de undeva. Toate acestea sunt o povară pentru un sistem logistic foarte fragil și vulnerabil.
Aceste atacuri asupra lanțului logistic, asupra punctelor de comunicații de comandă și feroviare par să indice etapele preliminare ale contraofensivei cerute acum câteva luni de președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Hodges spune că armata ucraineană ar putea juca acum la trecerea timpului. „Ei rezistă impulsului de a forța„, afirmă americanul. „Își construiesc o forță până când va fi pregătită, până când va fi antrenată, până când vor avea suficientă putere.” Problema e că, pentru ca o contraofensivă să aibă succes, afirmă generalul Hodges, Ucraina ar avea nevoie de mai mult sprijin din partea aliaților săi internaționali.

Un rol determinant l-ar putea avea Germania, care însă până acum a întârziat să joace rolul așteptat și să furnizeze echipamentele necesare.

Pentru nemți, această ezitare s-ar putea dovedi foarte nefastă. Ben Hodges spune că, indiferent ce se va întâmpla mai departe, absența Germaniei din ecuație va duce la o gravă afectare a prestigiului țării. „Sunt dezamăgit de faptul că Germania nu a oferit mai mult. Pentru a fi un lider respectat de toată lumea pentru autoritatea sa morală, precum și pentru puterea sa economică, Germania trebuie să fie văzută ca ajutând Ucraina să învingă Rusia„, adaugă el. „Dacă Ucraina nu învinge Rusia, sau dacă războiul se prelungește la nesfârșit, sau dacă Ucraina învinge Rusia fără un ajutor german real, atunci nimeni nu va respecta Germania„, a spus Hodges. „Rusia nu va respecta Germania. Alte țări europene nu vor respecta Germania.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Dughin, ideologul lui Putin și idolul lui Puric, a primit o lovitură năprasnică. Fiica sa, putinistă fanatică, a fost aruncată în aer cu mașina tatălui. Nu demult, Daria Dughina se poza pe ruinele combinatului Azovstal, mândră de genocidul făcut de ruși la Mariupol

* De ce este puțin probabil ca Ucraina s-o fi asasinat pe Daria Dughina. Celebrul profesor Galeotti demontează mitul „Creierul lui Putin”

* Moartea Dughinei: „99% e opera FSB-ului rusesc”. Textul „noului Rasputin” pentru care Kremlinul i-ar fi aruncat limuzina în aer, ucigându-i fiica

* Asasinarea fiicei lui Dughin a fost revendicată de o misterioasă gherilă anti-Putin din Rusia

* DOCUMENT. 17 înalți oficiali americani, scrisoare către Joe Biden: „SUA trebuie să înarmeze Ucraina ACUM, înainte să fie prea târziu. Războiul e într-un punct decisiv. Dacă Putin câștigă în Ucraina, aliații noștri estici sunt în pericol”

* Starea elitei armatei ruse pe frontul din Ucraina: „Militarii mor de foame, fură mâncare din magazine, jefuiesc. Abuzează de alcool și droguri”

* Trădare la vârf: un general ucrainean din GRU a trimis Rusiei informații secrete. Încolțit, a încercat să-i împuște pe anchetatori

* VIDEO. Incredibila corupție din Rusia: plăcile de blindaj reactiv de pe multe tancuri sunt umplute cu cauciuc!

* Încă un disident anti-Putin „s-a aruncat de la etaj”! Dan Rapoport avea 52 de ani și se refugiase în SUA pentru că-l sprijinise pe Navalnîi

* „Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

* Consiliul Fiscal face praf rectificarea bugetară a Guvernului PSD-PNL: deficit uriaș, de 7% din PIB; venituri supraestimate cu 9 miliarde de lei, cheltuieli subestimate cu 6 miliarde

* Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin. Va reacționa Biserica Ortodoxă Română?

* GRIGORE CARTIANU: Salman Rushdie a fost înjunghiat de un zombi: ayatollahul Khomeini

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here